Večerní uvolňující pláč?

Lo
6285
24.4.13 18:35

Večerní uvolňující pláč?

Ahoj, mám dvouměsíčního syna, který vždy večer začně pofňukávat, až to vyústí v pláč. Začíná vždy téměř ve stejnou dobu - cca od půl 7, do půl 9, kdy mu dám najíst a jde spát..od 8 koupeme, to se zklidní, ale ne moc..ustane to až najezením a dáním malého do postýlky…ale ten večerní pláč prostě má, není to hlad, bolení bříška, plenu má suchou, zkoušela jsem i, jestli to není žízeň - není..
Na internetu jsem vyčetla, že by to mohl být tzv. uvolňující pláč, když miminka mají za den hodně nových poznatků a že se s tím tak srovnávají.. :nevim: Je to možný? Máte s tím zkušenost? Jde opravdu o pravidelný pláč takto na večer, přes den i v noci je moc hodný, vůbec nepláče.
Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.4.13 18:41

@Lo můj malý to tak měl, vždy navečír pobrekával, pofňukával (někdy bříško, jindy jen tak) ale srovnalo se to. Teď mu je 7m a pobrekne si vždy v postýlce před spaním ale jen pár minutek a jen tak zlehka, opravud si myslím, že se tím „dounavý“ a připravý na spánek. Určitě si tím nelam hlavu, ono to přejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.13 18:54

Mohlo by to mit i starsi ditko :think:?Dcerka(19mes) a kazdy vecer, nez jde spinkat, cca od 5do pul 7 chodi a knoura. Unavena zas tak nebude, podle zvuku co jdou z pokojiku si pod zadkem asi rozmontovava postylku :jazyk:.Proste takova stezovatelka, nakrachly hlasek a mele cosi svoji miminkovstinou treba dve minuty v kuse, pak pokrci ramena, rekne neni, nebo nevim a jede znova( je to kouzelny :lol: ),ale dela to uz nekolik mesicu, kdyz se k ni prida starsi, mam zadelano na Bohnice 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
24.4.13 18:54

Moje mala to taky delala, zaclo to tak po sestinedeli a skoncilo cca 3,5 mes. Jen jsem nosila, u nas to teda nebylo pobrekavani, ale rev. Taky v pravidelnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
24.4.13 19:04

@Lo U nás to druhý syn mal tiež, akurát to nebolo pobrekávanie, ale nervydrásajúci vresk. Trvalo to každý večer 2 hodiny až do veku 8 mesiacov, keď som si povedala, že už dosť, a naučila ho zaspávať samého v postielke. (Dovtedy som ho neustále nosila a pokúšala utíšiť a uspať.)
Skús presunúť večerný kúpeľ na cca šiestu a potom hneď uspať, možno to pomôže…

• Citovat
  • Upravit
24379
24.4.13 19:05
@petulatko píše:
Moje mala to taky delala, zaclo to tak po sestinedeli a skoncilo cca 3,5 mes. Jen jsem nosila, u nas to teda nebylo pobrekavani, ale rev. Taky v pravidelnou dobu.

nebylo to boleni briska a koliky? Tak malinke mimina to chytaji prevazne vecer pravidelne. Moje je taky mela, zestarla jsem o 20 let a sedy vlas jsem taky nasla :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
24.4.13 19:14

U nás to začalo kolem 3. měsíce. Pravidelně večer po uložení řev jako blázen. Postupně se to zklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
24.4.13 19:18

Syn mi toto delal tez. Mezi 2-4 mesicem vzdycky tak dve hodky navecer brecel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
24.4.13 19:34

Já když syna uložím do postýlky, tak usíná během 5- maximálně 20 minut sám… od narození to máme tak, že ho neuspávám ani svou přítomností, ani chováním..položím po koupeli a krmení do postýlky, dám pusu, pohladím a odcházím z pokoje…takže s tímto to spojitost nemá…on pak už nepláče a usne :nevim: Ale ukládám ho v 20:30 a taky mě už napadlo, jestli to na něj není moc pozdě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
24.4.13 20:09
@wildcherry píše:
nebylo to boleni briska a koliky? Tak malinke mimina to chytaji prevazne vecer pravidelne. Moje je taky mela, zestarla jsem o 20 let a sedy vlas jsem taky nasla :andel:

Ne ne, ma to mala taky hooodne trpela, ale toto byl jiny plac. Na prdiky to bylo takovw kvilenicko, ktere mi. uplne rvalo srdce, toto bylo spis jako z nasrani, nebo jak to popsat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
24.4.13 20:26

My to měli po návratu z porodnice, malá mi asi v půl páté začala plakat a taková rozkňouraná byla až asi do sedmi. Nevěděla jsem, co s tím, až jsme přišli na to že má hlad - já si myslela, že hlad to nebude, protože jsem ji třeba před hodinou naposledy kojila, ale ona prostě v téhle době vyžadovala kojení i třeba po 3/4 hodině (někdy i po půl) a od té doby, co jsem v tuhle dobu kojila často najednou nebylo po pláči ani památky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
27.4.13 21:04

U nás se taky pěkně řvalo :D
bylo to téměř od 1 týdne a trvalo to až do 6 týdne, pravidelně od 18.30 do 19.30 a pak jsem prcka nakrmila a hybaj do postele a tam mi řval další hodinu :? rudej, v křeči, slzy jako hrachy… no šílený a měla na tom velký podíl kolika

na a od 7 týdne jsem na radu kamarádky začla dávat prcka dříve spát (už na 19) a hlavně pravidelně každý den ve stejnou dobu… po 1 týdnu bojů s uspáváním máme už 4 týdny večer pohodu a uspávání je paráda, malýho položím do postýlky a do 10 minut spí… a poslední týden začal spát od 19.30 do 6 do rána (bez jediného probuzení a to nám jsou 3 měsíce) :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
28.4.13 08:39

@chozin No mně příjde, že opravdu pláče, jelikož chce jít dřív spát. My dávali úplně od začátku v 21:00, pak si to tak nějak sám posunul na 20:00 a včera zas plakal večer tak, že jsem mu dala koupel, jídlo a v 19:30 už spinkal.. asi potřebuje jít spát dřív prostě. Pak vstával na kojení v 1:30 a pak 5:30 a ještě si dal spánek do 7:30 :) Takže dobrý… asi chtějí jít spát dřív prostě.. :nevim: Nám bylo včera 9 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
28.4.13 21:09

Presne takhle mi mala taky rvala, jenze ja myslela, ze ma hlad, tak jsem furt kojila. Ona si tim zvykla se uklidnit u prsa. Takze ted kazdej vecer cca od 20ti do 22ti visi na prsu, pak ji dam do postylky a spi celou noc. Bez toho neusne, zkousela jsem vsechny tisici metody podle Karpa, nic nepomohlo jen prso. Takze ted je klid, ale musim ji 2 hodiny delat dudlik. Je to debakl, ale ten rev se uz nedal vydrzet. Male pozitivum je, ze se ta doba viseni na prsu zkracuje, s ukladanim do postylky jsem zacinala nekde na 2:30 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
29.4.13 09:06

@randr u nás se to taky vždy uklidní, když mu dám večer poslední jídlo - dávám UM, u té flašky už usíná a pak je tuhej hned během chvilky i v postýlce. Nicméně, zatím mi celou noc nespí, dá 6 hodin, pak se probudí, to kojím a pak zas 4 hodky spí. Je mu 9 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí