Predilekce hlavičky

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
30.4.13 12:14

@randr Tak určitě ti rehab. sestra řekla, jak dlouho máte cvičit, ne? :think: Každé dítě to má jinak dle složitosti problému. No, je fajn, že krásně pase koníčky…Jáchymek nepase doteď stabilně, ale už se zvedá na rukou a snaží se narvat kolínka pod sebe, takže to pasení už nneí priorita 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.5.13 10:01

Nečetla jsem celou diskuzi, ale chtěla jsem se podělit o naši zkušenost. Malý preferoval jen jednu stranu již od porodu. Cca ve 2 měsících jsem byla pediatričkou odeslána na neurologii a pak cvičili 3 měsíce Vojtovku a Bobatha. Malý začal hlavičkou sice pohybovat na obě strany, ale zplacatění boční strany hlavy zůstalo a tak jsme to v 6 měsících začli řešit helmičkou. Malému nevadí a hlavička se tvaruje jak má. viz foto a stránky http://plagiocefalie.cz :-) jsem ráda že je tu i tato možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.5.13 11:55
@jaema píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale chtěla jsem se podělit o naši zkušenost. Malý preferoval jen jednu stranu již od porodu. Cca ve 2 měsících jsem byla pediatričkou odeslána na neurologii a pak cvičili 3 měsíce Vojtovku a Bobatha. Malý začal hlavičkou sice pohybovat na obě strany, ale zplacatění boční strany hlavy zůstalo a tak jsme to v 6 měsících začli řešit helmičkou. Malému nevadí a hlavička se tvaruje jak má. viz foto a stránky http://plagiocefalie.cz :-) jsem ráda že je tu i tato možnost.

taky budeme mít helmičku na doporučení od docentky z Brna, máme jí taky hodně placatou, ikdyž malinko zlepšení tam je, když cvičíme vojtovku, ale s tou helmičkou se to urychlý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.5.13 12:00

Prcek měl v pěti týdnech najednou během 3 dnů úplně placatou hlavičku na jedný straně - ale fakt hodně - a od šesti týdnů cvičíme vojtovku a hlavičku už má krásně kulaťoučkou - začali jsme cvičit hodně brzo, tak to šlo dobře srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.5.13 13:11

Holky, a kdo vám tu helmičku doporučil/předepsal? Kdo rozhodl o tom, že je helmička nutná? Jáchymkovi se sice hlavička zlepšila, ale dle mého to není tak symetrické. Jenže jak dětská tak rehabilitační tvrdí, že se to ještě dorovná a že už teď je v normě :nevim: Nechci ho sice „trápit“ nějakými vyšetřeními a helmičkou zbytečně, ale jako matce se mi to moc nezdá…jenže nevím, kam se obrátit, aby malého zkoukli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
5.5.13 13:13

Zavolej si do toho Frýdku a objednej se, tam malýho zkoukne lékař a rozhodne, jestli je helmička vhodná nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.5.13 13:17

@Honzuovka Aha, díky. Takže si to rozhodnou oni sami? No, malému je už 7měsíců, tak snad už není pozdě :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
5.5.13 13:34

Moje doktorka to právě vůbec nechtěla řešit, tak jsem se tam objednala sama a tam teprva doktor rozhodl, že malej helmičku potřebuje. Akorát je blbý, že jsme tam jezdili po třech týdnech na kontroly, jezdila jsem z Prahy vlakem, byl to pěknej vopruz s malým ve vlaku. První den jsme se ubytovali v hotelu a přespali tam, pak jsem vychytala spoje, takže jsme vyráželi někdy v šest ráno a v osm večer jsme už byli zase v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.5.13 14:45

@Honzuovka ha, tak to snad ani nebudu zkoušet. Jsme z Litoměřic a spoje jsem koukala přes Prahu teda bída :roll: Koukala jsem na fotky dětí, které helmičku potřebovaly a je teda pravda, že syn jí má asi opravdu v normě, jak mi říkají obě doktorky. A už mu rostou vlásky a není to pod nimi vidět. Na stránkách o té helmičce totiž píší, že je nutná pouze jedna návštěva pro přeměření hlavičky a maximálně dva dny na vyrobení (což bych se tam někde ubytovala).O tak častých návštěvách ani slovo :think: No, tak to si ještě rozmyslím kvůli tomu častému dojíždění.
Díky za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
5.5.13 19:41

@zoubky to jo, to je potřeba na začátku, mě helmičku vyrobili do druhého dne. Ale na ty kontroly se musí jezdit kvůli tomu, že děťátku roste hlavička celkem rychle a musí se znova naskenovat, přeměřit a vybrousit vnitřek, aby to malé někde netlačilo a helmička tak nezpůsobovala bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
5.5.13 20:21

Mám obrovskou výhodu, že bydlím 8 km od Frýdku-Místu. Takže by mě štvalo, že bych toho nevyužila a neudělala všechno pro krásnou kulatou hlavičku svého broučka. Je fakt, že kdybych bydlela někde v čechách asi věřím lékařům, že se to spraví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
5.5.13 21:33

Holky, myslíte, že může tu zploštělost způsobovat zavinovačka a vyvýšená poloha? Malá má v postýlce takovej ten velkej klín, kvůli ublinkávání a spí v rychlozavinovačce, která jí tak jakoby obklopí i kolem hlavy, že mi přijde, že je jí to pohodlný a má tam hlavu rovně, jakože jí neotáčí na strany ve spánku. Jako menší spávala v péřový peřince a tam už vubec tu hlavu otočit nemohla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
6.5.13 10:42

Taky bydlím asi 6 km od Frýdku-Místku, proto jsem se rozhodla do toho jít, ale někam daleko bych s malým taky nejezdila. Však je to jen kosmetická vada… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10657
6.5.13 11:09

Já teda jezdila i z Prahy, ale lezlo to teda dost do peněz. Ještě že ta helmička je proplácená pojišťovnou, jinak fakt nevím. A bylo tam dost maminek z daleka. Jen nechápu, proč je v ČR jen jedno takové pracoviště a ještě na jednom konci republiky, kdyby to aspoň bylo někde ve středu, nebo těch pracovišť zřídili víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
6.5.13 13:51

Honzuovka - můžu se zeptat jak dlouho jste měli helmičku??? my zatím jedem třetí týden a za 14 dní jdeme na první scan, který by měl ukázat změnu. Ale už teď pozoruju určitý pokrok - né moc, ale tak nenápadně jo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí