Hysterie v postýlce při usínání v 11 měsících

30
22.2.11 12:09

Hysterie v postýlce při usínání

Maminky, budete tak hodné a poradíte…mám 11 měsíční holčičku..jelikož máme malý byt, tak měla postýlku u nás v obýváku a spala s námi..asi tak před měsícem jsem ji přestěhovala do pokojíčku,aby měla svůj klid, protože už e hodně budila v noci a vše ji rušilo…četla jsem, že v tomto období přecházejí z miminka do batolete a jejich spánek je dost náchylný na veškerý hluk..tak jsme ji přestěhovali,aby měla svůj klid…první den trochu plakala,ale od druhého dne to bylo vše v poho..ted poslední týden,když ji večer položím do postýlky, malá vypije mléko u kterého usíná,když ho dopije popřeju krásnou noc dám pusinku a chci odejít tak začne strašně brečet až hysterčit. Četla jsem, že se mají děti nechat, aby si zvykly usínat sami,ale já nevím zda to u nás není nějaký jiný problém..je pravda, že má zatažené žaluzie…doted jí to nevadilo, tak nevím jestli je třeba nemám roztáhnout…opravdu už nevím…někdo zas říká, že to může být i zubama,lae mě nepřijde, že by měla nějaké bolesti nebo něco..opravdu je slyšet, že se vzteká a vynucuje si…máme teda zatím jen 4 zuby…prosím poradíte někdo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
22.2.11 12:13

nase mala ma pres rok a spi stale s nama…normalni provozni hluk ji nevadi…je na to zvykla od narozeni. chce spolecnost…sama by neusnula a je zvykla ze ma svetlo…ja bych se taky bala spat sama ve tme i ted :mrgreen: ale kazde ditko je jine :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
22.2.11 12:17

No my jsme to měli zrovna tak. Do 8-9 měsíců usínala sama a bez problémů, pak najednou hysterie. Taky jsem jí na to skočila a to byla chyba protože jsme došli tak daleko že usínala jen na mě, klidně i hodinu a budila se ještě tak 3krát. Pak už to bylo fakt neúnosný protože jsem těhotná a ona čím dál těžší a při přenášení do postýlky se budila tak jsme řekli dost a zvolili vyřvání. Řvala jediný večer asi půl hodiny, pak odpadla, druhý večer byla do 10 min. tuhá. A od té doby usíná krásně sama do dvou minut a spí celou noc. Takže já radím vytrvat, oni se ty děti líp vyspí sami když nejsou rušené a lepší nastolit režim teď než se s ní prát až bude dvouletá a víc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
22.2.11 12:28

Ahoj ,

dovolím si oponovat vyřvávací metodě. My jsme našeho syna také chtěli takto naučit spát, ale klidně plakal i 4 hodiny pak usnul, ale do pár munit byl vzhůru. Došlo to tak daleko, že se pak vždy pozvracel a za týden jsme u něj vypěstovali trauma!!! Takže každé dítě je jiné, tady si můžeš přečíst jak to kdo dělal, ale opravdu neplatí, že všechny děti se vyřvou a budou spát.
my jsme to pak řešili tak, že jsme ho dali postele od roku už spal v dětské posteli se zábranou, přečetli jsme pohádku, chvíli podrželi za ruku a do 20 minut spinkal, interval se pomalu zkracoval. Sám usíná od pěti let.
Přeji hodně štěstí:-) A hlavně rozumu, protože jde o to dítě né o náš večerní klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.2.11 12:36

Děkuji všem za příspěvky…tak opravdu nevím zda mám zkusit nechat vyplakat. Pravda je jak jsem psala, že když jsme ji do pokojíčku přendali tak usínala krásně,ale ted ten poslední týden takhle řádí…asi mě opravdu zkouší, protože když pak přijdu a vezmu ji tak hned přestane a je plna elánu…ach jo potvůrka malá moje.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
22.2.11 12:44

Ahojky,
my jsme si prošli úplně tím stejným co Ty… :roll: Usínal v pokojíčku sám, dopil flašku mlíka a hned usnul, sám bez nás… V roce se to zlomilo a řval a řval… Když jsem seděla u postýlky, tak byl klid, tak jsem tam seděla, ale když jsem tam seděla i dvě hodiny a zvedla se, tak začal zase řvát… Tak jsem to vzdala a nechala ho plakat, chodila jsem tam každou chvilku, pohladila, povídala na něj a odešla.. tři noci byli hodně krušné, ale na konec to zabralo a zase usíná úplně sám… Zkus to, chod tam za ní třeba co pět minut, povídej jí at spinká, že tam jste, pohlad odejdi.. zkus i ty žaluzie roztáhnout, uvidíš.. Přeji at se to brzy srovná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.2.11 12:48

ono ta vyrvavaci metoda nefunguje u vsech…ale znam dost holek co jim zabrala…takze proste jen se to neda praktikovat na vsechny deti…ja kdyz sem tehda to zkusila a nechala terku rva asi hodinu…tak se pak uz zacala dusit…a mela z toho takovy traume ze se dva dny bala usnout…takze na kazdyho plati neco..u nas taktez nefunguje…treba ale zakladatelce pomuze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.2.11 13:07

Ahoj,
už jsem to tu psala víckrát. Děti jsem učila spát podle jedné chytré knížky. Jedná se o metodu regulovaného pláče, ne vyřvat.
V každém případě bych přemýšlela o těch zubech, u nás jsou protivní a to jim ještě ani nelezou, jen se chystají. Jinak je blbost ji vytahovat s postýlky, to se pak nediv, že řve dokud zase nepřijdeš a nevytáhneš. Má se dát napít, dudlíka, pohladit a odejít :nevim:
A vyčítat někomu, že chce naučit dítě usínat samo, s tím, že chce klid pro sebe mi přijde hloupé. Každý potřebuje někdy odpočívat a když se děti budí i v noci, tak jsem ráda, že mám večer aspoň hodinu dvě pro sebe a manžela a nemusím chodit po pokoji s dítětem v náruči a doufat, že usne dřív než mi upadnou ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.2.11 13:09

Já bych taky zkusila ji tam trošku nechat podusit…
Malá tohle dělala tatínkovi, hysterie, řev až se zalykala… Mi ne, protože věděla, že jí na to neskočím :mrgreen:
Až tatínkovi došly nervy po všelijakém blbnutí, uspávání, zpívání, sezení u postýlky, držení za ručičku, tak se naštval, odešel, Majda se mohla pár sekund pominout vzteky a řevem a pak si lehla a usnula…

Uvidíš, jak se to bude vyvíjet, vždycky tam za ní zajdi, polož, pusinku, ať si nemyslí, že jste jí někam utekli a pár dnů bych to zkusila. U většiny po dvou, třech dnech jde jasně poznat, jestli to má nebo nemá úspech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.11 13:15

Zkus ji dát to mlíko a odejít hned, jak začne pít, syn tak usínal jeden čas. Přijde mi, že ji v podstatě vyrušíš po tom, co už se tím mlíkem udyndá.
Limit na pláč máme 10min, pak jde zase za náma a zkoušíme dát do postýlky třeba za 20-30min. Ale musíme ho vyndavat málokdy. Jen pokud se po minutě line totálně hysterický řev, tak jdu hned, většinou je to proto, že mu spadne z postýlky oblíbené zvířátko, stihne se těsně po mém odchodu pokadit nebo tak něco.

• Citovat
  • Upravit
14064
22.2.11 13:26

Co zkusit dát spát o něco později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
22.2.11 13:59

Ahoj,náš syn spí u nás v ložnici a sám usíná asi od 3 měsíců,je na to zvyklý,ale něco podobného jsem zažila asi tak před měsícem a půl,strašně jsem se divila co vyvádí,když všechno bylo super a usnul krásně sám.Opravdu nevím čím to bylo.Normáůlně si vypil svoji láhev mlíčka,pusinku a dobrou noc a šup do postýlky,v tom momentě co jsem zavřla dveře tak knourání,které se stupnovalo..ale jakmile jsem vešla dovnitř okamžitě si hajnul a uklidnil..takže jsem ho pohladila,řekla jsem mu,že jsem tady a dala dudan a on se uklidnil…takhle se to opakovalo třeba pětkrát až usnul a třeba o půlnoci to samé,hodně pomohlo,když jsme si šli já nebo manžel lehnout a on podvědomě věděl,že tam není sám…ted už to zase nedělá…
Ale k tvému problému-já si myslím,že je to z toho že jste ji přestěhovali a tak je to pro ní změna na kterou si musí zvyknout.Zubama to určitě není,ale je to jako by tě volala a ubezpečovala se,že tam jsi,zkus to jako já,jen bych ji z té postýlky nevyndavala,obejmi jí,pohlad,řekni že si tady pro ní a uklidni jí,jestli dudá,tak dudan a odejdi,bude se to opakovat a musíš být trpělivá a ona si zvykne apřejde jí to… :palec:

Příspěvek upraven 22.02.11 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.2.11 13:59

Ahojky Marcel..zkusím vše co půjde…a nadále praktikovat, že za ní budu chodit..to dělám..no snad se to časem zlepší :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.2.11 14:06
kecačka píše:
Ahoj,náš syn spí u nás v ložnici a sám usíná asi od 3 měsíců,je na to zvyklý,ale něco podobného jsem zažila asi tak před měsícem a půl,strašně jsem se divila co vyvádí,když všechno bylo super a usnul krásně sám.Opravdu nevím čím to bylo.Normáůlně si vypil svoji láhev mlíčka,pusinku a dobrou noc a šup do postýlky,v tom momentě co jsem zavřla dveře tak knourání,které se stupnovalo..ale jakmile jsem vešla dovnitř okamžitě si hajnul a uklidnil..takže jsem ho pohladila,řekla jsem mu,že jsem tady a dala dudan a on se uklidnil…takhle se to opakovalo třeba pětkrát až usnul a třeba o půlnoci to samé,hodně pomohlo,když jsme si šli já nebo manžel lehnout a on podvědomě věděl,že tam není sám…ted už to zase nedělá…
Ale k tvému problému-já si myslím,že je to z toho že jste ji přestěhovali a tak je to pro ní změna na kterou si musí zvyknout.Zubama to určitě není,ale je to jako by tě volala a ubezpečovala se,že tam jsi,zkus to jako já,jen bych ji z té postýlky nevyndavala,obejmi jí,pohlad,řekni že si tady pro ní a uklidni jí,jestli dudá,tak dudan a odejdi,bude se to opakovat a musíš být trpělivá a ona si zvykne apřejde jí to… :palec:Příspěvek upraven 22.02.11 v 14:02

Kecačko, ale ona tam spí už asi měsíc a ze začátku spala krásně..to ted poslední týden asi začala takhle vyvádět z ničeho nic..předtím to bylo super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.2.11 14:11

Pro Anonym: Zkoušela jsem dát později a to moc nešlo..byla pak hrozně protivná a snad i ještě horší to bylo,ale děkuji za tip. Dokonce jsem už přemýšlela o nějakých homeo. Nejhorší je, že nevím kde jsemudělala chybu, kdž tak krásně tam spala a najednou taková změna. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí