Predilekce hlavičky

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4671
24.5.14 18:56
@krakatice píše:
není to pozdě, jenom ta léčba potom trvá dýl

to jsem se jen špatně vyjádřila. jen jsem chtěl říct, že jsme začali dřív právě kvůli době trvání… čím menší dítě, tím lépe a rychleji se to dá vyřešit.
malá to měla opravdu hodně, takže já pátrala na netu už když jí byl asi měsíc. všechno jsem vyzkoumala a promyslela dlouho před a pak jsem byli nachystaní a nasadili helmu hned, jak to bylo možné.
ale to už jsou skoro dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.14 19:42

Zkusim se jeste poradit s jinym doktorem jak uz jsem psala male se to zlepsilo ale videt je to jeste dost tak doufam ze stim pujde neco jeste delat jinak jak uz tu nekdo psal polohujem uz asi od 6tydnu co jsme to zacali resit podle rehabilitacni uz tu hlavu nema tak zplostelou jak na zacatku

• Citovat
  • Upravit
977
24.5.14 19:50
@Anonymní píše:
Zkusim se jeste poradit s jinym doktorem jak uz jsem psala male se to zlepsilo ale videt je to jeste dost tak doufam ze stim pujde neco jeste delat jinak jak uz tu nekdo psal polohujem uz asi od 6tydnu co jsme to zacali resit podle rehabilitacni uz tu hlavu nema tak zplostelou jak na zacatku

jen ber v potaz, že bežný český doktor helmičkám moc nevěří. Syn má taky helmičku, ale trošku jinou - je po operaci srůstu lebečního švu. A naše pediatrička byla nejdřív hrozně proti helmičkám, ale když viděla změnu po 6 týdnech od zahájení léčby, tak si sypala popel na hlavu, protože tak, jak je ta hlavička srovnaná teď by se sama jen cvičením a polohováním nikdy nesrovnala. Osobně mám na remodelační ortézy (jak se správně přilbičkám říká) takový názor, že každá matka by dítěti dala rovnátka na křivé zuby, které přitom nejsou na první pohled vidět, a když je tu ta úžasná možnost dát miminku i „rovnátko na křivou hlavičku“, tak by byla škoda tuhle možnost nevyužít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
24.5.14 19:50

Jinak na vyšetření do Frýdku-Místku není třeba žádné doporučení, stačí se objednat. Edit - a úvodní vyšetření tam dělá neurochirurg - doktor Lipina, takže se není bát, že to bude nějaké šarlatánství.

Příspěvek upraven 24.05.14 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
24.5.14 19:52
@krakatice píše:
jen ber v potaz, že bežný český doktor helmičkám moc nevěří. Syn má taky helmičku, ale trošku jinou - je po operaci srůstu lebečního švu. A naše pediatrička byla nejdřív hrozně proti helmičkám, ale když viděla změnu po 6 týdnech od zahájení léčby, tak si sypala popel na hlavu, protože tak, jak je ta hlavička srovnaná teď by se sama jen cvičením a polohováním nikdy nesrovnala. Osobně mám na remodelační ortézy (jak se správně přilbičkám říká) takový názor, že každá matka by dítěti dala rovnátka na křivé zuby, které přitom nejsou na první pohled vidět, a když je tu ta úžasná možnost dát miminku i „rovnátko na křivou hlavičku“, tak by byla škoda tuhle možnost nevyužít.

pod to se můžu jen podepsat. reakce na helmičku v lékařské obci moc pozitivní nejsou. a málokdo potom přizná, že je překvapen, jak to funguje.
mně tenkrát řekli všichni doktoři, že je to zbytečné, že to je jen moje touha po dokonalém dítěti 8o, někdo dokonce něco mektal i o týrání. závěr zněl: nedoporučujeme, ale dělejte si se svým dítětem, co chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
24.5.14 19:57
@koblizek8 píše:
pod to se můžu jen podepsat. reakce na helmičku v lékařské obci moc pozitivní nejsou. a málokdo potom přizná, že je překvapen, jak to funguje.
mně tenkrát řekli všichni doktoři, že je to zbytečné, že to je jen moje touha po dokonalém dítěti 8o, někdo dokonce něco mektal i o týrání. závěr zněl: nedoporučujeme, ale dělejte si se svým dítětem, co chcete.

taky už jsem to s tím týráním slyšela, ale to dítě tu přilbu v podstatě nevnímá, popř. ji bere jako součást vlastní identity. Synovi sundáváme přilbu jen na koupání a vždycky se po ní natahuje a chce ji zpátky. Protože jak jsem psala dříve nemáme tu klasickou na křivou hlavičku, ale pooperační - která je na rok, jsem vážně ráda, že si na ni tak rychle zvyknul a bere ji jako naprosto přirozenou součást sebe a nevadí mu ani současná vedra - tělo si upraví metabolismus tak, že se na hlavě skoro nepotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.14 19:59

Tak vam dekuji :-)

• Citovat
  • Upravit
4671
24.5.14 20:01

@krakatice já to taky neviděla jako týrání, podle mého názoru jí bylo úplně fuk, jestli ji měla nebo neměla. jen ze začátku byla nerudná, protože jak měla natrénováno držet hlavu nahoru na bříšku, tak ta helmička, bzť je lehoučká, pro ni byla zátěž a první dva dny s tím trochu zapásila, hlavičku držela s větším vypětím, občas kecla na čenich a to ji štvalo. ale velice rychle si zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
25.5.14 12:57

Ahoj holky,
tak my máme taky dost placatou hlavičku. :-( Asi bych si toho nevšimla nebýt naší paní doktorky, která na 6týdenní prohlídce oznámila, že má dost slehlou hlavičku a jedná se o predilekci hlavičky a budeme muset chodit na rehabilitace (chodíme na ně od 15.5.). Snažíme se polohovat, ale moc se to nedaří, nelíbí se mu to a lze to udělat jen ve spaní i když se po určité době zase otočí na tu samou stranu. Cvičíme 3× denně 2 cviky a snad už se to trochu zlepšuje, dokáže vydržet otočený na druhou stranu aspoň chvíli, to před tím bylo nemožné. Ale když se na něho více dívám, tak opravdu tu placatou hlavičku vidím a dost. :-( Četla jsem si na internetových stránkách plagiocefalie příběhy maminek a bylo mi z toho smutno /hlavně z těch obrázků před nasazením helmičky/, snad se tomu vyhneme a zvládneme to bez helmičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.5.14 23:01

@micha.bello
Ahoj, zbytečně se nestresuj:-) Pokud malej otočí hlavičku sám aspoň na chvilku, je to dobré znamení :-)
Hlavní je neslevit a opravdu důsledně cvičit, podkládat, otáčet a hlavně vydržet to dělat pořád dokola.) Já otáčela snad 1000× za den :) v noci, když jsem šla na WC, kdy jen to šlo..:) A vyplatilo se.
A hlavička se srovná, neboj :) Jen vydržet:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
26.5.14 08:21

@Lejaa zdravím, jen by si @micha.bello měla uvědomit, že cílem fyzioterapie není kulatá hlavička, ale řešení příčiny, tj. predilekce. Mě říkali na vojtovce že polohovat ano, ale důsledně na obě strany, abych synovi nezpůsobila predilekci na druhou stranu. Jo a k tomu cvičení 3× denně - mě fyzioterapeutka říkala 4×, aby to mělo optimální efekt, a je fakt, že predilekce synovi zmizela asi během dvou týdnů. Celkem jsme cvičili 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
26.5.14 16:04

@krakatice: Mně Dr. řekla 3-4× denně, z časových důvodů a jeho častějšímu spaní nejsem schopná cvičit častěji. 4× denně jsou znát velké pokroky, 3× trochu pomalejší, 2× pro udržení stavu (nezhoršení) a 1× nemá smysl cvičit, takhle mi to bylo sděleno doktorkou. Takže 6× denně dohromady oba ty cviky, někdy cvičíme dva naráz, jindy postupně s odstupem třeba 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.14 10:51

Syn měl predilekci doprava, po zkoušení s válečky a vším možným, kdy se kolem překážky zkroutil jako §, jsme to vzdali a objednali se na fyzioterapii. Zpětně mi dětská dr. napsala poukaz, takže nám cvičení hradí pojišťovna. Neurolog malého shledal v pořádku, jen trochu hypotonický, a slehlá hlava prý na helmičku zatím není.
Tím bych chtěla říct, že rehab. sestra vám ukáže ty správné cviky jak dítě rozhýbat, nemusí to být hned Vojtovka. Opraví vám event. chyby při manipulaci a posoudí vývoj. Náš syn zesílil a udělal pokroky a to necvičíme na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.6.14 21:27

To vbec není pravda-maly to mel taky ale jen trosku a od 4 mesicu jsem s nim musela chodit na rehabko-doma cviceni tak 4× denne ale dnes jsem s nim byla na kontrole u p.mgr auspesne ukoncene-ale jeto nsa palici-poradila bych si zmenit doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
9.6.14 22:19

Ahoj holky, tak u nás se predilekce stále zhoršuje. Už máme zakázáno nechávat ho spát na slehnuté straně. :( Dnes nám doktorka řekla, že už se mu to objevuje i ve tváři. :,( Mně je z toho do pláče. Cvičím s ním, snažím se ho motivovat na druhou stranu a už se mi zdá, že je na tom lépe a vydrží i spát na neslehnuté straně. Ve čtvrtek se chci zeptat na tu helmičku, naše paní doktorka se ještě nesetkala s žádným dítětem, které by ji mělo… Ale jelikož nám řekla, že už se mu ta hlavička nespraví úplně, tak nehodlám na nic čekat a pokud budeme mít možnost, nechám mu ji dát, aby tu hlavičku měl co nejsouměrnější. Protože takhle ho opravdu napospas jestli se mu to samo zlepší, nechat nechci. A když vidím jak se mu to pořád nepatrně zhoršuje i při rehabilitacích, nebudu otálet a nechám ho vyšetřit, zda budeme spadat pod ortotickou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí