Před každým spánkem pláče

44
8.12.22 23:24

Před každým spánkem pláče

Ahoj holky, mám 2,5 měsíčního chlapečka a před každým spánkem pláče :(
Malého plně kojím na požádání, spinkáme spolu, nosím v šátku, v nosítku, povídáme si, zpívám mu, mazlíme se, přes den si v bdělém okně hrajeme, prcek je vcelku usměvavý, spokojený, ale to usínání … … sleduji bdělé okna, když začíná zívat tak si malého vezmu do šátku a chodím po bytě, vždycky kouká, všechno dobrý a z ničeho nic hysterák na pár minut a usne … :nevim:
V noci je uspávání šílenost, dříve než o půlnoci neusíná … Přes den se snažím opravdu hlídat ať je dostatečně vyspinkaný, ať není přetažený atd… A opravdu už nevím co děláme s manželem špatně :( Na osteodynamiku půjdeme taky … Je mi jedno, že jsem totálně rozbitá, v noci toho moc nenaspím, ale strašně mě mrzí, že tolik pláče, přeci to musí mít nějaký důvod … Nevíte co můžeme dělat špatně? Cítím se jako matka k ničemu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
8.12.22 23:27

@Weldi špatně neděláš nic. Miminka se musí naučit vše a to i usínat. S prvorozeným jsem si zažila to samé a taky jsem z toho byla nešťastná. On mu ten pláč pomáhá. To jsem ale pochopila až později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
8.12.22 23:30

Asi má prdíky, většinou začnou zlobit až v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
9.12.22 00:24

Tohle mi dělaly v tomto věku obe děti, nezabíralo nic, prostě Pár minut poplakaly a pak se uklidnily a nechaly se uspat..
Je to období, brzy bude lépe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.12.22 02:08

Ahojky mám úplně stejně staré miminko. U miminka je důležitý nastavit spankovou hygienu :srdce: každý den ve stejnou hodinu koupeme potom ji dáváme napapat a spinkat do postýlky vždycky se začínal do pleny a hezky si ji Macka Chvilinku si poplace půl minutky a spinka. Neucila jsem ji uspavani na ruce. Dělala jsem to tak proste aby věděla ze když jde do postýlky má se spinkat 🙂 S tímhle jsem bojovala asi 2 týdny a dostala jsem tuhle radu po 3 dnech opakování už věděla 🙂. A pokud to děláš také tak nebo podobně tak mě napadla ještě jedna věc jestli si malý nezvykl pravé jenom na usinani v tvé náruči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.12.22 08:12
@EliskaSp píše:
Ahojky mám úplně stejně staré miminko. U miminka je důležitý nastavit spankovou hygienu :srdce: každý den ve stejnou hodinu koupeme potom ji dáváme napapat a spinkat do postýlky vždycky se začínal do pleny a hezky si ji Macka Chvilinku si poplace půl minutky a spinka. Neucila jsem ji uspavani na ruce. Dělala jsem to tak proste aby věděla ze když jde do postýlky má se spinkat 🙂 S tímhle jsem bojovala asi 2 týdny a dostala jsem tuhle radu po 3 dnech opakování už věděla 🙂. A pokud to děláš také tak nebo podobně tak mě napadla ještě jedna věc jestli si malý nezvykl pravé jenom na usinani v tvé náruči.

Akorát u nás to není “plakání”, ale doslova řev na desítky minut :roll: Jinak večerní rituály máme samozřejmě také, jen to nějak nefunguje :nevim:
Včera jsme malého položili vedle nás do pelíšku, chvilku jsme mu povídali, hladili ho, všechno dobrý a pak zase spustil totální řev, chvilku jsme ho nechali, stále hladili a pak ho manžel vzal na do náručí a hned usl až do rána :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
9.12.22 08:28

U nás to začlo v tom období taky a chvíli to trvalo, říkala jsem si, že asi potřebuje vypustit páru před spánkem 😃 uspávala jsem v nosítku na balonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
9.12.22 09:01

Dcera to měla asi od měsíce do skoro 5 měsíců. Neuměla se vůbec zklidnit. Se spaním je to o něco lepší teď v 15 měsících. Ale kdoví na jak dlouho. :lol:
A ze všechno nejdůležitější - opravdu nejsi špatná matka jen proto, že ti pláče dítě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.12.22 09:58
@EliskaSp píše:

To jsem s první dcerou říkala taky :mrgreen: pak se narodila druhá a to je jinej nářez :mrgreen: tak bacha na tyhlety rady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
9.12.22 10:09
@EliskaSp píše:

Podle mě není dobré takhle malé miminko koupat každý den.. Genitálie ano, to bych umyla vodou v umyvadle místo používaní čistících ubrousků, ale celé dítě ne.
Jinak souhlasím s Lucie, u někoho to funguje, u někoho ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
9.12.22 10:12
@Weldi píše:
Akorát u nás to není “plakání”, ale doslova řev na desítky minut :roll: Jinak večerní rituály máme samozřejmě také, jen to nějak nefunguje :nevim:
Včera jsme malého položili vedle nás do pelíšku, chvilku jsme mu povídali, hladili ho, všechno dobrý a pak zase spustil totální řev, chvilku jsme ho nechali, stále hladili a pak ho manžel vzal na do náručí a hned usl až do rána :nevim:

U nás to byl taky řev, prostě to k tomu patřilo a dítě z toho vyrostlo..
Podle mě děláš vše správně, tak tak pokračuj dal a bude to lepší, jen ho hlavně neodkladej a nenechávej vyrvat, ať se miminko netrápí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.12.22 10:19
@Beckyttine5 píše:
U nás to byl taky řev, prostě to k tomu patřilo a dítě z toho vyrostlo..
Podle mě děláš vše správně, tak tak pokračuj dal a bude to lepší, jen ho hlavně neodkladej a nenechávej vyrvat, ať se miminko netrápí..

To právě dělat nechceme a stejně to k ničemu nikdy nevedlo :srdce: Dekuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.12.22 10:20
@Paní.Norrisová píše:
Dcera to měla asi od měsíce do skoro 5 měsíců. Neuměla se vůbec zklidnit. Se spaním je to o něco lepší teď v 15 měsících. Ale kdoví na jak dlouho. :lol:
A ze všechno nejdůležitější - opravdu nejsi špatná matka jen proto, že ti pláče dítě. :hug:
:srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.12.22 15:25

Já tenhle pláč neprožívám a beru jak je. Může to znít divně, ale když člověk ví, že je to „jen“ únavou. Vím, kdy chce malá spát a že brzy usne. A hlavně že má smysl uspávat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
10.12.22 19:49
@Kamkam píše:
Já tenhle pláč neprožívám a beru jak je. Může to znít divně, ale když člověk ví, že je to „jen“ únavou. Vím, kdy chce malá spát a že brzy usne. A hlavně že má smysl uspávat. :mrgreen:

Díky holky za komenty, taky jsem se tímhle dost uklidnila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky