Předčasný odtok plodové vody

Anonymní
3.8.24 20:33

Předčasný odtok plodové vody

Ahoj, zajímalo by mě, jak jste se cítily a co jste zrovna dělaly, když vám předčasně prdla plodová voda?

Těhotenské týdny plynou a já mám po zkušenosti s prvním těhotenstvím větší a větší strach.

Prdla mi voda, když jsem v noci ležela v posteli a chtěla spát - nešlo to, bylo mi blbě, jako při vysokém/nízkém tlaku. Rodila jsem brzy, dcera má zdravotní následky. Tak si říkám, jestli se bude historie opakovat a jestli se budu před prasknutim vody cítit stejně? To asi nikdo neví, ale jen tak přemýšlím.. Jak jste se cítily a co jste zrovna dělaly vy? Jaký týden těhotenství?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1729
3.8.24 20:48

Nezažila jsem, měla jsem ale zas jiné potíže, tak chápu tvé myšlenky. Určitě se to nebude opakovat :hug: :srdce: v jakém jsi teď tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
3.8.24 20:58
@Anonymní píše: Více

Já byla 2 dny před termínem. Nic mi nebylo, šli jsme na procházku a najednou teplá voda v kalhotech. Jak se říká, že je slyšet, nebo cítit nějaké lupnutí, ne vybavuji si nic. Jen že jdu a najednou jak kdybych začala čůrat :mrgreen: Ale cítila jsem se dobře, přes den jsem měla různě poslíčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
3.8.24 21:02

Mě praskla voda o měsíc dřív. Cítila jsem se tak nějak normálně, než mi praskla tak jsem cítila takový zvláštní tlak v podbřišku a pak lupnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.24 21:05

U mladší dcery 2 týdny před termínem, v noci, v posteli, přeběhla jsem do sprchy, do hodiny začaly kontrakce a za chvíli byla venku. A u nejmladšího jsem zpozorovala narůžovělou odcházející tekutinu, bez varování, ve 32.týdnu. 2 dny udržování, kortikoidy, antibiotika, tlumení kontrakcí, pak porod. Zdravý chlapec bez následků :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.24 21:09
@Brbra píše: Více

Teď jsem 32tt. Predtim předčasný porod 34tt. Nebylo to tak brzy, ale bohužel - komplikace veliké.

Jsem teď víc hlídaná, ale ty komplikace, co jsem měla při prvním porodu, stejnak nejdou zjistit dopředu, takže..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.24 21:13
@Oliverka28 píše: Více

A porod v pohodě?

• Citovat
  • Upravit
1176
3.8.24 21:18

Byla jsem 33. týden, byla jsem doma, chtělo se mi na záchod, tak jsem šla, po cestě mi začala téct po nohách voda. Myslela jsem si, že jsem se počůrala, ale voda pořád tekla a tekla, bylo jasné, že mi praskla voda. Malá se narodila přesně 34+0, vydržela jsem ještě nerodit několik dnů, takže se stihly injekce na dozrání plic. Zdravotní problémy v souvislosti s předčasným narozením žádné nebyly. Právě že pokud si jednou měla předčasný porod, měla bys být více hlídaná, protože se to může zopakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.24 21:25

Praskla mi voda v 35. týdnu. Poslíčky jsem měla bolestivé a časté a i otevřená jsem byla přes měsíc. Voda mi praskla na 2×. Poprvé, když jsem ležela v posteli jsem jen cítila jak to zničehonic teče. A o hodinu později se ozvalo hlasité lupnutí, bolelo to a nastoupily kontrakce. Porodila jsem pak do 2 hodin.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.24 21:29
@Enitka píše: Více

Rodila jsem skoro stejně, ale nám injekce na dozrání plic nepomohly. Plus další komplikace.

Navíc teď v druhem těhotenství jsem první 4 měsíce jen zvracela, nemohla jsem v sobe udržet těhotenské vitaminy. Tak si říkám, ze je to v mem případě asi průšvih. Teď už nějaké beru. Snad není pozdě.

• Citovat
  • Upravit
11822
3.8.24 21:29

Praskla mi v 38+5 celý den jsem různé probíhala, prala, varilapoklizela naposledy kontrolovala kufr do porodnice a zjišťovala zda mi přecejen něco nechybí…byl patek, v neděli jsem měla nastupovat na pondělní plánovaný SC. Cítila jsem se normálně přesto že den před tím mě propustili z porodnice. Byla jsem tam od středy přes noc na pozorování protože jsem měla nějaké kontrakce a otevřela jsem se na 2 prsty, pak se to ale zastavilo a oni se rozmysleli jestli mě teda fiknou hned nebo si počkám do toho pondelka.
Nějak kolem 4 jsem vytáhla z trouby lasagne, zavolal mi chlap abych přijela do našeho nového bytu kvůli rozložení nábytku v pokojíčku. Ještě jsme pak pověsili skříňky v koupelně a pak jsem si sedla na fungl nový právě vybaveny gauč…
Najednou jsem ucilita divný tlak v břiše..myslela sem že půjdu na WC tak jsem se postavila..luplo to (ale slyšet to nebylo, jen jsem to cítila) a najednou proudy vody…ale to byly hektolitry…😂 Mokrý gauč, podlaha v obýváku, moje oblečení, velký ručník i sedačka v autě total nacucane…
To bylo v 18:35 (vím to přesně podle poslední fotky v telefonu kde mám vyfocenou tu koupelnu) kontrakce jsem žádné necítila ale když mě po příjezdu do porodnice napojili na monitor tak jim to ukazovalo že jsou…takže mi dali něco na zastavení, vyridili sme papíry, odběry, manžel zatím dojel pro věci a pak šup na sál a mimčo ven..dcera se narodila ve 20:30
Ve druhém těhotenství nic…malej si počkal až pěkně do naplánovaného termínu ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
3.8.24 21:34
@Anonymní píše: Více

Já měla plánovaného císaře, takže jsme hned mazali do porodnice, tam všechny vyšetření nahonem, abych co nejdřív byla na sále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
3.8.24 21:41

Ja to mela stejne jako ty. Nebylo mi dobre, sli jsme brzo do postele, ze to zaspim a potrebovala jsem jeste na wc, jak jsem se zvedla z postele, voda mi praskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
3.8.24 21:43

V prvnim tehotenstvi jsem sla spat o pulnoci z 36 + 5 na 36 + 6. O pul hodiny pozdeji me probudilo velke mokro. Zahy zacaly kontrakce po 2 minutach. Dcera se narodila 37 + 0 po pul seste odpoledne.

Ve druhem tehotenstvi jsem od 17. tt spinila az krvacela, nekdy mene, nekdy vice. Jeden den v 21. tt mi k tomu krvaceni bylo navic divne, zle. Unava, divny pocit. No a druhy den okolo treti rano me opet probudilo velke mokro. Myslela jsem si, ze jsem zakrvacela strasne silne a ze je konec. Podivala jsem se zjistila, ze to je plodovka - podle barvy a “vune”, kterou jsem si pamatovala z prvniho porodu. Rekla jsem si, ze to je konec. Ale krev to nebyla, tak jsem si zase lehla, abych nebudila dceru a manzela, a ze si rano zajedu do nemocnice. Blbost, ja vim.

Manzel rano odjel do prace, nic nevedel. Ja pak vstala a vygooglila si, a ze to i muze dopadnout dobre. Tak jsem probudila dceru, dala ji do kocarku s rohlikem v ruce a vyrazila autobusem a tramvaji na Bulovku. Tam zjistili, ze mi v noci skutecne odtekla plodovka. Ale nebylo to rupnutim plodovych obalu, ale jen nejaka dirkou v nich. A tim, jak jsem si zase lehla, tak se ta dirka zacelila. Nechali si me tyden v nemocnici, davali mi ATB. Dcera se narodila v poradku v 39 + 0. Takze mozna, ze tim, ze jsem se zachovala tak hloupe a nejela hned, jsem dceru zachranila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
3.8.24 21:53

@Janča6 možná, ale dost možná by to dopadlo stejně…hospitalizováni by tě, dávali ATB a sledovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí