Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky…Máte někdo prosím zkušenosti s tymiánovou mastí od firmy JUST? dostala jsem vzorek pro synečka, kterého trápí nadýmání. Je mu teprve šest týdnů a jelikož nemám k přípravku žádný leták a nic,,, mám strach, aby nebyla nějaká negativní reakce po použití…Mohl by jste mi prosím někdo poradit, jak se užívá a zda již v tomto věku. Velmi děkuji…Přeji krásný den. ![]()
Ta mast je na dýchání né na nadýmání.
Maže se na hrudníček a záda. Nejlépe pod ní namazat nějaký obyčejný krém.
Je dost silná a může podráždit kůži.
Na nadýmání, pokud kojíš, tak musíš ty vysledovat, co z tvé stravy jemu vadí. a ty musíš pít třeba fenykl, nebo odvar z kmínu ![]()
Ahoj, my pouzivame tymianovou mast pri kasli a zahleneni, mazu tim malym hrudnicek a zada (tam kde jsou plice) a ty vonne silice z toho uvolnuji ucpany nos pri ryme. To ze se to pouziva i na nadymani slysim poprve. Skoda, ze jsem to nevedela driv, mohla jsem to vyzkouset, kdyz se bobci kroutili s prdikama. A pouzivala jsem to cca od dvou mesicu, nemeli zadnou reakci.
Asi nejdriv zkus namazat jen kousicek kuze a kdyz nebude zadna reakce, zkus mu s tim namasirovat cele brisko. Ale jak rikam, slysim to poprve, ze by byla tym.mast i na prdiky.
Holky z naší skupiny ji některé měly a na to bříško si ji hodně chválily. Osobní zkušenost ale nemám
@Karinjo já ji dostala od známé co just dělá a na bříško ji používám. těžko říct, zda k tomu vůbec leták existuje, ale já ji používala asi od dvou měsíců. v šesti týdnech už bych to klidně taky použila. jen bych prvně zkusila namazat malý kousek kůže a sledovat, zda se třeba neobjeví reakce, to se může stát u jakékoli kosmetiky.
nám teda pomáhá, ovšem nevím nakolik je to přípravkem a nakolik masáží (je fajně mastná takže se s ní masíruje moc dobře) ![]()
jo a používám ji maximálně jednou denně, zde se řídím jen svým pocitem, přeci jen je to hodně aromatické…
Taky bych to zkusila na kousek kůže, tymián může být silným alergenem. Dcerka se trošku osypává.
@Anemary taky jsem nevěděla, že se používá na nadýmání, ale třeba tchán ji používal i když měl nateklou nohu protože má dnu a taky mu moc pomohla. je to asi všelék ![]()
Já bych to klidně zkusila. Doporučuje se dát nejdřív vrstvu něčeho mastného, třeba tělové mlíčko a do toho vetřít slabou vrstvu masti. Já bych to určitě zkusila. Když bylo prtě malé, tak jsem ji ještě neměla, používala jsem Pupíka a ten byl taky dobrý ![]()
My jsme používali, namazat na bříško
velice nám pomohla, k tomu jsem vařila fenyklový čaj s deseti rozdrcenými zrnky anýzu. Samozřejmě přecedit před podáním
u nás to přineslo úlevu…
@xpisk03 Jojo, moje babi si s tim mazala kolena, ale omylem, a taky rikala, ze to pomaha(prehmatla se v lekarnicce) ![]()
@Karinjo jako poradci mame v Justu porad nejaka skoleni ohledne produktu. Ta mast je opravdu senzacni jak na dychaci cesty, tak na problemy s briskem. Dokonce srazi teplotu! Vyborna pri nemoci je i tymianova koupel. @xpisk03 tchanovi by na nateklou nohu urcite 100% rychleji zabral jalovcovy krem nebo ted je novinka arnikovy, ale jalovec nema chybu, silne prokrvuje a odvodnuje…dokonce je dobry i pri boji s celulitidou - odvadi prebytecnou vodu.
Jinak aplikace - dat si na ruku trochu kremu jakoby velikosti hrasku, rozmazat to ve vlastnich rukach a pak az aplikovat diteti - metoda cistych rukou ![]()
@MarketinkaKopretinka on právě doma měl tymiánovou, tak ji zkusil, pak jsem mu dle katalogu doporučila jalovcovou, tak si ji koupil, vyzkoušel a kontatoval, že tymiánová mu pomohla víc ![]()
@xpisk03 mas pravdu, je to individualni, jako je fakt, ze kazdemu sedi neco jineho, ja treba nemam moc rada olej z jedle sibirske a nekdo si ji vychvaluje. Me nesedi ta vune…kdyz ti neco nesedi, tak to ani nemas pouzivat, naopak jestli mu to vyhovovalo, tak super. Ja na ten tymian nedam dopustit…jo a chlap si to dava pod nos, dobre proti chrapani, nejlepe v kombinaci s eucasolem ![]()
Synovy hodně pomáhal tymijánový krém vřele doporučuji.