Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pulroční holčička mi váží 10kg
chutná ji a je ji dobře dokonce mi už od 4m celou noc spinka
doktorka nic neříkala mate s touhle vahou nejaky zkusenosti u takoveho mimiška? ![]()
Téda, tolik měla moje dcera nějak něco málo po 1.roce a spinkat mi spí celou noc od 1.měs ![]()
Moje prostřední měla v 6 měsících 9,5kg a to byla plně kojená, příkrmy až potom. Všechno o. k., drobeček z ní není, ale tlustá taky není.
Kamarádčin syn to měl taky 10 kg na půl roce. A to tvrdili, že má nadváhu, ale i k výšce odpovídal, byl trošku buclatý, ale veliký. Za pár měsíců mu budou 3 roky a vždycky vypadal starší. Každý by ho tipl tak na 4, i velikostně. Je prostě velikej a mohutnej. Kostru má mohutnou. Nohu mí velikou, prostě je to kus chlapa ![]()
Za to třeba moje Viky ani na roce neměla 10 kg, dneska jsem ji vážila, má 19 měsíců a váží 11kg. Je prostě drobnější už od narození. Každé dítě je holt jiné ![]()
Muj drobek ma v 4,5mesicich skoro 8,5kg, je na horni hranici tabulek, ale dr. chvali, zatim ho jen plne kojim…celou noc teda nespal snad nikdy, dokonce si asi pred 3mi tydny zacal rikat o krmeni po 2h coz byl tedy masakr
jsem toho nazoru, ze je lepe kdyz jsou mimca „vetsi“ ![]()
Kazde dite je jine, ale treba znamych holcicka ma v pul roce 8,5 kg a je to proste valibuk
prekrmovany od mala UM a nyni i kasema - jedno ditko bylo kojene a druhe na UM, takze to dovedu posoudit - navic jsem uz byla nekolikrat u krmeni a jelikoz nesnasim a nedavam nevyzadane rady, tak jsem vzdy radeji odesla s vymluvou drive domu…
@ncc1701 píše:
Normalni vaha, ne?
no kdyz vidim tvuj metrik ![]()
obe deti se narodily ctyrkilove, ale tuhle vahu meli v roce… ![]()
asi maji holcicky lehci kosti, kazdopadne hodne buclaty mimina maj sakra zadelano na celozivotni nadvahu ![]()
http://ona.idnes.cz/…y-/deti.aspx?…
http://ona.idnes.cz/…m-/deti.aspx?…
http://ona.idnes.cz/…m-/deti.aspx?…
Starší měl v půlroce asi 9300g, a teĎ ve 3 letech má sotva 15 kilo, a je celkem hubenej, nakonec z buclatosti vyrostl
mladší měl v půlroce 9,5 a v roce 11,7, uvidíme jak bude pokračovat ![]()
@NikiXX píše:
Pulroční holčička mi váží 10kgchutná ji a je ji dobře dokonce mi už od 4m celou noc spinka
doktorka nic neříkala mate s touhle vahou nejaky zkusenosti u takoveho mimiška?
Ty se mas. Zavidim. Moja ma 1,5, stale se budi nekolikrat za noc a nic ji nechutna. Bud rada.
@Hanka1 Nas malej neni nejak vyzranej, buclatej nebo tak, ma i dost pohybu, od pul roka stoji a leze, takze ma i vydej energie, ne jen prijem. Obezita me taky desi, protoze pritel obezni jako dite byl, ale zbavil se toho. Kdyz chce, umi byt hubenej a svalnatej
(poslednich par let teda moc nechce, ale to uz je otazka zivotniho stylu a priorit) ![]()
Teď jsme byli na půlroční prohlídce, malej má 9,5kg a 69cm
Doktorka ho chválila, jak se stavěnej
Je teda věčně hladovej, takže se občas 1× v noci vzbudí hlady ![]()
Náš měl v půl roce 8kg a teď v 10měs měl 8,48kg. Má 74 cm.
Ale v prvních měsících vypadal ve tváři strašně baculatej ![]()
Ano moje mimiška měla podobnou váhu jen z kojení.. Ono se to zpomalí, v roce měla dvanáct kilo v roce a půl třináct.. Chodí od deseti měsíců, takže jí ty faldy nijak nebrzdily.
@NikiXX píše:
Pulroční holčička mi váží 10kgchutná ji a je ji dobře dokonce mi už od 4m celou noc spinka
doktorka nic neříkala mate s touhle vahou nejaky zkusenosti u takoveho mimiška?
prodní váha 3490g a délka 49cm v půl roce 10400g a 74cm (je i daleko větší na svůj věk) teď v roce máme cca 85cm a asi 12kg (odhadem ) - v 8mi měsících měl 11450g a 78cm a v 10ti 11500g a 81cm - jak začal lozit a hýbat se tak se tropnul - Dr. na to jen prohlásila, že je velkej a nečetl tabulky
a že se nemusím nervovat, kdyby byl náhodou nemocnej, že má rezervy
(což jsem ocenila, když měl teď angínu a nechctěl 4 dny nic kromě mlíka)
mmch jeho ségra měla při narození 2560g a 45cm a v roce měla 10280g
teď ve třech měla 15kg - prostě každé dítě je ingdividuální, jen momentálně moje záda trpí ![]()