Mám o ni hrozný strach

987
27.4.13 12:27

mam o ni hrozny strach

Ahoj mame 10 mesicni dcerku stoupa si leze.. mam problem jak ji mam zabavit? kdyz ji dam lezt. jeste to moc neumi vzdy spadne bouchne se nahoru do zubu a breci. tece ji krev atd. v lehatko u nas nema sanci zacne se na nem houpak a mam strach ze se prevrati..v kocarku sice vydrzi ale celi den ji tam prece nemuzu nechat.. ja uz fakt nemuzu. poradite mi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
27.4.13 12:30

@Barborka4 Dej si oraz, strč ji někomu do kočáru a ty jdi spát. Až si trochu odpočneš, bude to lepší. Naše malá je taky divoká - momentálně je její nejlepší zábavou padat ze židle, pokud ji náhodou zapomenu odnést. Nejsi v tom sama, bude to lepší. Naučí se dávat víc pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.4.13 12:35

Nechat ji být, ona se musí naučit sama držet rovnováhu. A poskytnout naopak co nejvíc možností, aby se zdokonalovala a získala stabilitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
27.4.13 12:37

A co dát do obýváku klasickou ohrádku, na dno pěnové puzzle, aby nebyla na tvrdém, do toho hračky. Malá bude spokojená a ty se nemsíš bát, že ti uteče a někde se zraní. Já jsem tam děcka dávala, když jsem potřebovala vařit, ony si stoupaly pomocí těch šprušlí a měly na mě výhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
27.4.13 12:38

Hlavně klid :kytka: je to normální, děti lezou, stoupají si a padají. V tuto dobu jsem dávala děckado chodítka. Drandily si kudy chtěly. Samozřejmě zabezpečit prahy a podobně. Neříkám nechat děcko v chodítku půl dne, ale párkrát za den na chvíli ničemu nevadí, děcko máí zmenu, ty si odpočineš a nebo dsi i něco uděláš.
Tak a matky nechodítkové klidně mne kamenujte že to není zdravé atd…mám 4 děti, dvě nejstarší jsou pomalu dospělé a jsou ZDRAVÉ (co se zad a nhou týká)takže jen pro info. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.4.13 12:44

Využít hezkého počasí a vyvalit ji někam ven na trávník, kde bude padat do měkkého :) Doma se nám osvědčila ohrádka, když jsem se jí nemohla zrovna věnovat, věděla jsem, že tam si neublíží.
A jinak zabezpečit rohy a hrany a hlídat, ona se rychle vytrénuje a zas bude líp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
27.4.13 12:44

Já jsem prostě malou nechala, aby se naučila spoléhat sama na sebe. Ohrádku jsem rozděala na týden, a zase ji schovala. Ona velice rychle pochopila, že jí nikdo v ničem nepomůže, a je na to sama, takže se hned naučila sama dolů, když si stoupla, ví, že u ní nejsem, když někam leze, apod. Tohle ji fakt naučilo velké opatrnosti, a taky se naučila dělat jen to, na co má. Ale možná tomu přispěla i její temperament. je taková rozvážná, žádné zbrké a ztřeštěné mimi :D

• Citovat
  • Upravit
5606
27.4.13 13:00

No tak to můj kluk 1r9měsíců mi leze na police, nábytek na stoly, na linku, na pec no hrůza děs. Třebas dneska, manža odešel na wc a malý ihned nenápadně otevřel noutbuk zapnul a šmejdil a jak slyšel, že už jde tak zmačknul vypnutí a zavřel ho. Otázka 2vteřin :cert: A tak je to i se šuplíky, ale hlavně nanápadně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vydrž bude hůř, ale to dáš :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.4.13 13:09

Zajistit byt a vypustit do prostoru. To si vazne myslis, ze 10m dite ti bude lezet cely den v kocaru a v lehatku? Vzdyt bys ji tim omezovala ve vyvoji…Nejak se to naucit musi. Je to takove blbe obdobi, kdyz dite stoupne a neumi dolu a spadne, ale tak holt nektere jsou takove. Pokud mate plovoucky, tak na nejvic frekventovana, mista stoupani hod deku, perinu, at kdyztak spadne na mekke. Hlavne odstranit z dosahu vsechno visici, jko treba slahouny kytek, kabely nejkych spotrebicu, at to na sebe nestrhne, konferencni stolky, ty jsou podle me hodne nebezpecne, mivaji rohy, byvaji ze skla… Cim vic ji nechas samostatne, tim rychleji se tonauci a tohle obdobi pomine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.4.13 13:10

@jitkabokule já jsem taky to chodítkové dítě o kterém tu píšeš… A do skoro 30ti jsem taky byla naprosto zdravá a od té doby se léčím se zády :zed: to že je někdo zdravý ve 20ti o ničem nevypovídá.

K zakladatelce asi tolik. Věnovala bych se jí teď chvíli víc. Jsou to taková období, max pár týdnu než se to naučí. Když u ní zrovna být nemůžeš tak ohrádka nebo postýlka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
27.4.13 13:16

@quinny Asi mě smažou, protože sem nepatří, ale dovolím si reagovat na to chodítko. Taky jsem chodítkové dítě a problémy se zády se objevily už dřív - na střední. Teď dávám 400 korun měsíčně za masáže, abych aspoň trochu mohla fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.4.13 13:17

@jitkabokule až ti jednou děti přijdou poděkovat s bolavými zády, tak si pogratuluj za to svoje chodítko 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
27.4.13 13:30

Tak nedávno tu byl deníček jak maminka podle rad na emiminu nechala malého padat a skončilo to frakturou lebky…já teda malého asi ty tři kritické týdny hlídala plus všechna nebezpečná místa měla zabezpečená a naučil se pěkně stoupat a lézt dolů i s mou přítomností za zadkem. A když jsem toho měla po krk, tak ho prostě vyfasoval manžel do kočárku :) A ohrádka by pro tebe taky nebyla asi marná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.4.13 13:30

@00000 já funguju jenom díky cvičení. Pár dní vynechám a hned to poznám. I tak mě v budoucnosti pravděpodobně čeká náročná operace :zed: Rodičům jsem se už poděkovala :jazyk: přesně jak píše @berry4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
27.4.13 13:33

Dekuji za rady omezovat ji urcitevb nechci aleb je hrozne zbrkla.. onavb si neuvedomuje zekdyz si stoupne ze ja tam nejsem :roll: mam prostevb hruzu ze si neco udela. jinak holky nehadeujte se kvuli choditkum at si to kazdamamcab dela jak chce ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí