Přeceňuji muže?

2660
23.8.15 08:02

Přeceňuji muže?

Dobrý večer všem. Nastíním situaci: Měla jsem tento týden strávit sama s dětmi na chalupě. Není to poprvé, manžel se za námi obvykle tak 2× do týdne zastaví a jede druhý den do práce odtud. Tentokrát mi říkal, že bude od pondělí do úterý na služební cestě. Víceméně z toho vyplynulo, že by tedy mohl přijet nejdřív ve středu, ale přímo jsme se nedomluvili.

Ještě v pondělí jsem mu posílala zprávu, ale potom se mi mobil nějak pobláznil a fungovala jen tísňová volání. Mám úplně nový mobil, se kterým to ještě moc neumím. Takže jsem nepřišla na to, co s jím je.

Abych to urychlila: Ve středu nepřijel, prý si myslel, že když se zkazilo počasí, tak přijedeme domů. Myslel si to, protože prý často měním plány. (To je pravda.) Ale proč zrovna ve středu, když počasí se zkazilo v pondělí a ve středu už ani nepršelo? Nebo proč by ne úplně jiný den? Bál se, že by řídil zbytečně 2 hodiny na chalupu a 2 hodiny zpět a že bychom se minuli.

Já jsem tedy počítala určitě s tím, že dorazí. Zejména když ví, že mi nefunguje mobil a jsem na chalupě sama se 2 dětmi.

A teď mi řekněte: Je tahle reakce normální, nepozastavili byste se nad tím (já už si říkám, že asi jo) nebo by váš manžel za vámi přijel?

Příspěvek upraven 23.08.15 v 08:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36009
23.8.15 08:08

Tys myslela, on myslel.. Měli by jste spolu víc mluvit než myslet. Mě se manžel den nedovolit tak tam přijede třeba o půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.8.15 08:08

Manžel by přijel, predpokladam, ze i driv, jak ho znam.
On by vysiloval co se stalo už po pár hodinach, kdyby se mi neodvolal. Měl by strach, že se nám něco stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
23.8.15 08:10

Ahoj, na pevno jste domluvený nebyli, navíc 2 hodiny cesta, takže u vás doma mohlo klidně lít jako z konve a na chalupě svítit sluníčko, k tomu telefonu, O2 mělo myslím v úterý výpadek, volat nemohl nikdo, ale pokud Ti nešel telefon ani v dalších dnech, tak to tím asi nebylo, mně kdyby se manžel nedovolal po celý den, tak by za náma určitě přijel, navíc kdybych tam byla někde sama s dvěma dětma. :nevim: Ale my se vždy domlouváme na pevno, i kdyby telefony nebyli, přijede, max s nějakým zpožděním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
23.8.15 08:10

Jo, to znám. Mám doma naprosto úžasného chlapa. A taky by nepřijel. Musím mu termín čehokoliv jakkoliv přesně specifikovat a nejlépe poslat do kalendáře emailem. Jinak nemám šanci cokoliv… A když se nedomluvíme přesně, tak to prostě neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.8.15 08:11

@Levandule121 každý to má nastaveno jinak, má jiné zvyklosti, těžko usuzovat jak to máte z jedné tebou popsané situace.
Takže pokud se manžel odvolává na to, že často měníš plány a je to tak a nebyla možnost se spojit, tak mi nepřijde divné, že nejel na chalupu, protože neměl jistotu, že vás tam zastihne, tudíž vzniklo riziko zbytečné cesty.
A to, že měl dorazit, když věděl, že jsi na chalupě sama bez funkčního mobilu - ber to jako projev důvěry a ocenění schopností, prostě jsi tak šikovná, že si poradíš i v této situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.8.15 08:18

U nas by to bylo taky tak, ze kdyby se mi manzel nedovolal vic jak den, tak by jel hned jak by mohl. na druhou stranu, ja kdybych se nemohla delsi dobu dovolat, tak bych klidne sla poprosit sousedy nebo nekam do samosky, at me nechaji zavolat. protoze bych vedela, ze manzel bude blbnout strachy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
23.8.15 08:20
@Kelsey píše:
On by vysiloval co se stalo už po pár hodinach, kdyby se mi neodvolal. Měl by strach, že se nám něco stalo.

U nás to stejné, kdyby se mi nedovolal, tak hned první večer by tam byl a naopak, jsem taky stresař. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
23.8.15 08:27

@Malaga Jo jo. :mrgreen: Obávám se, že mě oceňuje přesně jak píšeš. Nebo - li nepřijde mu na mysl, že pro někoho by mohlo být cokoli problém. :mrgreen: (Teda krom jeho možná zbytečného cesty.) :P

Příspěvek upraven 23.08.15 v 08:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.8.15 08:28

Když by mi nefungoval mobil, dojela bych k nejbližší budce (i s dětmi) a zavolala a domluvila se. Že by muž uvažoval jako já, nedejbože mi četl myšlenky, z toho ho fakt nepodezřívám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
23.8.15 08:33
@Etcetera78 píše:
Když by mi nefungoval mobil, dojela bych k nejbližší budce (i s dětmi) a zavolala a domluvila se. Že by muž uvažoval jako já, nedejbože mi četl myšlenky, z toho ho fakt nepodezřívám :-D

Ano, přesně to mi vyčítá. Mohu za to já, protože jsem se mu neozvala. Mimochodem moji rodiče u té naší dohody/nedohody byli a pochopili stejně jako já, že jsme se na tu středu dohodli. Kdyby nepochopili, že za námi manžel přijede, přijeli by sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.8.15 08:37

@Levandule121 tak asi vaše rodina chápe jinak, než jeho rodina :)
Dle mého, pokud jste si vysloveně neřekli, že muž ve středu přijede, tak holt chyba v komunikaci, nemůže za to ani jeden z vás, nesmysl se navzájem obviňovat. A on nebyl nervozní, že se ti nemohl dovolat a ty ses nijak neozvala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
23.8.15 09:05
@Levandule121 píše:
Ano, přesně to mi vyčítá. Mohu za to já, protože jsem se mu neozvala. Mimochodem moji rodiče u té naší dohody/nedohody byli a pochopili stejně jako já, že jsme se na tu středu dohodli. Kdyby nepochopili, že za námi manžel přijede, přijeli by sami…

Víš, ale já si myslím to samé co tvůj chlap. ;) upřímně, tuto situaci si ani neumím moc představit, protože bych to nenechala dojít tak daleko. za prvé bychom se jasně domluvili, kdy přijede a ještě bych dohlídla, aby to měl v elektronickém diáři. Pokud by mi kleknul mobil, jela bych s dětmi k nejbližší budce, abych to dala manželovi vědět, případně opravila mobil podle jeho návodu po telefonu. Dovedu si představit, jaký by měl strach, kdybychom se neozvali. a já sama bych byla nervozní bez fungujícího telefonu sama na chalupě s dětmi. Ale každá to máme nastaveno jinak a své chlapy také známe nejlépe. Nekritizujji, jen popisuji, jak by podobná situace vypadala u nás. U vás bych to prostě viděla na vzájemnou špatnou domluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.15 09:39

Mě nepřijde divné, že tak zareagoval. Sama píšeš, že jste se doslova nedomluvili :nevim:
Určitě bych se mu snažila ozvat, když vím, že on tu šanci nemá. Rodiče bych z toho vynechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
23.8.15 10:05
@Kelsey píše:
On by vysiloval co se stalo už po pár hodinach, kdyby se mi neodvolal. Měl by strach, že se nám něco stalo.

manžel by vyšiloval už po hodině, kdy by se mi nedovolal a přijel by

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria