Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám také dítě narozeno ve 27/28tt… ale neměl tedy tak těžký průběh dozrávání plic… byl na plné plicní podpoře 3týdny, pak další 3týdny na cpapu s podporou dýchání, sám to nezvládal… zlepšovalo se to velice pomalinku…
Více ti nemohu poradit…
K čemu by byla dobrá tracheostomie?
Zkus si diskuzi oživit zítra ráno nebo dopoledne.. teď večer se asi odpovědi nedočkáš… ![]()
Přeji miminku, aby to co nejříve zvládlo a vám rodičům hodně moudrosti v rozhodování ![]()
Doporučuji ještě položit dotaz na FB ve skupince https://www.facebook.com/…810983458141?…
nebo
https://www.facebook.com/…65442786471/?…
Já mám sice holčičku z 26.tt, intubovaná byla relativně dlouho, ale né tak moc jako vy..
Přeji hodně štěstíčka a zdravíčka miminku a vám hodně síly.
Mam dvojcatka tiez narodene v 28tt. Obaja mali nedozrete pluca, synovi aj jedno prasklo. Po par tyzdnoch sme vsak presli na cpap. 4 mesiace intubacia je poriadne dlho a preco sa mas ty rozhodnut prejst na tracho, ved lekari by mali vediet, co je pre dievcatko najlepsie…prajem vela stastia malinkej!
@Anonymní píše:
Mam dvojcatka tiez narodene v 28tt. Obaja mali nedozrete pluca, synovi aj jedno prasklo. Po par tyzdnoch sme vsak presli na cpap. 4 mesiace intubacia je poriadne dlho a preco sa mas ty rozhodnut prejst na tracho, ved lekari by mali vediet, co je pre dievcatko najlepsie…prajem vela stastia malinkej!
Tak doktori to asi doporucili, ale rodice musi souhlasit a rozmysleji se, zrejme jim to prijde jako velky zakrok. Osobne bych souhlasila, nevidim duvod proc ne, odlehci ji to.
Tak už je to pár dnů, co jsi se ptala na to samé. proboha, promluv si s ošetřujícími lékaři, vysvětlí ti to jistě lépe jak X mamin na emiminu
Hlavně nevím, ale takhle dlouho váhat? předpokládám, že lékaři, kteří studovali medicínu vědí co a jak
Hlavně by jsi se asi měla rozhodnout. Protože kdyby to nebylo třeba, tak by to doktor nenabízel. Hodně zdraví malinké, ať se ji daří co nejlépe ![]()
Ano lékaři doporučují, my váháme, protože známe chlapečka, který má velmi podobný příběh jako my a nakonec to zvládl i bez tracheostomie - díra do krku na kterou se přidělají hadičky, které jinak jsou vedeny do hadičky do pusinky, pak když dítě samo dýchá může i přes to a časem se to může když to jde i vyndat. Nakonec se pro to asi rozhodneme, ale radši se zeptám ještě X maminek, protože třeba na nějakou narazím, která to měla podobné taky a bude si mi líp rozhodovat. děkuji za podporu všem
No a proc ti to nabizi, kdyz mas pocit, ze to jde i bez toho? Asi k tomu nejaky duvod bude, ne? Ta dira do krku tam nemusi byt navzdycky, jedine, co po ni casem zustane, je jizva. Ale muze pomoci predejit problemum pri dlouhodobe ventilaci. Nad cim vahate a proc se neporadite s lekari, co myslis, ze se dozvis tady?
Asi to dáme. chtěli jsme vědět zkušenosti. výhody a nevýhody a tak, více o tom zjistit než jen od lékařů. Kdyby se nás neptali a řekli že je to potřeba tak neváháme, ale když se nás ptají tak si chceme o tom více zjistit
Maminky, narodila se nám dcera ve 28. týdnu. je už skoro 4 měsíce na umělé plicní ventilaci, během této doby se podařilo pomocí léků malou dostat na cpap, ale znovu se vrátila. nabízejí nám Tracheostomii a my pořád váháme. plíce jsou kvůli nezralosti a ventilátoru poničené a léčení bude na dlouho. malá má ted 23% kyslík. máte někdo podobné zkušenosti?