Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já si zvykala chvíli, ale dost věcí mi na tom ios nevyhovovalo a vratila sem se k androidu.
@TO_IT máme to doma úplně stejně jak vy. Já mám víc firemních simkaret, takže musím mít víc telefonů a já jsem si prostě nezvykla
možná to bylo tím, že jsem zároveň používala i android na jiném telefonu, ale prostě android mi přijde univerzálnější, mám ho opravdu v případě nouze místo počítače a dokážu na něm vyřídit vše. U ios jsem měla problémy s kompatibilitou… Ale možná jsem se málo snažila a byla jsem už od začátku zaujatá ![]()
Má cesta byla Android – iOS – Android.
Apple má určitě dobré zařízení a i dobrý systém. Ovšem jeho koncept používání mi nevyhovuje. Člověk se musí naučit různé linie používání. Pokud se jede podle nich, pak člověk nemá problém a zařízení dělá to, co dělat má.
Ovšem já jsem člověk, který rád dělá některé úkony podle sebe a takovou svobodu mi iOS nedá. On mi jí vlastně zcela nedá ani Android, ale oproti iOSu je o dost volnější. Pochopitelně s tím přicházejí i neduhy, jako větší útoky oproti iOS, reklamy atp.
Bohužel u Applu se za každou kravinu platí. Existuje málo neplacených a alternativních aplikací. U Androidu jsem zvyklí na nějaký standard, který je zdarma. Abych tohoto standardu dosáhl i v iPhonu, tak musím nějaké ty peníze utratit.
Další nevýhodou mi přijde, že není možné vybrat přístroj s parametry, který by se mi líbil. U mě je to třeba parametr baterie. Tam to dost vázne.
Zkrátka produkty firmy Apple nejsou určené do mých rukou. Jiné ruce je třeba o to více ocení.
Já se pokusila dvakrát jim dát šanci… Absolutně souhlasím s @Prostě Vodnář
zůstala jsem u androidu
@TO_IT píše:
Přecházel jste někdo prosím z androidu na Apple telefon? Je to moc velká změna? Manžel má vždy premium iphone, já premium Samsung. Když v tom něco hledám, tak je mi to nepříjemné (logicky, jiný systém).Je někdo kdo si nezvykl? Že bych sáhla po nových Samsung telefonech co vyjdou příští rok a vyprdla se na iphone.
Já nikdy neměla Samsung (měla jsem jiný android, většinou vlajku jiné značky) a byl pro mě problém v manželově Samsungu cokoli najít a udělat.
Přešli jsme oba na iOS - spíš ze zvědavosti, jako zvykla jsem si rychle, ale že bych byla až tak nadšená… No… Je super, parádně fotí, ale některé appky mi prostě chybí, chybí i svoboda nakládání se soubory a podobně.
Já přešla bez problému. iOS my naopak prijde snazší na intuitivní ovládání. Každopádně to není žádná věda, když zvládneš jedno, zvládneš i druhé
Já se vrátila k Androidu. Nejvíc mi vadily problémy s kompatibilitou - stahování fotek do PC. To nemusí řešit ten, kdo má vše iOS. Ulevilo se mi, že mám zpět Android.
@Rhoda To je pravda, my mame iOS všude, budu pořizovat i dětem do budoucna. Jinak by mi to taky lezlo na nervy
@kateka.1 píše:
@TO_IT máme to doma úplně stejně jak vy. Já mám víc firemních simkaret, takže musím mít víc telefonů a já jsem si prostě nezvyklamožná to bylo tím, že jsem zároveň používala i android na jiném telefonu, ale prostě android mi přijde univerzálnější, mám ho opravdu v případě nouze místo počítače a dokážu na něm vyřídit vše. U ios jsem měla problémy s kompatibilitou… Ale možná jsem se málo snažila a byla jsem už od začátku zaujatá
To zní dost jako já ![]()
@SAJ píše:
Já nikdy neměla Samsung (měla jsem jiný android, většinou vlajku jiné značky) a byl pro mě problém v manželově Samsungu cokoli najít a udělat.Přešli jsme oba na iOS - spíš ze zvědavosti, jako zvykla jsem si rychle, ale že bych byla až tak nadšená… No… Je super, parádně fotí, ale některé appky mi prostě chybí, chybí i svoboda nakládání se soubory a podobně.
Vidíš, já pracuji hodně se soubory přes telefon a to bych se zvencla, šéf často něco na ios neotevře a musím mu to screenout, že nemá čas se s tím lopotit. ![]()
Pro mě to byla velká změna, ale neměnila bych
už kupuji vše jedině s iOS.
Děkuji za poznatky, vzhledem k mému využití zůstanu u Androidu
hlavně ty soubory mi nedošly
@TO_IT píše:
Vidíš, já pracuji hodně se soubory přes telefon a to bych se zvencla, šéf často něco na ios neotevře a musím mu to screenout, že nemá čas se s tím lopotit.
Otevřu vše - ale třeba situace, něco jsem si na dovolené na signálu stáhla a potřebovala jsem to pak večer stáhnout do ntb, abych ten dokument mohla bez problémů upravit. Jenže na ubytování jsme neměli ani signál, ani wifi.
Nejen já jako zdatný uživatel, ale ani kluci z IT jsme ten soubor prostě do kompu nedostali. Jako, byla to dost specifická situace - ale přiznávám, že mě to nakrklo.
@TO_IT ano, já neustále upravuju na svém mobilu manželovi soubory-prostě jabko ![]()
Přecházel jste někdo prosím z androidu na Apple telefon? Je to moc velká změna? Manžel má vždy premium iphone, já premium Samsung. Když v tom něco hledám, tak je mi to nepříjemné (logicky, jiný systém).
Je někdo kdo si nezvykl? Že bych sáhla po nových Samsung telefonech co vyjdou příští rok a vyprdla se na iphone.