Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ucpavky do usi? Neregovala bych, pak to bere, ze je to dobry zpusob, jak na sebe upozornit a zvykne si knucet o to vic. Nebo si treba k tomu vareni pust radio, zpivej s nim, zaprvy dite bude cucet s pusou otevrenou, co to prdla matka dela a zapomene knucet a i kdyz bude knucet, tak ji prehlusis ![]()
Sluchátka? ![]()
A cvičit sebeovládání… Na to asi žádná rada není, taky mě to točí. Ale řeknu si, že jsem starší a rozumnější než kňučící dítě a prostě to nějak vydržím… ![]()
Nech ji knučet jen vyžaduje pozornost. Náš malej to dělal taky pak začal mluvit tak přestal. Ale vím že to šíleně leze na nervy
Přesně tak, říct si „je to dítě, má na to nárok, kňourání k němu prostě patří“. To si říkám já
Většinou to bývá takové ukňourané období, které časem přejde…
Mám to taky tak
malé je 8 měsíců…dneska už jsem byla fakt na nervy…
nechávám jí být ať si knučí, někdy ju to přejde…musíme to vydržet
Ja to prostě nevydržím a vždycky musím všechno odhodit a vzit ji na ruce.. jinak pořád knučí!!!
ještě teď když si na to vzpomenu jsem nervozni
No tak roční dítě neumí nic jiného než vydávat zvuky, až bude mluvit tak bude nadávat
S čím se chceš vyrovnávat? ![]()
@Nikolacek píše:
Přesně tak, říct si „je to dítě, má na to nárok, kňourání k němu prostě patří“. To si říkám jáVětšinou to bývá takové ukňourané období, které časem přejde…
tak u nás to je asi od půl roku.. takže období to fakt není.. je to skoro pořád.. většinou když musím vařit. nebo když jdeme jíst posadím ji do židličky a ona knučí..
Zvyknout si. Jakmile přestane s kňučením začne období zuření a válení se po zemi.
Já na to nereagovala a teď na zuřící záchvaty mu řeknu tak si zuř a on toho nechá, když vidí, že mě to nechává v klidu.
@K.Black píše:
No tak roční dítě neumí nic jiného než vydávat zvuky, až bude mluvit tak bude nadávatS čím se chceš vyrovnávat?
ano, ale jsou zvuky a zvuky.. to když si povida..
to je něco jiného..
@goldenka píše:
Zvyknout si. Jakmile přestane s kňučením začne období zuření a válení se po zemi.Já na to nereagovala a teď na zuřící záchvaty mu řeknu tak si zuř a on toho nechá, když vidí, že mě to nechává v klidu.
jj, akorát u nás to válení na zemi nebylo.
Zakladatelko, taky jsem nerv, ale zjišťuju, že jsem se trochu uklidnila
aby ne, když klukovi budou 4 ![]()
Vydrž, třeba si polohlasně zanadávej, ono to přejde.
@K.Black píše:
No tak roční dítě neumí nic jiného než vydávat zvuky, až bude mluvit tak bude nadávatS čím se chceš vyrovnávat?
Souhlasím, co já bych teď dala za kňučení
Jak se mu něco nelíbí, tak nadává, řve, mlátí nás, sakruje a doprčicuje. Moje nervy…ale většinou pomáhá to fakt přetrpět to a nijak zvlášť nereagovat ![]()
@Anonymní píše:
ano, ale jsou zvuky a zvuky.. to když si povida..to je něco jiného..
no tak jasný, ale nějak tu svou nasranost projevit musí, buď ráda že neřve, to je ještě horší.
Ahoj mamulky
potřebuju poradit jak se vyrovnavate s tím když dítě kňučí.. ted pokud kňučí…
Naše mala už skroro 1rok.. to dělá poměrně často.. knučí když se ji něco nelíbí, když se nudí, když ji třeba položím na zem kňučí, když ji dam do židličky, že jdeme jíst kňučí, když si chci odběhnout na záchod a necham ji samotnou kňučí..
ja jsem taková nerovozní povaha neumím prostě na to nereagovat!! když Kńučí stojí mi všechny vlasy na hlavě začnou se mi klepat ruce.. všechno mi pada z rukou..
Nebo když ji dam na zem, že jdeme vařit oběd davam ji vařečky at si micha, nebavi ji to knuči.. ja nejsem schopna ani ten oběd uvařit..