Předčasné ovariální selhání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
947
31.3.10 16:43

no holka,tak to take nemas jednoduche, ja mam pocit, ze pro doktroy jsme jen takove „pripady“ nebo jak to mam nazvat. Proste vetsinou se nedokazi vzit do nasi situace a trochu soucitit. Kolikrat neco vypusti z ust a toho druheho to muze hodne ranit.

ja děti právě ještě nemám :cry: …doktoři mi zatím nic moc neřekli, jen to že jsou složitá pacientka. Už dvakrat jsem otěhotněla spontáně, naposledy v listopadu 07 a cervnu 2008, ale obě dapadly spatne :-? O te doby chodim po doktorech a stale se snazime. na stitnou zlazu beru letrox 100 denne.Na darovaný zatím nečekám, a kdo vi, zda bych je vubec donosila s tou imunitou, ktera vlastne ty miminkatoxicky nici.. :cry:
ja jsem premyslela, ze by mi vajicka mohla datmoje sestra, ale ta zije dlouhodobe mimo CR a tak ani nevim na jak dlouho by musel sem prijet a byt tu…a taky to neni 100% ze by ona na prvni cyklus byla dobre nastimulovana…no des a ja pomalu nevim kudy kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
25.8.10 20:26

AShoj holky tak já beru letrox 50 a ted dokonce clostik a potom mě čeka duphaston tak uvidíme ale můj dr mi dopručil kontryhelový čaj pije se od posledního dne Ms 15 dnů tak to zkuste za to nic nedáte L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.4.19 23:41

Předčasné selhání vaječníků

Ahoj všem, tak jsem zjistila že nejsem jediná kdo se s tímto potýká. Je mi 37 a s manželem se snažíme o miminko. U mě ještě spekulují o Turnerově syndromu, protože jsem moc nevyrostla (148cm). Teď jsme byli na IVF na první informační schůzce. Pro mě to vypadá že jedině darované vajíčko. Byl to trochu šok a smiřování s touto informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.4.19 00:25

@Sidonia81 jak máš vysoké amh? Já bych flintu do žita neházela. Vyslechla jsem si to samé, co ty a za dva měsíce jsem přirozeně otěhotněla.

• Citovat
  • Upravit
5487
2.4.19 07:38

Mám v blízkém příbuzenstvu ženu ještě menší, 146cm, a děti má dvě. Ještě počkej, až budeš mít definitivní diagnózu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.4.19 07:42
@mau-mau píše:
Mám v blízkém příbuzenstvu ženu ještě menší, 146cm, a děti má dvě. Ještě počkej, až budeš mít definitivní diagnózu :hug:

Děkuji ale do nedávna jsem věřila že budeme mít mimčo přirozenou cestou. Bohužel hodnoty které ukazují na stav vaječníků jsou kolem 100 a neprodukují vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
3.4.19 10:56
@Sidonia81 píše:
Ahoj všem, tak jsem zjistila že nejsem jediná kdo se s tímto potýká. Je mi 37 a s manželem se snažíme o miminko. U mě ještě spekulují o Turnerově syndromu, protože jsem moc nevyrostla (148cm). Teď jsme byli na IVF na první informační schůzce. Pro mě to vypadá že jedině darované vajíčko. Byl to trochu šok a smiřování s touto informací.

mě naměřili AMH 0,01, doktor mi taktně sdělil, že jsem téměř neplodná (měla jsem před tím 6 potratů), po tomto sdělení jsem asi měsíc a půl otěhotněla znovu, ale bohužel špatně. Takže já mám sice nízkou hodnotu AMH, což evidentně těhotnění nebrání, nicméně vzhledem k věku (39) už mám asi jen ta „špatná“ vajíčka. Při maximální stimulaci mi neodebrali ani jedno (pak nechápu jak jsem kdy mohla přirozeně otěhotnět, natož 7×)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.19 11:53

Ahoj, teda to koukam, mohu se zeptat jak jste to zjistili, nějaké příznaky? My se snažíme skoro 3 roky a noc a ja mam hrozné problémy s cyklem, m/s treba každých 14 dni a ted treba 10 dni spinim a krev jen na toaletaku po curani. Kontryhelovy čaj mi treba cyklus rozhodil jeste vic. Dr mi furt tvrdí jak je vse v poradku, ale ja vidím a cítím ze neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.4.19 12:12

@Toryt Příznaky? Asi jedině to že mám menstruaci strašně nepravidelnou (asi tak jednou za tři až čtyři měsíce). Bylo mi to divné, ale dali mi nejdříve něco na srovnání cyklu. Na chvilku to pomohlo ale po vysazení nic. Doktorka mě poslala na laparoskopii, jestli mám průchodné vaječníky. Průchodné jsou a vše vypadá normálně a v pořádku.. Jenže cyklus mizerný a tak doktorka nechala udělat výsledky vaječníků z krve. Nic mi k tomu neřekla a poslala na kliniku IVF. Teprve tam mi doktorka sdělila že vaječníky jsou špatné. Jsem jak v přechodu a tak jedině darované vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.19 12:18

@Sidonia81 aha, no teda také radosti, v přechodu? Kolik ti je? Ja mam naopak treba každých 14dni menzes. A ty si necháš tedy darovat vajíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.4.19 12:21

@Toryt Je mi 37. Máme jen dvě možnosti na dítě- darované vajíčko, nebo adopce. Takže ano, jdu do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.19 12:25

@Sidonia81 tak at se zadari, to ti je malo, ale tak bohuzel kazdy clovek je jiny a ne vse všude funguje. Deti jeste žádné nemas ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.4.19 12:29

@Toryt Děkuji, děti s manželem zatím nemáme. Věřím že touhle cestou se podaří 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.19 12:42

Jo urcite jo :) dárce uz mate nebo jak tohle vubec probíhá? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
8.9.20 20:15

Ahoj obnovuji diskuzi.
Holky, vy co mate tuto diagnózu, mohu se zeptat jaké jste měli priznaky? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...