Předávkování progesteronem besins

Mišule1992
13.3.22 17:21

Předávkování progesteronem besins

Ahoj holky, mám úplně pitomej dotaz, ale když je blbá hlava… :roll:
Jsem v 10tt po IVF, až do 12tt si mám 3× denně zavádět jednu tobolku progesteronu besins… Normálně to beru pravidelně, ale dnes byl hektický den a moje hlava zapomíná… Ráno jsem si ho normálně zavedla, ale vůbec nevím, jestli i v poledne… Takže jsem zavedla v 16 hodin a teď vůbec nevím, jestli zavést ještě večer… Stane se něco, když bych si ho zavedla pouze 2× (v případě, že bych si ho v to poledne opravdu nedala) nebo naopak 4× ( kdybych si ho dala i v poledne a prostě na to zapomněla :zed: )… Nevím co je lepší / horší…
Snad je to srozumitelný :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8729
13.3.22 17:31

V pribalovem letáku je vždy informace, co děláte když lék zapomeneš užít anebo když si ho dáš víc. Tak se tam mrkni, jde to najít i na netu, pokud jsi ten papír vyhodila třeba. Všeobecně je většinou lepší dávku vynechat, než zdvojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 17:35

Myslím, že se nic nestane tak ani tak. Já po IVF brala 3× besins a od 6tt 4denně. 4 je prý max dávka, brala jsem ji do 12tt, takže se nepředávkuješ.

• Citovat
  • Upravit
Mišule1992
13.3.22 17:37

@Midaku já to četla, tam je samozřejmě napsané, že vynechanou nemám nahrazovat a při předávkování mám jet do nemocnice… Bohužel nevím, jestli už mám 3 nebo teprve dvě… Tak asi lepší vynechat teda? Blbá hlava prostě… Ale bojím se, abych miminku nějak neublížila no :zed:

• Citovat
  • Upravit
Mišule1992
13.3.22 17:38
@Anonymní píše:
Myslím, že se nic nestane tak ani tak. Já po IVF brala 3× besins a od 6tt 4denně. 4 je prý max dávka, brala jsem ji do 12tt, takže se nepředávkuješ.

Super, moc děkuji za radu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Mišule1992
17.3.22 07:56
@Anonymní píše:

Můžu se ještě zeptat, brala si do začátku nebo konce 12 tt?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.22 08:21

@Sadza123
Do konce 12tt jsem brala 1-1-2 a pak ještě 5 dní jsem postupně dávku snižovala.

• Citovat
  • Upravit
68961
17.3.22 08:28

Jednorázově? Absolutně nic. Jinak je to dvakrát silnější než Utrogestan, a toho občas jako silné dávkování dávají i těch 8-9 kuliček denně, dlouhodobě. Jednorázově bych fakt neřešila vůbec, tělo si v těhotenství vytvoří vlastního progesteronu mnohonásobně tolik. Stejně jako neplaš, pokud bys vynechala a zavedla jenom dvě, na tomhle úspěch těhotenství nestojí. Ba dokonce v některých CARech kolem 8.-9.tt progesteron vysazují, protože už je vytvořená placenta a tělo ho produkuje dostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišule1992
17.3.22 08:29
@Anonymní píše:
@Sadza123
Do konce 12tt jsem brala 1-1-2 a pak ještě 5 dní jsem postupně dávku snižovala.

Děkuji. Mě právě nikdo nic neřekl, jen ve zprávě mám napsáno, že mám brát do 12 tt 1-1-1. Gynekolog mě odkázal na CAR, když mi to tam napsali a CAR mě odkázal na gynekologa, že už mě nemají v péči… Takže si to musím korigovat sama… :zed:

• Citovat
  • Upravit
4843
17.3.22 08:31

@Sadza123 je to dost jedno, nekdy 11 -12 tt se obvykle vysazuje progesteron i estrogen (uz to zvlada placenta). A beres jen progesteron, zadny estrogen? Takze cerstvy transfer nebo KET v nativu? Potom uz ten progesteron asi nemusis brat vubec, ikdyz nekde ho davaji.
Zapomenuti nebo zdvojeni davky taky nevadi, ten rozptyl davkovani mezi IVF centry je hodne veliky a vse se zda byt OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.22 08:35

@Sadza123
Achjo…kam jezdíš do CARu? Mně teda v repromedě všechno krásně vysvětlili a ještě rozepsali do zprávy + jsem se domlouvala s mojí gyndařkou, že těch 5 dní budu vysazovat postupně. Navrhla jsem si to sama, pro můj vnitřní klid, že budu snižovat postupně - a Dr, že klidně.

• Citovat
  • Upravit
Mišule1992
17.3.22 08:44
@Anonymní píše:
@Sadza123
Achjo…kam jezdíš do CARu? Mně teda v repromedě všechno krásně vysvětlili a ještě rozepsali do zprávy + jsem se domlouvala s mojí gyndařkou, že těch 5 dní budu vysazovat postupně. Navrhla jsem si to sama, pro můj vnitřní klid, že budu snižovat postupně - a Dr, že klidně.

Já chodila do Artu v ČB. Přístup super, ale prostě po otěhotnění mě přehodili na gyndu a tím to končí… A myslíš, že se něco stane, když po tom 12 tt vysadím ze dne na den? Nebo jak si snižovala?

• Citovat
  • Upravit
Mišule1992
17.3.22 08:46
@Anonymní píše:
@Sadza123
Já chodila do Artu v ČB. Přístup super, ale prostě po otěhotnění mě přehodili na gyndu a tím to končí… A myslíš, že se něco stane, když po tom 12 tt vysadím ze dne na den? Nebo jak si snižovala?
@Petra Star píše:
@Sadza123 je to dost jedno, nekdy 11 -12 tt se obvykle vysazuje progesteron i estrogen (uz to zvlada placenta). A beres jen progesteron, zadny estrogen? Takze cerstvy transfer nebo KET v nativu? Potom uz ten progesteron asi nemusis brat vubec, ikdyz nekde ho davaji.
Zapomenuti nebo zdvojeni davky taky nevadi, ten rozptyl davkovani mezi IVF centry je hodne veliky a vse se zda byt OK.

Beru jen Progesteron, mám ho napsaný do 12tt, jsem po ET, vyšlo to napoprvé

• Citovat
  • Upravit
4843
17.3.22 08:49

@Sadza123 Tak to ten progesteron nemusis brat vubec, mas zlute telisko, ktere si ho tvori samo. Ale nic se nestanze, kdyz ho budes brat, jen se to normalne nedela (leda by ti po rozboru krve prisli na neobvykle nizkou hladinu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišule1992
17.3.22 08:54
@Petra Star píše:
@Sadza123 Tak to ten progesteron nemusis brat vubec, mas zlute telisko, ktere si ho tvori samo. Ale nic se nestanze, kdyz ho budes brat, jen se to normalne nedela (leda by ti po rozboru krve prisli na neobvykle nizkou hladinu).

Tak jsem v 11 týdnu, tak ten týden už to nějak doklepu :D beru ho od začátku stimulace, tak těch pár dní už přežiju, spíš mě štve, že nikdo neřekne, kdy vlastně skončit a jestli snižovat nebo prostě vysadit… No jo, někteří doktoři stojí za prd…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky