Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám takový problém a budu vděčná za jakoukoliv radu či komentář. Naše téměř 4měsíční miminko se donedávna bez problémů smálo na mne i manžela. Dokonce i hezky nahlas. Je pravda, že od narození se vyhýbá jakémukoliv muchlování a pusinkování. Ale najednou ze dne na den se na mne přestal smát. Můžu dělat co chci, ale prostě se neusměje. Ani náznak rty. Nic jsem mu neudělala, celý den jsme spolu. Je pravda, že musíme cvičit Vojtovku, ale kvůli tomu mě snad nepřestane mít rád, ne? Jakmile přijde manžel z práce, jde se na něj podívat. Ani nemusí nic říct a on se na něj automaticky směje a pak spolu blbnou a on se řehtá nahlas. Je to pro mne strašně stresující, nevím co jsem udělala špatně. Ale vidět to, to mi prostě trhá srdce. Máte někdo podobnou zkušenost? Přejde ho to, nebo je to trvalé?
Klid - je to normální tebe přece vidí pořád.. Ty si maminka a vždycky budeš ![]()
@chochik na mě se teda ještě usměje, ale musím s ním dost blbnout, zatím co, přítel dojde z práce, nemusí na něj ani promluvit a malej se začne culit jak sluníčko
hold nás maminy dítka vidí pořád a tatínek je pro ně asi posvátnost ![]()
To chce klid
u nás to probíhalo taky tak, malá se jednu dobu smála na všechny jen ne na mě. Po čase jí to přešlo a teď je vysloveně mamánek
Cokoliv se semele beží za mnou, když něco chce jde za mnou a večerní usínání? Pokaždé chce abych jí šla uložit já, s tatínkem se to neobejde bez breku. Takže chce to chvilku vydržet a zas bude fain a budete se ne sebe zas smát ![]()
Je to uplne normalni
myslim, ze timhle si projde kazde dite, kolik tu uz bylo strachujicich se diskuzi, ze je miminko nema rado. Neboj, ma, jen te vidi porad a ted ma zrovna obdobi, kdy konecne zacina vnimat, ze svet uz neni jen maminka
u nas byla faze „tata je nejlepsi“, pak „smeju se vsemu a kazdemu“ a od 7m „sranda je to, cemu se smeje maminka“
No jo, tatínek je vzácnej
choď do práce a uvidíš jak se bude radovat, až přijdeš domů a tátu bude mít za celej den okoukanýho
Je to normální, přesto jsi pro něj středobodem vesmíru, jeho všechno jeho máma, miluje tě nejvíc na světe
![]()
Neboj u nás je to to samé, i u starších kluků…dokonce tatínka nechtějí pouštět do práce, když přijde, tak mám pocit, že ho neviděli tak měsíc…pokud někam jdu já, tak jsem pomalu ráda za ahoj…má to ale i své výhody…všechno chtějí od tatínka
![]()
Nevím, jestli kojíš, ale pokud ne, co nechat prcka celej den tatínkovi
A uvidíš, až po celém dni přijdeš, budeš zřejmě zdrojem zábavy ty ![]()
Asi máte pravdu, děkuju. Ale stejně to člověka mrzí. Když se vám miminko směje, tak je to taková odměna za celodenní péči.
@Hřiběnka Honzík se narodil předčasně, takže je od narození na UM. To ti nevím, jestli bych zatím neměla výčitky ho nechat celý den samotného
.
@chochik ahojky na mě se malej směje, ale takyjde vidět že má radši tátu. Na nej dělá takový očka. Pořád na něj kouká a usmíváse. Žvtlá na něj na mě moc ne
. Asi je to tim že mi jsme snimi pořád ![]()
Měla jsem to se synkem to samé a upřímně řečeno, dost mě to mrzelo. Na mě se téměř neusmál, ale když uviděl partnera, měl pusu od ucha k uchu. Ale neboj, časem se to změní ![]()
Kolikrát jsem to obrečela!!! Dítě teď ještě úsměvem neukazuje sympatie, ale oceňuje tak „nové“. A to ty prostě nejseš. Neboj, za půl roku budeš mít mamánka, až tě to bude mrzet ![]()
Děkuju, za rady. Člověk rád slyší, že to není nic výjimečného. Ale u nás nastala konečně změna. Začal se na mě zase usmívat. Sice jen občas, ale je to zase pokrok. Hurá ![]()