Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co papá? já malé dávam na noc puding a spí od 20h do 7 do rana ![]()
Vubec to neres, bud rada! Ono se postupne to pribirani zpomaluje, ale znam ve svem okoli nekolik podobnych deti a jsou uplne v pohode. ![]()
@poosleda no nastesti prestal sam, ale byla jsem uz fakt z toho hotova, uplne znicena…uz jsem zvazovala zacit s nejakou kasi. Bohuzel zadnou radu nemam, nastesti se ten nas cvalda umoudril…
@lucillee no ja tu dnes taky sedim nad kasi.. ale nevim, jake jsou vhodne
ale jsem opravdu K. O.
nemyslim, ze je cvalda, ale proste chce bastit.. chci kojit..ale 5× za noc je proste moc.. to nechtel ani jako majinkej ![]()
@poosleda presne…my jsme od porodu meli kojeni cca ve 20-1-5…takze jsem si celkem „uzivala“ spanku, nastesti si vzdy cucne a hned zas usina…ale pak najednou ve dne v noci v kazdou sudou hodinu
a k tomu rekordni pribirani na vaze. Sama dr. mi rekla, ze jakmile budu citit, ze to nezvladam, mam zkusit kasi-pry jsou nejlepsi Hami, chtela jsem zkusit nekterou z tech nemlecnych kasi, rozdelat s MM…jeste mu nebyly cele 4m, tak jsem vyckavala a pak to ustalo, takze ted kdyz je malemu 17tydnu tak se pomalu chystam zacit prikrmy, mrkvicku apod. a zkusim i tu kasi.
@lucillee jo? od hami? Myslite, ze mi pisnete odkaz? Malemu je 4,5mes..
@sieta.m Díky moc za tohle info. Já už si říkala, že máme doma cvaldu 3m, 5800g a 59cm, ale když vezmu v potaz porodní váhu 4220g, tak to máme pořád ještě rezervy
Ale předešlé děti byly spíše podprůměrné, protože dcera má ve 2,5 letech sotva 12kg a 90cm ![]()
Nečetla jsem příspěvky, ale… Náš malej měl při porodu 346Og, normál váha. Ve 3MĚS.8560g. Pouze jsem kojila
V roce něco málo přes 12kg. Stále jsem kojila a příkrmy. Byl cvalda, to je fakt, ale hlady ho trpět nenechám, jen aby se vešel do tabulek. Teď je nám 2,5roků a máme 22kg. Není snad ani tlustý, ale jinou stavbu těla.
@NikiXX Náš malý má za 4 měsíce 2 roky a váží 9,2kg
Vím, že je to mimo téma ![]()
@poosleda Jasne, tahle je nemlecna http://www.klub-maminek.cz/…zZS9wYWdlOjI
Ja pujdu asi nejdriv radeji do te nemlecne, kvuli laktoze, maly ma celkem precitlivelost na mliko, i kdyz snese vsechno z me stravy, tak pit mleko nemuzu.
a tady prvni kase mlecna http://www.klub-maminek.cz/…dvcnk6a2FzZQ
nase dr. mi vylozene doporucovala Hami, ze detem chutnaji a dobre se rozpousti…ale podotykam, ze vlastni zkusenost budu mit az tak behem dvou tydnu ![]()
Jeste jsem slysela mnoho chvaly na tuto nemlecnou kasi
http://www.lekarna.cz/…i-kase-650g/
Maly mel take 10kg v pul roce. V roce pak 11.8 kg. Je to krasny statny chlapak
. V pul roce jsem z toho taky byla vydesena, kam az to dotahneme ![]()
Tak syn měl taky 10 kg v půl roce, teď ve dvou letech má 14 kg. Taky jsem se bála, co to bude za obrika, ale jen měl vysoký start ![]()
Tohle je už překonané a silně zavádějící. Řešila jsem to s doktorkou, protože syn měl při narození přes 4 kg a v půl roce mu do dvojnásobku chybělo skoro 500 g. Teď je mu skoro 18 měsíců a do trojnásobku mu pořád chybí víc jak kilo.
Zakladatelko, neřeš to. Taky záleží na tom, kolik měří. Až bude běhat a jíst normální jídlo, tak to vyběhá. Prostě některé děti přibírají víc, některé méně a podle mých zkušeností je jedno, jestli je dítko na MM nebo UM.