Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kojene deti vetsinou byvaji buclatejsi, malej mel v pulroce 9kg a je v pohode ![]()
Příspěvek upraven 28.04.13 v 08:20
@NikiXX
malá má tři a 12,5kg a rovný metr, malý má 17m a má 12kg… děti jsou různý… obě byly kojené
@NikiXX ahoj - muj syn ma v 4,5 mes 8kg.. takze v pul roc budem asi podobne.. ale jen kojim, takze doktorka nic nenamita.. kdybych prikrmovala, asi by chtela at zmirnim davky..ale u kojeni to nejde..
Ale doktroka porad chvali, jak je sikovnej, peknej… ![]()
Bud rada - ona to vybeha ![]()
@lucillee co jsi delala s tim nocnim kojenim po 2h?
my to mame taky.. dnes snad po tydnu jedl „jen“ po 3h
Ty jo to je asi pěknej buclík, malá měla v roce kolem 9,5kg…a taky byla do 6,5 měsíců jen kojená, pokud na to dr nic neříká je to asi ok..
To je neskutečný, když si vezmu že jsem měla 19kg při nástupu do první třídy
no jsem zvědavá jak poroste ten můj… ![]()
Tak jsem se vyděsila náš malej má 19měs a váží 10kg rovných a není nijak hubenej ale je pravda že i moje máma říká že má málo že je malinkatej. ![]()
@brouček123 píše:
Tak jsem se vyděsila náš malej má 19měs a váží 10kg rovných a není nijak hubenej ale je pravda že i moje máma říká že má málo že je malinkatej.
neboj
aby byl hezký průměr, tak musí být i ten druhej „extrém“ kámoška má stejně starého co ty a mají 8,5kg
prostě jsou drobní ![]()
Naše dvojcata porodní váha 2300 a 2400 g, nyní 7 měsíců 10,4 a 10,5 kg… Zatím prý v pohodě ale máme zakazane kaše, tvaroh a smetanu, abysme zbytečně netloustli… Ale u nas je to asi v pohode, protože jejich táta měl 10,5 kg v půl roce ![]()
@mabis To máš asi pravdu starší syn byl velkej vidím to na oblečení co měl starší v 8mi měsících mladší má v 19ti měsících ![]()
Moje děti měly v půl roce 9,5 kila. Byly kojené. Doktorka nic neříkala, akorát kluka třeba okomentovala, že je kus chlapa.
Ja mam dite zase podmerecne, v pul roce 6170. Je i malinkej. Taky plne kojenej, teda vlastne uz na prikrmech. Dcera byla to podobne. Oni ani nemaji byt po kom buclaty, ja jsem malinka, manzel vysokej, ale hubenej. Roli hraji i geny.
no ale jsem rada, ze nosim jen takhle malou vahu ![]()
Matyáš měl v půl roce 9.60…byl plně kojený…
ted mu jsou 4 roky a váží 19 kilo
Neřeš to, mladší měla v půl roce 9,5kg a do roka pak nabrala jen kilo, takže v roce byla obyč. dítě
Na 15m kontrole měla tuším 11,5kg a 81cm, takže se to krásně srovnalo. Větší váha jí nevadila ani v pohybu, vše začla dělat v běžném věku.
@NikiXX píše:
Pulroční holčička mi váží 10kgchutná ji a je ji dobře dokonce mi už od 4m celou noc spinka
doktorka nic neříkala mate s touhle vahou nejaky zkusenosti u takoveho mimiška?
musíte brát v potaz porodní míry a míry vás rodičů. Moje dcerka měla 10,2kg ve dvou letech
Dítě by mělo do půl roku porodní váhu zdvojnásobit a do roka ztrojnásobit, takže pokud jste měli téměř pětikilového cvaldu, tak to asi sedí
No maminy já už malou dlouho nekojiim už papa maso atd
ale tak to vyběhá
nám doktorka jen řekla že když ji chutná tak že má papat ![]()