Separační úzkost u 3,5měsíční?

1674
26.4.13 15:07

Separační úzkost u 3,5 měsíční??

Ahojky, mam dotaz. Mám holčičku 3,5 měsíce a teď poslední týden začala brečet skoro kdykoli ji dám z ruky. Občas vezme na milost hrazdičku nebo jinou hračku, ale tak na 10minut max. Na chvili zvladne ležet v lehatku a koukat na mě jak něco dělám ale taky tak max 10minut a brek. A kdykoli vidi nekoho ciziho, kdo na ni promluvi, tak řev. Cizi znamena pro ni kdokoli jinej než já nebo manžel. Dokonce i chůva, která je u nás každý den od jejího narození jí teď nemůže vzít ani do náruče, aniž by dostala hysterák, což mě teda trochu zneklidňuje :? Je to normální a myslíte, že to přejde? Slyšela jsem o separační uzkosti v 8mi měsîcích, ale o 3-4 jsem nenašla nikde nic :nevim: a myslíte, že teda jí nemám nimomu zatim dávat hlídat, aby nebyla ve stresu nebo spíš dávat, aby si zvykala?? Dik za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
26.4.13 15:12

Před několika měsíci jsem zakládala velmi podobné téma, dceři tehdy bylo 3 a půl měsíce. Ke zlepšení nedošlo, naopak se to v 7.m. ještě zhoršilo a trvalo to do jejích 13m., ze dne na den jí to přešlo. U nás bylo ještě to, že jsem jí mohla chovat jen já, nikdo jiný. Dodnes nechápu, jak jsem to přežila :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
26.4.13 15:17

@micelinka

Neeee, tak tohlejsem teda slyšet nechtěla!!! :,( a snažila jsi se s tim něco dělat?? Mně v září začíná škola a celkově potřebuju, aby jí někdo hlídal nebo mě jebne! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.4.13 15:18

Spis si zacla vic vsimat sveta kolem a ze nekdo je cizi a nekdo ne. U takhle malyho miminka mi to prijde celkem normalni, tretije ted tky prakticky neodlozitelny nebo jen na kratkou dobu s tim, ze na nej delam opicky, mluvim… Je malej, dokonce zacal brat na milost manduku, jako njak extra, ale pokud se jde a nezastavuju, tak je relativne spokojeny.
Poskytla bych tolik kontaktu, kolik jen jde, samozrejme za podminky, ze se normalne najim, dojdu na zachod, resit bych to zacla az tak kolem pul roku, kdyz se dite zacne treba vic zajimat o okoli, uz bude dobre a dlouho past koniky a treba se i pokouset o jine motoricke vykony, pak je na iste uz nebezet na kazde kniknuti a jen diteti dat najevo, ze o nem vim, ze s nim komunikuju, ale z treba tu zeleninunejdriv dokrajim a pak si ho vezmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.4.13 15:32

@randr nic jsem s tím nedělala, možná nějaké pokusy byly, ale k ničemu nevedly. Tenkrát mi taky v září začínala škola, byla jsem jen v zimním a letním semestru na zkouškách společně s dítětem, které začalo řvát hned, jak se za mnou zaklaply dveře :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
26.4.13 16:19

Můj syn ještě tak před měsícem potreboval hodne kontaktu, ted se moc tulit nechce, radši je na zemi a lozí (k memu smutku :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
26.4.13 16:34

Holky, můj klučina je mu 11 týdnů je od včera taky strašně uřvanej a přes den strašně brečí ze spaní, jediný, co zabírá je náručí :(… nevím co se děje :nevim:
ale do včerejška jsme byli od 5 týdne po porodu úplně na pohodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.4.13 16:48

To nebude klasicka separacni uzkost, nektere deti to tak maji. Syn byl taky neodlozitelnej, nemohl ho chovat ani manzel sice nerval, ale kroutil se tak, ze ho nikdo neudrzel do toho knikal. Me to nedelal. Ted je v pohode a je hlidatelnej.

s detma je to tezky, neda se nic predvidat moc dopredu, vse se meni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
26.4.13 17:27

Dcera to měla od 3,5 měsíců až do přelomu 7./8. měsíce. Řekla bych, že to byla separační úzkost přímo ukázková. Bála se všech kromě mě a manžela, ani babičky ji nemohly pochovat. Nedělali jsme s tím nic, snažili jsme se žít jako obvykle, ale ne vždy to šlo. Chovala jsem maximálně. Pak to samo přešlo :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
26.4.13 18:09

@opinka
No tak to je uplne presny. Ja jsem z toho teda dost zoufala, manzel se z prace vraci cca ve 22h kdy uz mala spi, takze ja absolutne nic neudelam, potrebuju na urady, s pejskem k veterinari a nejde proste :,( nejhorsi je ze ani tu chuvu nebere a pred tim ji davala v pohode, nechapu to, kdyz ona je porad s nama a manzela vidi jen o vikendech a max v noci, kdyz kojim a on se vzbudi a pomazli si ji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
26.4.13 19:30

@randr presne tohle mame doma taky, ale muze ji chovat kdokoli z rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
26.4.13 23:10

@Snazilka2010
No tak to je jeste dobry, ale u nas muzu chovat jen ja a manzel :,( ale pristi tyden proste k tomu vetovi musim, takze prijede mama a proste to bude muset nejak dat, jinou moznost nevidim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
26.4.13 23:13

Este me zajima - nevite, proc to nektery deti takhle maj? Myslite si, ze jsem to mohla nejak zpusobit ja svym pristupem? 8o nejsem hystericka matka a nepotrebuju si pripadat nepostradatelna, naopak bych uvitala, kdyby mala byla k lidem pratelska a „pujcovaci“, nechci z ni mit zavislacka, co se od nej nemuze mama hnout na krok ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
26.4.13 23:25

@randr za mne je to ještě male miminko, co kontakt potrebuje, at tuto potrebu nazveme separacni úzkostí či jakkoliv jinak. můj syn bude mít 9m, od 3 tydnu je noseny, ještě před měsícem vyžadoval opravdu hodne kontaktu, o moznosti se vzdálit do jine místnosti nemohla byt ani řeč, ale já jsem „nepokousela“ co to s nim udělá a proste ho brala všude s sebou. Žijeme v zahraničí, takže v podstatě taky zná jen me a přítele.
Jak jsem psala uz výše, ted tráví vetsinu času na zemi lezenim a „ani si na me nevzpomene“. Je to me prvni dítě a nevím, co bude dal, ale v tomto momentě ti můžu říct, že jeho potreba kontaktu se zmenšila. Úřady a pod obstaravam s malým v šátku či nositku, tam si lebedi a ani nemukne, nebo spí.
Doma je poklizeno, ale uz nedělám velké uklidy tak často jako dřív, maly je mi přednější. Ve vaření se stridame s přítelem.
Já byt tebou, tak vymenim chuvu za pomoc na úklid a užívám si miminka, čas moc rychle leti a ani se nenadejes a tvoje ted „náročné“ miminko uz naruc nebude tolik zajímat ;) :hug:

Edit: par chybek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
26.4.13 23:35

@SandraS
Ja ale nemuzu vzit malou na urady, nema jeste ockovani a tezko muzu jit k vetovi s dvema velkyma psama a ditetem v satku, to se neda proste. Doma ji nosim ve vaku, to je ok, ale jsou situace, kde ji ani doma nemuzu vzit s sebou, treba do sprchy, nekdy si taky potrebuju umyt vlasy a vyfenovat a tak. Navic musi travit cas v leze aby se zacala pretacet atd, pises, ze syn travi cas lezenim na zemi, ale je mu 9m, nemel by uz lezt a sedet? Toho se dost bojim, aby se mi z toho vecneho noseni nezacla zpozdovat, i rehabilitacni sestra me pred tim varovala :think:

Edit: jo pises lezenim ne leženim, tak to je ok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky