Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim vsechny maminky! Obracim se na vas s dotazem…jaky jste zvolily pro sve mimi dudlik? Myslite, ze zalezi na tvaru a z ceho je vyrobeny? Jaky ma vase miminko? Dekuju za vase rady a nazory ![]()
Měla jsem všechny možný a na milost vzal až obyčejnej kaučukovej dudlík ve tvaru kuličky.
Určitě na tom záleží ale je to strašně individuální, každému prckovi vyhovuje něco jiného. Já jsem dudlíky před porodem neřešila, až po porodu jsem nějaké koupila, malá chtěla být pořád u prsa, tak jsem si myslela, jak to vyřeším a houby. Zkoušela jsem snad všechny materiály, tvary a velikosti jaké existují ale malá nechtěla žádný dudlík ![]()
Dudlík si dítě zvolí samo
U nás to byla asi tak, že jsem měli spoustu druhů a tvarů. Nakonec malý vzal jako první kaučukovou kytičku. Později i dudlíky z DM nebo od Nuku. Teď mu nevadí ani silikonový.
Do porodnice jsem měla Sauvinex - tam mi ho sestřičky pomluvily a narvaly klasickou kytičku - tu nikdy nechtěl, Sauvinex miloval. Pak dumlal jedině MAM a teď už je mu to jedno, skočí po všem, ale už mu je zase pomalounku bereme. Každé dítko chce něco jiného, radím nenakupovat toho moc a jen po jednom kusu ![]()
Máme kaučukovej ale anatomický…
silikonový byl na něj moc tvrdý a nechtěl ho…
Mala ze zacatku nechtela zadny ale ted bez neho neda ani ranu..nechce jenom latexove a klasicke zahle dudliky ji tlaci kolem pusy..takze ji kupuju silikonove od aventu..maji rovny tvar a nema od neho otlaceny kruh kolem pusy..
Vim, že plno dětí třeba snese jen jeden tvar, a materiál. My máme dudlíky všech tvarů, latexové i silikonové a pohoda ![]()
@cell můžu se zeptat, proč ten Suavinex sestřičky pomluvily? Malá chce taky jen ten, latexový od Suavinexu a jinej ne ![]()
Naše cácorka vzala na milost jen dudlík Lovi. Zkoušela jsem i DM, Nuk, Mam atd. a nic. I když vypadají stejně, vyplivuje a nechce ![]()
@ledmed píše:
@cell můžu se zeptat, proč ten Suavinex sestřičky pomluvily? Malá chce taky jen ten, latexový od Suavinexu a jinej ne
že nejlepší je kytička a že tyhle novoty nemají rády. Ale myslím, že to žádný racionální důvody neměly, prostě starýho psa… každopádně robě si zvolilo samo a žádnou újmu - zdá se - neutrpělo ![]()
Mala nechce zadnej a ja silim. Rada bych ji na nej naucila, ale asi je mala. Zitra 4 tydny. Muj prvni syn se chytil na prvni co jsem mu dala a bral vsechny.
@Gabca85 zkoušej to, třeba ho časem vezme. U nás to bohužel dopadlo tak, že si malá začala cucat palec, dudlík nechtěla žádný, ze všech se dávila, zkoušela jsem to několik měsíců ale bez úspěchu ![]()