Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky mám půl roční dcerku a ta má bouličku jakoby takovou kuličku trošku nad očičkem u nosánku nevíte co by to mohlo být? nebolí ji to nemá to ani zarudle ale nevím co stím ![]()
Ahoj, můj syn má bulku (taky takovou kuličku cca 5-8 mm velkou) nad okem ale má to u vnějšího koutku mezi okem a obočím. Byla jsem s tím u dětské, poslala nás pro jistotu do Motola a tam nás na listopad objednali na operaci. Prý se to musí vyndat a poslat na histologii. S největší pravděpodobností se prý jedná jen o dermatitickou cystu, ale vyndat se to musí:
1/ je to u oka, takže aby mu to nějak neškodilo na očko
2/ pro každý pád, kdyby to náhodou bylo něco jiného ![]()
Když jsem se ptala, jestli to tam může zůstat, tak v žádném případě. Ještě mi dali naději, že by to mohlo být jen tukového původu a teoreticky se to může samo vstřebat (proto operace až v listopadu), ale moc velká šance to prý není.
Samozřejmě kdyby to bolelo, zvětšovalo se apod. okamžitě máme přijít a posune se termín operace.
Takže já teď budu do listopadu čekat.
A furt jen doufám, že se to vstřebá samo.
Jinak synovi je 14 měsíců, bouličku jsme našli před měsícem.
No právě mi to mame zhruba taky na tom místě..
a ta nas poslala k očnímu no nasla sem ji to pred tydem a ma to stejne velke takže mame asi to stejne na mysli
My jsme byli v tom Motole taky na očním… A vy už jste u toho očního byli?
Tak pak napiš, budu na tebe myslet. A jsem zvědavá, jestli vám řeknou to samé a jak to budou řešit.
Aha, tak asi to nechceš moc řešit. Chtěla jsem vědět, jak to budou řešit u vás, jestli taky operativně nebo tak něco… Napiš, kdybys chtěla.
Fialko
na očním nam řekli že mame jit do nemocnice tak tam ve ctvrtek jdeme hned ti napisu ano chci to resit a napisu ti ano
hned jak budu vedet co a jak
Dobře
Já jen, žes to napsala tak krátce
Tak na vás budu myslet. Papa
Ahojky filako tak na očním sme byly a poslali nas na vyšetření do Brna a tam se dozvíme co to je.Je to uplně stejne to co si psala ty tak uvidíme
snad to nebude nic vazneho
Ale jak ona roste tak mi i příjde že se ji to maličko zvětšuje ![]()
Tak držím palce, já to taky furt sleduju, ale připadá mi, že to má furt stejný. Rozhodně to ale nemizí, takže nás v listopadu čeká zákrok pod narkózou, no hlavně, aby se potvrdila jen ta cysta nebo něco podobného…
Děkujem..vam taky přejem štěstíčko a držím palečky..no jsem zvědava
strašne se bojim ![]()
:/