Předčasné ovariální selhání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
99
21.12.09 15:45

PŘEDČASNÉ OVARIÁLNÍ SELHÁNÍ

Ahoj holky,objevila jsem vaše super stránky a ráda bych se připojila k diskusi. Je mi 32 let a trpím předčasným stárnutím vaječníků. Koukala jsem, kolik z vás má stejný problém, jelikož mi doktor tvrdil, jak vzácné to je onemocnění - v duchu jsem si říkala,že já musím mít vždycky něco extra :-D ale proč vlastně píšu: chtěla jsem se zeptat, jak bych já sama mohla podpořit funkci mých vyhaslých vaječníků? Existuje nějaký čaj, bylinka, vitamíny, prostě cokoliv, po čem by mi začaly dozrávat vajíčka? Asi 2 roky pravidelně užívám estrahexal a navíc letrox50 na sníženou funkci štítné žlázy. Poradíte mi? Nechci do sebe cpát celý život umělé hormony :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
21.12.09 18:57

ahoj - asi tě moc nepotěším, ale o žádných zázračných bylinách nevím (můžeš vyzkoušet cokoliv od kontryhele po kotvičník, čajovou směs podle Mojžíšové, gynex apod. tím nic nezkazíš)
co se týče dlouhodobé hormonální léčby, já jsem pochopila, že se léčíš jen tak dlouho, pokud chceš děti, pak už ne, nebo se mýlím? :nevim:
A co ti poradil Dr.? Většinou se doporučuje hyperstimulace a IVF, dokud nějaká vejce jsou.
Tak hodně štěstí :palec:.

PS třeba tě některá holčina, která trpí tímtéž co ty potěší (já vycházím z informací od kamarádky - má kluka po IVF :dance: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
21.12.09 19:46

Borisko bohužel, hormony se berou už napořád. Snažila jsem se svou dr přesvědčit, že nechci (nabrala jsem po nich 10 kilo, měla PMS kterým jsem dřív netrpěla, přestalo mě bavit spnkání a podobné lahůdky) ale rozhodně s tím nesouhlasí. Zatím mám odklad jen dokud kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
21.12.09 19:50

Verůnek v době kdy ni vaječníky ještě maličko fungovaly, pomáhala mi kys. listová ve velkých dávkách (acidum folicum od Zentivy, je na předpis) ale už v té době jsem měla hodnoty LH a FSH takové, že by mi ani IVF neudělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
30.12.09 13:07

Mě jednou zkoušeli připravit na IVF,chodím k Apolináři,ale v půlce cyklu to doktor zrušil s tím,že mi vůbec nereagují vaječníky.Jinak při hormonálním profilu mi naměřili FSH skoro 100 jednotek :cry: a doktoři se na mě chodily dívat jako na exota.Jinak ty hormony jsem spletla,nevím kde jsem vzala estrahexal :-D je to TRISEQUENS.Předepsali mi ho asi před 3 lety a od té doby ho musím nepřetržitě užívat až do svých 60 let.Bez něj bych sama od sebe nemenstruovala a měla bych návaly,bušení srdce,hrozila by mi osteoporoza a další hrůzy,který člověk v přechodu má.Doktor mi řekl,že si moje tělo neumí samo vyrábět hormony,tak musím brát umělý.CHybí mi estrogen a tak mi ho dodávají ty hormony co beru.Ale taky mi přijde,že jsem po nich nějaký to kilo přibrala,stratil se mi pas a mám místo něj pneumatiku. :-( Po Novém roce bych se proto chtěla poradit s doktorem,jestli je možný vysadit ty umělý hormony a brát místo nich např.SARAPIS?Ten je přece taky na přechod,ale je přírodní. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
30.12.09 13:13

Madličko,Ty jsi taky v předčasném přechodu?Jaké hormony jsi užívala nebo užíváš?Pochopila jsem správně,že máš miminko?A ze svýho vajíčka nebo z darovanýho?Na kolikátý pokus se zadařilo?Omlouvám se za výslech,ale zajímá mě,jestli mám naději,i když ta je asi vždycky,ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
4.1.10 21:25

čau :-)
mám z darovaných nádherný dvojčátka, jsou jim 3 měsíce. Napřed jsem brala Klimonorm (po tom jem tak strašně ztloustla) a pak před IVF Estrofem. Při prvním IVF nedošlo ani k odběru, dárkyně nereagovala na stimulaci. Při druhém IVF se to povedlo.
FSH jsem měla 119 už někdy ve 23 letech, na příčinu se nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
5.1.10 14:43

Madličko,to teda koukám a gratuluju :lol: já mzslela,že jsem na tom takhle špatně jenom já,ale koukám,že svět je velkej :-D já mám v současné době FSH kolem 3O.To máš s dvojčátkama asi pěknej kolotoč,ne?vím o čem mluvím,jsem profesionální chůva a tyto řádky píšu s malým,jsou mu 4 měs.na klíně :lol: Madličko,zajímalo by mě,jestli jsi neměla psych.problém s darovanými vajíčky?já mám tak trochu psych.blok,říkám si,že děti nebudou geneticky moje,i když je odnosím a porodím.nějak se špatně smiřuju s tím,že by mi nebyli podobný.Neměla jsi podobný pocity?Jak jsi se s tím smířila? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
6.1.10 18:38

mě to FSH taky kleslo, před rokem jsem měla kolem 30ti. Ty hausnumera znamenaly, že se tělo ještě snažilo z posledníc sil ten cyklus nastartovat a teď už to vzdalo.

Jsi dobrá že jsi schopná vykonávat takovouhle profesi, já jsem před IVF v přítomnosti dětí trpěla jak zvíře a to je mám normálně moc ráda.

Jasně že mi nejsou podobné a smiřuje se s tím člověk těžko. Ale když tu koukám na tu bradičku, ouško, vlásky - tak je mi nějaká genetika vážně fuk. Láska je klíč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.3.10 12:59

Ahoj Verčo, nevím jestli si vzpomínáš, ale myslím, že před 4 lety jsme si psaly. Nechceš se mi ozvat na email? Psala jsem ti na veruamartin, ale došla mi dpověď, že už tam nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
30.3.10 17:01

předčasné ovariální selhání

Ahojky ájo,to je teda náhoda.Jasně,jsem to já-Veruamartin,akorát že jsem se mezitím rozvedla a tak tady po těch letech jsem opět jako Verůnek - ostatní zdrobněliny na moje jméno už měli uživatele.Ajo,jak se máš?Jak pokračuješ v léčbě?Klidně Ti písnu na mejlovou adresu,když mi jí pošleš :lol: To je bezva,že jsi se ozvala :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
31.3.10 13:57

Ahoj holky pisete, ze ste meli FSH pres 100 - v jakych to bylo jednotkach?
Me bohuzel muj lekar rika neco podobneho, do hormonalniho profilu mi zasahuje vyssi estradionl, aktery udajne FSH umele snize… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
31.3.10 14:24

Otylko,já měla FSH přes 100 jednotek,bohužel nevim,v čem se to uvádí,myslim jak se ty jednotky jmenujou.Ale byla jsem u léčitele,už je to tak 3 roky zpátky a ten mi doporučil užívat ESTROZIN.Už se tu o něm v nějaké diskuzi psalo,já osobně s ním mám velmi dobrou zkušenost-snížil mi FSH až na 30 jednotek,i můj gynekolog koukal.Je od firmy DIOCHY a dá se sehnat přes internet.A léčíš se,užíváš nějakou horm.substituci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
31.3.10 14:48

Verůnku…já toho mám..tak zkráceně. vyléčený hodgkinův lymfom,buněčna toxicita na oocyty,snižená fce štítné žlázy, děložní myomy, celkem 3 samovolé potraty..zrušený IVF cyklys bez jakékoli odezvy…pak clostylbeg a od te doby mam dost nepravidelnou MS a a dělají se mi cysty stridave na obou stranach. Od clostylu podle mám i anoovluci, ikdyž moje doktroka na měření teploty moc nevěří.
Dle doktora, ktery me leci na myomy u me zacina ovarialni selhani, ale moje hodnota FSH ze vcerejska je 1,218nmol/l, FSH je 4,84lU/l a LH 2,93lU/l. Chodila jsem na injekce gamaglobulinu, brala jsem medrol a nyni jsem bez jakychkoli prasku. Cekma na hysteroskopii a mozna i laparoskopii…
a nejak me to uz vazne dost zmaha :cry: a bojim se, ze vse bude marne…a mimca se nedockame..taky nas hodne tlaci vek…letos 38 chjo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
31.3.10 15:13

Otylko,ty toho teda máš.Já mám za sebou 3 lapar.kde mi odstranovali myom na děloze a taky mi díky tomu zjistili,že už mám téměř vyčerpanou zásobu vajíček :oops: Ale co člověk nadělá?Už jsem se tak trochu smířila s těmi darovanými,doktorka mi řekla,abych nečekala na zázrak.Jinak mě bude v září 33.A ty ještě nemáš žádný děti-pochopila jsem to správně?Já mám taky sníženou funkci štítné žlázy,beru celoživotně letrox 50 s tím,že mi v těhotenství musí zvýšit dávku.Menstruaci nemám,sama od sebe bych jí nedostala,tak musím až do svých 55 let užívat umělé hormony.Jinak jsem v umělém přechodu a kdybych neužívala hormony,tak nemám MS a měla bych návaly,pocení,bušení srdce atd.Takže já můžu otěhotnět pouze s darovanými vajíčky.Myslím,že to u mě doktoři tak trochu zanedbali :pocitac: Jinak mě taky zkoušeli před pár lety stimulovat,ale cyklus se musel zrušit,protože mi vůbec nereagovali vaječníky.A ty Otylko čekáš na darovaný vajíčka?Já sama od sebe nikdy neotěhotněla :nevim: Taky mě tíží můj věk,nerada bych měla první dítě ve 40,ale zase si říkám že je jedno v kolika,hlavně když vůbec nějaký mimi bude.A Tobě zjistili předčasnou menopauzu,nebo co Ti řekl doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí