Predilekce hlavičky

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10657
6.5.13 13:54

Cca od září do Vánoc, na Vánoce jsem mu ji sundala a už nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
6.5.13 21:08

Taky jsme objednaní na helmičku, malý bude mít 4 měsíce a co se týká cesty, tak nám cestovné proplatí pojišťovna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
7.5.13 13:33

@jaema Měli jsme helmičku 13 týdnů, ale začali jsme až v půl roce a tam už ten pokrok není asi tak veliký, jako když se začne ve 4 měsících. Ale i tak se nám šišula zlepšila cca o 50%, jedna hodnota ze 14 mm na 8 a druhá hodnota z 94% na 88%. Z pásma velmi těžké deformity jsme se posunuli na rozhraní středně těžké a lehké deformity:-)

• Citovat
  • Upravit
8959
23.11.13 23:33

Ahoj holky, k dr. jdem v pondělí, tak se s ním samozřejmě poradím, ale teď mě zajímá.. syn měl predilekci, ležel pořád jen na pravou stranu, dr. nás nikam neposlal s tím, že to není tak hrozné, ať motivujeme na druhou stranu a otáčíme a tak.. Docela poctivě jsem to hlídala a dělala.. Ani nemá a neměl sleženou hlavičku.. Teď se dokonce i sám otočí na „neoblíbenou stranu“ a usne.. nebo tak vydrží třeba půl noci spinkat. Takže je to určo lepší, ale někdy když leží rovně, tak se mi zdá, že mu hlavička jakoby padá k „jeho“ straně.. Né, že by plácl úplně tvářičkou o podložku, kouká na mě, ale přijde mi, že je malinko vychýlenej, o pár milimetrů.. Dá se v tomhle případě mluvit o predilekci, nebo to moc sleduji?:-) Děkujii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
24.11.13 03:47

@Lejaa jestli se jedna o predilekci, tak to ti rekne jen zkuseny odbornik, nekdy je dite jen linejsi a proste se mu nechce, ale necha se napolohovat a nedela mu ocividne problem se otocit na tu neoblibenou stranu. Na druhou stranu predilekce souvisi se zkracenim svalu na krku, muzou byt ztuhle a byva to i citit, ze otaceni na tu druhou stranu jde jakoby ztuha. Nekdy pomuze kombinace dobre fyzioterapie a polohovani.
Nas maly nastesti predilekci nemel, ale zato diky jeho lenosti ma polohovou deformaci hlavicky (zezadu slehnuta), a to stacilo, ze v noci nebyl polohovatelny, on se mi proste odvrtel na zada, kde mu to bylo prijemnejsi a bylo jedno jestli je zasukovany do kozelce. Kazdopadne ja se to v jeho 6ti mesicich rozhodla resit vyse zminovanou helmickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.11.13 08:52

@Lejaa nenech se zvyklat, ze se to spravi… pokud se ti to nezda a doktor to neresi, zajdi si sama za fyzioterapeutem. Nas maly mel taky predilekci, docela vyraznou, dokonce mel i brisko malinko vychyleny do jedne strany, mudr to nejak neresila, porad jen, ze to se casem spravi… Jenze me se to nezdalo, tak jsem si vyhledala fyzio a dobre jsem udelala. Do dvou mesicu byl kluk srovnany, sli jsme brzy, a musim rict, ze kdyz mi vysvetlila s cim vsim to souvisi a co by mohlo nastat kdybychom to nechali tak, tak jsem byla rada, ze jsem nedala na doktorku…mozna to opravdu nic nebude, ale za konzultaci to urcite stoji. Nevim odku si, poradila bych ti za kym jit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.11.13 12:12

No, já myslím, že zpočátku jsme predilekci měli, protože se neotáčel vůbec na druhou stranu a když jsme ho otáčeli my, tak to moc nešlo.. teď se točí sám, v pohodě vydrží… takže svaly asi ztuhlý nebo zkrácený nemá.. no asi uvidíme, co nám dr. řekne.. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.14 16:47

predilekce prave strany a kazde ocicko jine

Ahoj holky moje dcera skoro 6mesicu ma predilekci prave strany ale to neni to co me tak moc trapi snazime se motivovat malou aby koukala i na druhou stranu dokonce se pred par dny zacala otacet sama na brisko pres levou stranu :-) Ale od narozeni ma kazde oko jine jedno o dost mensi. Sice se to o neco zlepsilo ale porad to jde dost videt :-( Nejdriv nam byla diagnostikovana ptoza vicka ale podle neurolozky je to tim ze se nataci na jednu stranu a prej by se to melo upravit samo jelikoz veskere vysledky dopadli dobre. Kazdy tady resi jak ma jeho dite placatou hlavu ale nikde jsem nenasla ze by melo i kvuli tomu asymetrii obliceje. Taky bych se chtela zeptat zda je tu nekdo kdo mel podobny problem a jestli se to samo upravilo. Budu rada za kazdou odpoved :-)

• Citovat
  • Upravit
6726
24.5.14 17:01

Asi úplně neporadím, ale četla jsem o takových tavrovacích helmičkách, které se dávají na srovnání hlavičky a na fotkách tam právě byly i děti s asymetrií obličeje a ta helmička jim s tou hlavičkou vyrovnala i tu asymetrii… zkus vygooglit :kytka:

edit: snad v Ostravě? je nějaká specializovaná poradna, myslím, že na ni doplácela i pojišťovna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.14 17:18

My prave chodime pravidelne na neurologii i na rehabilitace o helmicce uz se zminili ale prej kdyby bylo potreba tak nam reknou

• Citovat
  • Upravit
8959
24.5.14 18:50

Tvar obliceje muze prave ovlivnit ta placatost hlavicky. Ocicko nevim, co na to dr.? Sla bych na konzultaci i k jinemu, at mas vic nazoru, popripade potvrzeny ten, co ti rika vas dr. Co se predilekce tyce, meli byste zacit cvicit, mit ji v pul roce mi prijde uz dlouho. Hodne motivuj, podkladej a otacej ve spanku. Ja cvicila i tak, ze jsem malemu polozila dlan na tvar a pomalicku a jemne mu otocila hlavicku na druhou stranu a pak hned pustila a to jsem par minut opakovala. Ale to byl syn mnohem mensi. V pul roce bych to resila radikalneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
@Anonymní píše:
Ahoj holky moje dcera skoro 6mesicu ma predilekci prave strany ale to neni to co me tak moc trapi snazime se motivovat malou aby koukala i na druhou stranu dokonce se pred par dny zacala otacet sama na brisko pres levou stranu :-) Ale od narozeni ma kazde oko jine jedno o dost mensi. Sice se to o neco zlepsilo ale porad to jde dost videt :-( Nejdriv nam byla diagnostikovana ptoza vicka ale podle neurolozky je to tim ze se nataci na jednu stranu a prej by se to melo upravit samo jelikoz veskere vysledky dopadli dobre. Kazdy tady resi jak ma jeho dite placatou hlavu ale nikde jsem nenasla ze by melo i kvuli tomu asymetrii obliceje. Taky bych se chtela zeptat zda je tu nekdo kdo mel podobny problem a jestli se to samo upravilo. Budu rada za kazdou odpoved :-)

Přilbičky na hlavy dělají ve Frýdku - Místku - http://plagiocefalie.cz/ stačí tam zavolat a objednat se, miminko vyšetří neurochirurg a pak hlavičku změří 3D scannerem (dítě to bere jako hru a trvá to všehovšudy minutu) a pak se domluví, co dál. Jsou tam vážně skvělí a není se čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671

Ano, je to predilekcí. naše malá měla taky asymetrický obličej a má dodnes. za jedno má ujetý ouško a každý oko má t aky trochu jinak a jiný. měla jakoby posunutou osu obličeje, nosila helmičku, to spravilo tu šišatou hlavu a ta asymetrie se tím taky srovnala, ale je to ještě malinko vidět.

nejvíc je to znát, jakmile si nasadí třeba sluneční brýle. helma na odrážedlo je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
24.5.14 18:51

Je fakt, že v půl roce už mi to taky přijde docela pozdě. my jsme v podstatě v půl roce s léčbou končili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
24.5.14 18:52
@koblizek8 píše:
Je fakt, že v půl roce už mi to taky přijde docela pozdě. my jsme v podstatě v půl roce s léčbou končili.

není to pozdě, jenom ta léčba potom trvá dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky