Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo, tak kromě těch hraček, co si vybírá těsně před spaním, máme ještě dva spací slony, bez nichž neusne nikdy a nikde
. Peklo ![]()
No, držím palce ![]()
Pudloslava píše:
holky davaly jste k velke poszteli zabranu? studuji tu diskusi, ceka nas to tak za pul roku. ame ale postylky dve, tak je moznost mu tu malou nechat dele…
Pudli, tatínek vyrobil pěknou zábranu z pár prkýnek sám. Jinak by měla nae malá asi problém - je noční cestovatelka
Máme ji asi ze 2/3 postele
Taky mu byli cca 2roky. Nová postel stála v pokojíčku a vedle postýlka. Řekli jsme mu, že už je velký kluk a že má novou postýlku a může do ní, kdy bude chtít. Sám si řekl a zpátky už nechtěl
Taky tátovi pomáhal, když jí šrouboval dohromady ![]()
Zdravim, rada bych se jeste zeptala k tematu..
Taky chceme maleho (21mes.) pomalu prestehovat do detskeho pokoje do velke postele.
Ale problem je, ze zatim spi se mnou v loznici, v postylce, ale behem noci se vzdycky probudi, chce ke mne a pak uz az do rana spi na letisti se mnou.
Manzel spi zatim v pokojicku, protoze by se k nam na letiste uz nevesel ![]()
Kdyby se nam prece jen podarilo uspat ho v pokojicku, bojim se, ze behem noci bude chtit zase ke mne do loznice.
Resili jste neco podobneho???
On bohuzel jeste nikdy nespal celou noc, vzdycky se aspon 1× za noc vzbudi…nevim co s tim ![]()
Predem diky za odpovedi ![]()
K.
Zrovna řešíme stejný problém. Malý se v noci vzbudí minimálně 1× na dudlík a když ho nepodám, tak začne křičet a probere se. Někdy se stane, že si ho nahmatá sám.
Zatím mu do pokojíčku přestěhujeme hračky z obýváku, bude si tam hrát, aby si zvykl. Pak zkusíme postýlku a spaní přes den a následně velkou postel.
Celkem se toho bojím, hlavně že ho neuslyším a on se vydá za náma do ložnice, probere se a nebude pak chtít spát.
Taky uvítám rady ostatních.
Tak my dneska s mrňousem sešroubovali velkou postel, v postýlce spát nemohl, měl tam málo prostoru a budil se kvuli tomu, takže spal s náma v manželské posteli, jsem zvědavá, jak to zvládne
Je mu rok a půl, v červenci se nám narodí druhej prcek, tak jsme staršího museli vystrnadit do větší postele a malý mimčo potom budem dávat spinkat do postýlky, tak snad budou spokojení oba… Trochu se bojím jeho vstávání v noci, ale na druhou stranu i v té naší manželské posteli spal líp, když tam s ním spal jen jeden s nás… ![]()
Taky jsem se bála stěhování A. do vlastní postele. Ale bylo to nutný, je to takovej malej vrtulník a v noci se už motala do tyček od postýlky a kolikrát tam byla zapletená, že jsem ráno nevěděla jak ji vyndat
Takže nejdřív šla do velké postele po obědě a asi po dvou týdnech sme zkusili i na noc a pohoda. A to noční buzení…A. jsou tři roky a skoro každý ráno ji mám u sebe v posteli. Kolikrát ani nevím, kdy přišla
. Ale zatím mi to nevadí ![]()
Já bych na tvém místě dala velkou postel do pokojíčku k postýlce a nenutila do ní chodit spát. Ona ho zajujme, když ho nebudete nutit.
Když jsme měli jen Vítka, tak jsem si k němu dala do pokoje postel, protože manžel do noci pracuje na PC, tak mě z vedlejšího pokoje v ložnici rušil a chtěla jsem tedy začít spát ve vzdálenějším pokojíčku s klukem. Hned první den mě vyšoupl mladej z postele a já musela dál spát v ložnici.
A Jonáš taky - postavili jsme palandu, ale nechali i postýlku. Jednu noc chtěl spát v postýlce, jednu na palandě. Někdy šel spát tam a před usnutím si přelezl na druhé místo. Trvalo to tak 14 dní, než nám začala postýlka překážet a šla z domu.
Zábrana - bála bych se nedat zábranu do postele. I když starší, když se učil spát v posteli, tak jí vždycky sundal a natahal si do postele hračky a v noci jsem ho našla spát v posteli na kytaře, dokonce v krabici na hračky, kterou si přitáhl do postele. Nebo spal na schodě, který měl v pokojíčku. Raději hlavou dole.
No a jak tu zábranu sundaval, tak i celkem z postele padal - i když málokdy se vzbudil a spal dál.
Zrovna nedávno jsme koupili velkou postel kvůli předání postýlky novému mimi. Jenže jsme ji nacpali do ložnice, tudíž dvouleťák spí pořád s námi. Přešel tam úplně bez problému, občas tedy zaleze k nám do postele, ale teď si třeba vzpomene jen 2× do týdne. No chápu, že to není úplně nejlepší příklad, když chceš, aby usínal ve svém pokoji ![]()
Jo a zábranu bych dala určitě. Kamarádce spadl dvouleťák z velké postele (normální nízké) a měl zlomenou klíční kost ![]()
My pořídili větší postýlku poměrně brzy, jelikož za chvíli bude malou postýlku potřebovat mimčo. Nejprve jsme ho do ní dávali spát po obědě a pak si do ní začal sám lehat i večer ![]()
Jinak dveře do pokojíčku má zavřené, takže nemůže přijít za námi, ale je puštěná chůvička. Ráno, když se vyspí, tak si sleze a zaťuká na dveře ![]()
Hlásím, že už nějaký ten pátek krásně a s radostí spinkáme ve velké posteli
. Ráno když se probudí, jde si dát někdy půlhodinku ještě k nám…
kate02 píše:
Tak my dneska s mrňousem sešroubovali velkou postel, v postýlce spát nemohl, měl tam málo prostoru a budil se kvuli tomu, takže spal s náma v manželské posteli, jsem zvědavá, jak to zvládneJe mu rok a půl, v červenci se nám narodí druhej prcek, tak jsme staršího museli vystrnadit do větší postele a malý mimčo potom budem dávat spinkat do postýlky, tak snad budou spokojení oba… Trochu se bojím jeho vstávání v noci, ale na druhou stranu i v té naší manželské posteli spal líp, když tam s ním spal jen jeden s nás…
Ahojik,
náš Filí se zatím do postýlky vejde,ale taky budem muset stěhovat,pač se ám v červenci narodí druhé mimčo.My budem stěhovat ale až v květnu,pač nám má dorazit nová postel)
Holky, moc diky za odpovedi ![]()
My ho stehujeme taky kvuli dalsimu mimcu, takze neni na co cekat..
V pokojicku ma velkou postel uz dlouho, takze je na ni zvykly, akorat na ni nespi. Takze nejdriv zkusim odpoledni spanek a pak za par tydnu i v noci..
Snad si na me v noci nevzpomene, kdyz me neuvidi ![]()
A pak casem zkusim taky aby usinal sam. Ted je zvykly na pohadku a pak vetsinou cekam az usne, to bych chtela casem odbourat, abych u nej nemusela sedet..
No, chce to cas a a teda samozrejme duslednost!!!
Protoze tihle ti skoro dvouleti prckove jsou chytri jak opice !!!
Tak preju nam vsem, at brzy slavime uspechy a mame cas na dalsi miminko ![]()
Mejte se, holky. Katka