Předjíždění na dálnici

Anonymní
5.8.17 12:44

Předjíždění na dálnici

S manželem máme neshody ohledně předjíždění na dálnici. Při jízdě dodržuje bezpečnou vzdálenost, ale když předjíždí, nalepí se na auto před sebou a předjede. Není mi příjemné, že v jistý okamžik jsem pár metrů hlavou od rohu kamionu. Chápu, že někdy to situace vyžaduje, třeba při nájezdu na dálnici, kdy je provoz, tlačí se na vás kamion, tak to tam prostě musíte,,šoupnout" i když je omezený prostor, ale jinak mi to vadí už kvůli tomu, že vozíme dvě malinké děti. Podle něj je to bezpečnější, než zahájit začít předjíždět brzy, rychlejší auto to prý nemusí čekat. Jsem z toho zoufalá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
5.8.17 12:51

Nj tak řiď ty ;) to mas nejlepší. Každy ma proste trochu jiný styl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.17 12:52

Tak na kamion bych se nelepila, i kdyz na druhou stranu on kdyz zacne nahle brzdit, tak ty mas spoustu casu to taky zahamptnout, zkratka ma dlouhou brzdnou drahu. Nevim, jak mate silne auto, ale pokud alespon 2.0.,pak bych spis volila predjizdeni driv a poradne na to slapnout.Kdo ma slimejse, co mu to ze 100 na 130 trva 10vterin, ten bezpecneji predjizdi tak, ze se nacpe co nejbliz za predjizdene auto (ale samozrejme v ramci nejake bezpecne vzdalenosti, v te stovce tak treba 3m).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
5.8.17 12:53

Když ti to vadí, proč neridis? Ušetřila by sis nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
5.8.17 13:15

Pokud nemáte hodně silné auto, tak je takové předjíždění opravdu bezpečnější, můj muž taky takhle předjíždí, ale on má velmi rychlé reakce. Já mám reakce pomalejší, tak při předjíždění čekám, dokud nemám opravdu jistotu, že mám volno a zezadu se na mě žádný střelec netlačí. Jinak pokud se bojíte, tak asi jediné řešení je, že si za ten volant při společných cestách sednete sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.17 13:20

@unuděná Auto mame slabe, takze v hustem provozu je nekdy opravdu tezssi predket kamion, kdyz nechces jet zavsena mezi dvema.

• Citovat
  • Upravit
2922
5.8.17 13:24

Já předjíždím jako tvůj manžel. Nejsem teda úplně nalepená na autě přede mnou, ale snažím se být co nejblíž a pak začít předjíždět. Ale samozřejmě tvého manžela jsem předjíždět neviděla, nevím jak moc blízko až je. Ale každopádně si myslím, že to asi nezměníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18119
5.8.17 13:25

Souhlasím s tvým manželem, pokud nemáte silné auto, tak jinak asi nepředjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
5.8.17 13:28
@Heivka píše:
Pokud nemáte hodně silné auto, tak je takové předjíždění opravdu bezpečnější, můj muž taky takhle předjíždí, ale on má velmi rychlé reakce. Já mám reakce pomalejší, tak při předjíždění čekám, dokud nemám opravdu jistotu, že mám volno a zezadu se na mě žádný střelec netlačí. Jinak pokud se bojíte, tak asi jediné řešení je, že si za ten volant při společných cestách sednete sama.

u nás je to uplně stejé, at už přítel jede soukromým, nebo služebním, kolikrát z toho mívám až záchvaty :D ale vím, že je výborný řidič, tak mu věřím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.17 13:35

@Netopýr1 Da blinkr brzy, zacne zrychlovat, samozrejme hlida situaci za sebou, jestli se na nas nekdo neriti, ale samotne vyboceni do jineho pruhu udela az celkem blizko zadku auta pred nama. Nerikam, ze tam mame metr, ale neni mi to prijemne. Ja si nechavam odstup vetsi, abych mela cas brzdit, pokud by do me nekdo naboural zezadu. Ale diky za komentare, trochu me to uklidmilo, ze to nepovazujete za uplne neprijatelny zpusob predjeti.

• Citovat
  • Upravit
246
5.8.17 13:41

Nedodrzeni bezpecne vzdalenosti. Kdyz jedes tak, ze pred autem vidis jen p*del kamionu, tak je to polovicni vstupenka do krematoria.
Pokud mate slaby auto, tak musi holt v pravym cekat tak dlouho, az bude moct bezpecne predjet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
5.8.17 13:47

Manžel dělá to samé, několikrát jsem mu to říkala. On to nevnímá, že je u auta před sebou tak blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HSY
5.8.17 13:48

Není radno „kecat“ řidiči do řízení. Pokud bylo psáno, že dostatečně s předstihem dává blinkr, aby bylo vědět o jeho záměru a drží se v předjížděcím pruhu co možná nejkratší dobu, předjíží určitě bezpečně. Ono totiž hodně zkresluje, když není člověk za volantem, ale na místě spolujezdce. Např. kdo bliká na poslední chvíli (nebo vůbec, co je teď trend) a předjíždí půl hodiny, ten skutečně riskuje, nejčastěji pak náraz zezadu.

• Citovat
  • Upravit
1951
5.8.17 14:31

Tak dělá se to tak, že předjíždíš těsně před autem, jinak můžeš zbrzdit nějaký vůz za sebou. Zkracuje to ten předjížděcí manévr. Navíc nejedná se o nijak složitý úkon, pokud tedy manžel řídít umí, tak bych z toho strach neměl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.17 14:40

Jako jedine nebezpecne na tom vidim to, ze se lepi za predjizdene auto a zaroven zrejme cuci do zpetneho zrcatka, zda muze predjet.Ale jak jsme psali, pokud mate slabsi auto, je to tak bezpecnejsi, zkrati se tim ta doba, po kterou blokuje levy jizdni pruh. Dokud jsme meli stareho Megana 1.4.,tak jsem tak taky predjizdela (pokud byl husty provoz),co mame auto silnejsi, uz to nedelam, ale faktem je, ze i kdyz casto predjizdim treba 140km/hod, stihne se na me za tech par sekund nalepit spechac :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová