Dáváte spát dítě, jak si řekne, nebo ve stejnou dobu?

462
27.4.13 20:18

Davate spat dítě jak si řekne? nebo ve stejnou dobu?

Ahojky,

jak to máte u ročních dětí? davate je spat ve stanovenou dobu? nebo si nějak umí říct, že jsou unavené a chtějí spat?

davate přes den spat 1 nebo 2 krat?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
27.4.13 20:20

Kolem roka jsme měli takové přechodné období - spali někdy jednou a někdy dvakrát. Snažila jsem se je dávat spát v určitou dobu, ale ne vždy se podařilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102049
27.4.13 20:20

@moonulkaa Tak to naše je zatím 5ti měsíční, ale říct si umí sakra hlasitě :mrgreen: ale pokud si neříká, tak se snažím dávat ve stejnou hodinu. A za den spí většinou 2×, někdy 3×… pravda někdy jen jednou, ale to se snažím nepodporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
27.4.13 20:21

@moonulkaa mně nedávno začal spát jen jednou přes den. To chodí cca ve stejnou dobu. Prostě po desáté začne být protivnej, tak jde spát. Večer chodí tak na tu sedmou. Snažím se čekat, kdy začne být unavenej, mnout si oči, zívat… zpravidla to bývá těch +/- 30min. ve stejnou dobu. Tak vykoupu, popř. dám před tím ještě večeři, pokud ji už neměl a jde do pelechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.4.13 20:21

Malá spala ještě dvakrát a večer podle toho jak se tvářila.. Když neusnula tak do 20ti minut, tak jsme si šly ještě pohrát a zkusily jsme to znovu později.. To už většinou usnula hned.. Nikdy mě nebavilo jí tam hodinu dusit, když evidentně nebyla ještě zralá na spaní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.4.13 20:22

Nas si rika pravidelne, i kdyz nekdy se to neda dodrzet, treba nad ramec ho uspi jeste auto a drncani kocarku.

• Citovat
  • Upravit
7449
27.4.13 20:23

Naše má jen 6 měsíců, ale dávám ve stejnou dobu, plus mínus 15 minut. Občas je to samosebou posunuté cvičením nebo jinou aktivitou, ale jinak spí 3× denně 1-1,5 hodiny stále stejně. A ještě před 3 týdny spala 4× denně (poslední spánek měla 20 minut před koupáním)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
27.4.13 20:25

Buď usnul v kočárku, nebo začal knourat, dostal dudlik a usnul (podle toho jsem to poznala, pokud nebyl unavený, tak dudlik plival). Vlastně jsem přes den nikdy cíleně nedávala spát. Prostě když se mi zdál unavený, dala jsem ho do koše nebo do postýlky a buď usnul nebo si tam chvilku broukal, odpočinul a byl připraven na další akci a zábavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.4.13 20:26

Prvni spal jednou, druhy dvakrat, takze tm zalezi na tom, co vyhovuje diteti, prvni vydrzel do obeda, dostaval ho teda brzo, cca v pul 12 a ve 12 byl v pelechu, druhy takhle dopoledne dava v podstate az ted, v roce mam takovy pocit, ze vstaval cca v 7 a kolikrat byl uz v pul 10 zase v posteli, bylo videt, ze je unaveny, normane se mu klizily oci, smudlil se…
Pokud vidim, ze je dite unaveny, tak ho zkratka dam spat, pokud unavu nevykazuje, tak dam spat orientacn ve stejnou dobu, kdy chodi nejcasteji a vidi se, vetsinou i kdyz nevypada unavene, tak usne, kolikrat lip nez kdyz je uz dite pretazene a ujecene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
27.4.13 20:26

Snažím se mu vyjít vstříc. On si to střídá. Teď chodil spát několik měsíců už v šest večer, když přešel na 1 spánek po obědě (spí max. 2hod, spíš jen hodinu). Ale co se udělalo hezky, resp. horko, tak se unaví rychleji, chodí spát na půl hodiny ještě navečer (16 - 17 hod) a pak usíná mezi 20 - 22 hod. Ještě se nesrovnal. Ale pokud ho uložíme a ječí tak, že nehrozí, že přestane, tak ho vyndáme a uložíme, až když se na dotaz ohledně spánku zvedne a jde k postýlce. Pak usne hned. :) Jako třeba dneska. V sedm jsme ukládali, vypadal opravdu vyčerpaně, ječel, tak si chvilku stavěl kostky v obýváku, před osmou jsme se zeptali, od osmi je tam ticho. :D Někomu zase vyhovuje od narození pevný režim. Ale podle mě se ty potřeby prostě mění a já se je snažím vysledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
27.4.13 20:31

Tak od zacatku davam spat, jak si rekne a ono je to vlastne pravidelne ve stejnou dobu, plus-minus hodina. Beru to tak, ze dospeli taky jdou spat, kdyz jsou unaveni. Dost rychle si udelala rezim, ale byly mezniky, treba v roce, ze nektery den spala 1× za den a nektery 2× za den a kdyz spala 2×, tak se soupalo vecerni spani, pac byla moc odpocata. Po nekolika tydnech se to srovnalo a ted spi od 12 a da si 2-3 hodky a vecer jde spat mezi 20:00 a 21:00. Ale osobne ych nedavala dite do postele, kdyz neni unaveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
27.4.13 20:31

@moonulkaa Uz mam teda dvouletacka, ale chodi vzdy spat ve stejnou dobu, a nebo aspon okolo te hodiny co je zvykly..Vetsinou chodi spat o pul 12 dopoledne, po obidku, a nez usne je treba 12 a nekdy usne i hned.Je to jak kdy..Jinak uz dlouuuho chodi chodi spat jen jednou denne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
27.4.13 20:34

Malá už má skoro dva roky, ale kolem toho roku spala ještě dvakrát přes den, podle toho, jak byla unavená. Co začala chodit, poznala jsem na ní únavu neomylně, brala mi z kuchyně utěrku, lehala si na zem a přikrývala se:) Občas to dělá i teď, ale spíše za mnou přijde že „Eliška musí spinkat“ nebo „už je moc hodin, Eliška unavená“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
27.4.13 20:40

Nevím od kterého měsíce to bylo, ale začala jsem malýho dávat spinkat pravidelně kolem jedenácté do postýlky, do té doby byl se spaním přes den doma problém, ale naučil se, kolem té jedenácté byl pravidelně už hodně unavený, tak prostě šel spát, pak jsme šli odpoledne ven a to spinkal ještě v kočárku, tak hodinu, postupně začal spinkat jen jedenkát denně v těch jedenáct tak cca 1,5 h až 2 hodiny. Teď má syn 18 měsíců a už několik měsíců nespí v jedenáct, ale až v jednu po obědě, což je i víc vyhovující čas pro mě, prostě se najíme a jdeme si lehnout, dneska spal skoro 3 hodiny, spí už ve velké posteli v pokojíčku, ještě v ní neumí usnout sám, tak jsme tam s ním buď já nebo manžel než usne, v kočárku už dávno nespinká. Podle mě je určitej naučenej režim moc fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.4.13 20:41

Ja jsem antirezimova :mrgreen: kazdy den je jiny…davam spat az kdyz je unaveny..nekdy odpadne o pul osme…nekdy o pulnoci…stejne to bylo i v roce…ale ne kazdemu to muze vyhovovat..to je jasny. jo a v roce uz spala jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí