Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
synovi je 8,5 měs, přetáčí se na bříško a zpět, zvedá se na natežených pažích, točí se kolem své osy, plazí se dozadu, snaží se dostat na kolínka, ale stále se nepřitahuje do sedu-já to s ním doma netrénuju a v tom je asi kámen úrazu-on u Dr asi neví, co se po něm chce, když ho začne tahat za ruce tak visí a nemá ani náznak toho, že by přitáhnul hlavičku
když ho vemu pod pažema, tak se zvedne bez problémů. Dr straší, že budeme mít doma ležáka, že děti v tomto věku sedí, některé chodí. Já si tedy myslím, že na chození a sezení má času ještě dost, prý je ale hodně velký a když se nebude přitahovat teď, tak pak už to nedožene…já se s Dr pohádala a poslala ji s těma jejíma tabulkama k šípku a ona mě za odměnu poslala s malým na rehabky, prý ať mi tam vysvětlí, že ho musím přitahovat…popravdě-bojím se, že mě seřvou i tam, že jsem něco zanedbala, ale všude se píše nepřitahovat, netrénovat-nebo to platí jen do 6 měsíců?
No, to si pockam na reakce, protoze ja taky nepritahuju - je mi to proti srsti ho tahat za ruce ![]()
nechapu pro s tebou vubec resi, ze nektere deti uz chodi - to mi v 9 mesicich prijde dost blby argument ![]()
@Ballnejka ooo má drahá, víš že přesně tebe jsem tu čekala
Sofi má babička, tak se poflakuješ tu, vid ![]()
@Ang_BK
. Nene Sofi se teď spokojeně válí po zemi na břiše, takže využívám chvilku volného času, páč za chvilku už se jí tam zase líbit nebude..:-D. Kdy jdeš na ty RHB?
Ze ho musis pritahovat? Co je to zas za ptakovinu?
V tomhle veku jich zas tolik nesedi, natoz aby chodily. Je dost mozny, ze tohle „cviceni“ u dr. ignoruje, kluk mi to taky udelal. Nejmladsi si sednul v 11ti mesicich, chodil ve 14ti a ve dvou letech lezl pro prolejzackach, ktery nedaly daleko starsi deti
Momentalne skoro neposedi, je to s nim na budku ![]()
Na rehabku zajdi, za to nic nedas a pochybuju, ze ti reknou, ze ho mas pritahovat, cviceni na posileni svalu probiha teda jinak, tim jsem si prosla s holkou.
Mě se teda malej přitahoval v daleko menším věku a v těch 9m už to rozhodně neuměl! Taky visel jak prádlo a považoval to spíš za hru ![]()
@Ballnejka někdy v květnu, na začátku měsíce…ale jak jsem tak koukala na jejich webovky, tak tipuju, že tam dostanu taky zpucung ![]()
A jeste doplnim, ze dr. te mela spis upozornit, ze to pritahovani do sedu dela jen a pouze lekar, aby otestoval dite. A ze ty to delat nemas. ![]()
Ang - rehabky se vůbec neboj, bo ti poradí něco uplně jiného než dr.
i se tam těš, budeš mít aspon radost. pokud jsou s dr. kamarádi, tak jdi k nějaké jiné- co kdyby, že.
har.
@PetiteFillette píše:
Mě se teda malej přitahoval v daleko menším věku a v těch 9m už to rozhodně neuměl! Taky visel jak prádlo a považoval to spíš za hru
No jasne a navic je to vec, po ktery snad zadna matka zvlast netouzi, protoze s tim jsou samy potize ![]()
Na neurologii i u pediatra mi řekli, že v žádném případě doma nepřitahovat, to, zda mu bloncá hlavička, nebo se v klidu přitáhne, si zkouší doktoři
.
Já si taky myslím, že na těch rehabkách ti ukážou jen jak s ním posilovat svalstvo. Tak jak jsem to dělala se Sofulínou..:-)