Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anibas55
Tak u devítiměsíčního mi plavečky a na Adama přijde v bazénu jako prašť a uhoď…My měli koupací plínky.
Tak sluneční brýle nevím, jak ti tak malé dítko bude nosit
Spíš pořádný klobouček. Kruh si myslím, že je taky blbost, ještě se ti tam neudrží - možná takový ten, do kterého se dá sednout, ale stejně ho budeš muset držet.
A opálovák mám z DM, je to „jen“ 30, ale jde o to, jak často mažeš - nebyl zase tak drahý. V první řadě bych dítě hlavně chránila před sluncem - stín, slunečník…
Já mám slunečník na kočárek a byla to super věc ![]()
A doma do bazénku buď plavečky nebo nahatí.
Příspěvek upraven 25.04.13 v 11:16
Dětský krém je na fyzikálním principu a pro dospělé je to na chemickém. takže doporučuji dětský. oblíbený mezi maminkami je daylong.
Takhle malé děti by sluneční brýle používat neměli, mají být chráněné proti slunci. brýle by se měli dávat od 3 let, nejdřív od dvou a jen u moře.
Jinak základ je nafukovací bazének a hračky v něm ![]()
@avm3 píše:
Tak sluneční brýle nevím, jak ti tak malé dítko bude nositSpíš pořádný klobouček. Kruh si myslím, že je taky blbost, ještě se ti tam neudrží - možná takový ten, do kterého se dá sednout, ale stejně ho budeš muset držet.
A opálovák mám z DM, je to „jen“ 30, ale jde o to, jak často mažeš - nebyl zase tak drahý. V první řadě bych dítě hlavně chránila před sluncem - stín, slunečník…
Já mám slunečník na kočárek a byla to super věc
A doma do bazénku buď plavečky nebo nahatí.Příspěvek upraven 25.04.13 v 11:16
Myslela jsem kruh ve kterém jsou díry na nožičky, ale jinak v kruhu sedí.
@Anibas55 Jo, ale i tak - na malou ho taky máme, byla v něm jednou, ale stejně musíš dítko držet, ten kruh je vratký.
@araw píše:
Takhle malé děti by sluneční brýle používat neměli, mají být chráněné proti slunci. brýle by se měli dávat od 3 let, nejdřív od dvou a jen u moře.Jinak základ je nafukovací bazének a hračky v něm
No my jsme vyšli na sluníčko jen chvíli a malý měl uplně červené oči tak jsem sedla hned k internetu a hledala jsem zda se prodávají brýle na tak malé děti a ano prodávají, ale je mi jasné, že na hlavičce to udržet nebude žádná sranda
Slunecni bryle jsem uz koupila (bydlime na jihu) a maly si je nenecha ani 5 sekund…
Krem bych koupila fakt ten detsky, i kdyz stoji vic, tak zas jim dost dlouho vydrzi - mazes malou plochu ![]()
jeste me napada: hodne bavlnenych kloboucku a dalsich pokryvek hlavy - nejlepsi takove co maji „plachetku“ vzadu a chrani i krk. anebo rovnou UV tricko, to pry je na mrnata super, nasemu ho asi poridim, tady to bude v lete palit.
no a hracky do vody, na ty se tesim ![]()
jeste clonu nebo slunecnik na kocarek.
Nafukovací bazén, voda, hračky do vody, pořádný slunečník, plíny do vody, pořádný krém s UV faktorem a klobouk. ![]()
@araw
no my zijem na jihu a tady radi bryle hned jak to jde nasadit - jde o tom, ze dite sice muze byt ve stinu, ale kouka do prostredi zaliteho sluncem a kdyz se to plne slunce odrazi od vody nebo budov, skla atd., tak to je pekny zahul na oci.
ovsem jak ty bryle na malem udrzet, an to jsem neprisla ![]()
@Anibas55 píše:Že se prodávají ale neznamená, že je to zdravé. dětské oči se vyvýjejí až do 3 let, jsou i jiné možnosti, jak dítě zastínit. Používáním slunečních brýlí se může zrak poškodit
No my jsme vyšli na sluníčko jen chvíli a malý měl uplně červené oči tak jsem sedla hned k internetu a hledala jsem zda se prodávají brýle na tak malé děti a ano prodávají, ale je mi jasné, že na hlavičce to udržet nebude žádná sranda
@Ali-Ali píše:
@araw
no my zijem na jihu a tady radi bryle hned jak to jde nasadit - jde o tom, ze dite sice muze byt ve stinu, ale kouka do prostredi zaliteho sluncem a kdyz se to plne slunce odrazi od vody nebo budov, skla atd., tak to je pekny zahul na oci.
ovsem jak ty bryle na malem udrzet, an to jsem neprisla
Kde na jihu? V Jižních Čechách? Protože jestli bydlíš někde u moře, tak to nevím, jak je to tam, ale v našich podmínkách ti to žádný očař nedoporučí ![]()
@Anibas55 NEmyslela jsem to zle
Já jen, že chodíme na Plaváčka a když to porovnám, tak se mi zdá lepší dítě držet a dělat blbiny a plavat, než ho držet v kruhu ![]()
Ahoj, mám takovou možná hloupou otázku co vše potřebuje takové dítě na léto?
Určitě letní oblečení to je jasné…jde mi o věci třeba k venkovnímu bazénu atd… Mám v plánu koupit sluneční brýle pro batolata, župánek k bazénu, venkovní bazének na zahradu, kruh pro ty nejmenší a nějaký krém z vysokým faktorem, ale vůbec nevím zda koupit normální který používají dospělý nebo jestli musí být pro miminka ( jsou dost drahé ) koupila jsem zatím jen na obličej 50 pro mimča, ale malinká tubička stála 100,–. Syn je zrzavý a tyto typy mají i šetrnější pokožku.. poradíte s nějakým krémem? Napadá vás ještě něco co by na léto nemělo chybět ve výbavě? Jelikož je to moje první dítko tak ani nevím zda takové děti v prouzdálku potřebují plavečky nebo dětské plínky do vody nebo zda se mohou koupat nahatí.. ( to asi ne )