Dáváte spát dítě, jak si řekne, nebo ve stejnou dobu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2816
27.4.13 23:27

Od narození chodil spát v 7 večer. I na dovču jsme vyjížděli tak, aby usnul v autě :). Cca od 4 let chodí v 8. Od 6 let má občas dovoleno být vzhůru déle (nějaká akce, prázdniny, dovolená, pohádka v TV).
Si myslím že je to pro děti dobrý.. oni se ten čas dle mě naučí. A hlavně ráno (alespoň u nás) vstává pořád ve stejnou dobu ať jde večer spát dřív nebo dýl. Takže aby se vyspal, musí prostě být v 8 v posteli :).

V roce mi spal už jen po obědě. Pokud to chtěl přetáhnout, tak jsem ho nejdýl ve 4 odpoledne budila, bo pak usínal špatně večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
27.4.13 23:42

Malý bude skoro 16 měsíců, 2× denně nespí už hodně dlouhu, celkově režim nebyl nic moc, tak jsem zavedla, že bude prostě chodit spát po obědě +- mezi 13 a 14 hodinou a snažím se to teď dodržovat. Spí tak hodinu, někdy dvě. Usínat sama neumí, takže pokud mi neusne po obědě v jídelní židličce, uspávám v náručí. Eventuelně ji naložím do kočáru, pokud třeba zrovna musím něco vyřídit v tu dobu. Večer začínám uspávat kolem 9, ale chci to přesunout na dřív. Připadá mi to dost pozdě. Uspávání mě neskutečně štve :roll:, jako menší usínala úplně sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
27.4.13 23:58

Náš synek spal od cca 10-11M už jen 1× po obědě, od 2R nespí vůbec přes den :(. Večer dáváme přibližně ve stejnou dobu, kdybych čekala, až si řekne, nebo na viditelné známky únavy, asi se nedočkám :? (ověřeno na Silvestra, kdy strašil snad do 23h, sice s občasnými projevy únavy, ale vždy se rychle otřepal a křepčil dál, do postele šel téměř násilím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
28.4.13 08:20

@ottla tyjo to je husty :mrgreen: ja musim ted moji 22m davat obed nejpozdeji v pul 12, protoze jinak uz jist nechce, protoze se ji chce spat. dam ji ve 12 do postylky a do 5 minut je tuha… a spi 2 hodiny.
a vecer mi vytuhne mezi 19:30 a 20h stejnym zpusobem.
ovsem rano potvurka ted vstava uz. 6… :zed: v zime vstavala v 8 a dala skok rovnou o 2 hodiny driv…
pro me docela sok, ta 8 byla lepsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
28.4.13 08:31

Já mám tříměsíčního a tříletou. Dávám je spát ve stanovenou dobu. Přes den mi oba spí po obědě a syn si ještě pospí několikrát přes den, po kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
28.4.13 08:40

Koukám že jsem to měla s barákem trochu jednodušší :) Šoupla jsem dítě po o do kočárku a před barákem popojela kousek tam a zpět, a hned byl tuhej. Kočár stál před barákem s chůvičkoua já měla 2 hodinky veget :) Od 2,5 let spal s náma na rozloženým gauči po o, ale pak zůstal sám s tatínkem a bylo po spaní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.4.13 09:18

@ottla zkus si přečíst knížku „Každé dítě může dobře spát“. Myslím si, že v tomto věku už není nutné uspávat, zvlášť v náručí, já jsem s tím přestala když měla malá 9 měsíců a od té doby usíná sama, uspáváná už neznám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
28.4.13 22:59

@Verca1989 Vím asi o co přibližně jde, já ji dřív neuspávala, to začlo někdy v roce. Udělala jsem chybu, ale nevěděla jsem co s ní a v bytovce, kde je vše slyšet, nechat ji řvát, taky nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
28.4.13 23:31

U nás kdyby si řekl malý v kolik chce spát, tak jde kolikrát o půlnoci :mrgreen:. Takže my chodíme pravidelně mezi 8-9 večer. Máme 16 měsíců a přes den chodí spát jednou po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
29.4.13 07:28

@obrazek Já si každé ráno říkám, hurááá, je 6h a naše je vzhůru. Dnes byla vzhůru už v 5:15 (je jí 6 měsíců). Začala vstávat v 8:30 a postupně si to zkracovala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
29.4.13 10:25
@maritimka píše:
@obrazek Já si každé ráno říkám, hurááá, je 6h a naše je vzhůru. Dnes byla vzhůru už v 5:15 (je jí 6 měsíců). Začala vstávat v 8:30 a postupně si to zkracovala :zed:

Přesně jako u nás :mrgreen: dneska v 5,30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
29.4.13 11:39

@eetel Asi erupce na slunci či co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
29.4.13 11:47

Ahojky, už cca od roku chodí dcerka spát vždy v půl 8 :-) Vstává se starším bráškou kolem 7 hodiny. Jinak syn - 7 let, chodí také v půl 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí