Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak to na mě zas nějak padlo, že to vše hrozně letí. Za chvilku konec prázdnin, děti do školy a začne ten hnusnej podzim. Nesnáším zimu, miluji Vánoce ale už od ledna pomalu počítám dny kdy bude zas jaro.
Musím říct, že když je sníh tak mi to až tak nevadí. Dítě bude bobovat a bude alespoň klid.Ale když celý den leje a je hnusně, všude bláto, brzy tma…Co děláte v takovém počasí? Máte rádi teplo nebo jste milovnice zimního počasí?
@vejilka já mám ráda všechno, na všem se dá najít něco pozitivního, akorát nerada v zimě a potmě jezdím autem, z toho mám teda dost respekt
Ještě mas před sebou ještě 4 týdny prázdnin a ani potom ještě nebude zima. Tak proc hned myslet na zimu a chlad a deště. Negativní myšlení jak vysity ![]()
@veria píše:
Ještě mas před sebou ještě 4 týdny prázdnin a ani potom ještě nebude zima. Tak proc hned myslet na zimu a chlad a deště. Negativní myšlení jak vysity
Jojo, máš pravdu
Já otevřela net a hned tam vyběhlo co bude Nova dávat na podzim
tak já jako milovnice tepla jsem si hned posteskla že za pár týdnů je tady pro mě to hnusný počasí.
Ahoj, tak já jsem dřív horké počasí milovala. Neměla jsem problém nosit i rifle v teplem počasí, na dovolené ležela 5 hodin na sluníčku a teď čím jsem starší tím to snáším hůř. Loni v létě jsem byla těhotná, naštěstí úplná horka nebyla, takže jsem to přežila. Teď jak je takové teplo a dusno tak umírám. Mám doma 9. měsíční holky, ty to taky nesnáší, takže jsme zpocené všechny tři celý den. Abych řekla pravdu, těším se až bude třeba těch 20 stupňů. No a co dělat, holky se narodily v listopadu, takže přes zimu jsem se soustředila jen na ně a odpočívání, letos budou přes zimu obě nejspíš chodit, takže já budu mít o zábavu postaráno. No a na jaře už to s nima bude fajn, písek, procházky atd. Ono každé roční období má něco. ale taky nemám ráda tu břečku, takže raději ať je sníh než když nemrzne.
Další věc co mám ráda je, když je na spaní tma, teď chodím i o půl deváté spát a vadí mi, tolik je ještě světla. Jsem divná ![]()
@stinga píše:
@vejilka já mám ráda všechno, na všem se dá najít něco pozitivního, akorát nerada v zimě a potmě jezdím autem, z toho mám teda dost respekt
Já si neumím nic hezkého najít na podzimu. Vybaví se mi že zas budu hrabat listí, topit, bude se stmívat. Na zimě miluji Vánoce a tu atmosféru. Jinak to nenávidím. Co máš ráda na podzimu ty?
@vejilka u nás máme Slavnosti vína, to je velká akce, pak chceme jet na Znojemské vinobraní - je fakt, že to je teprve září
pak jsou tu různě hody, kolotoče a tak
a pak mám ráda, že už moc akcí není, že jsme víc doma a neutratí se tolik ![]()
v říjnu bude mít dcera 1 rok, tak na to se těším
pak chodím jezdit na koni a v létě se to fakt nedá, jak mám holé nohy, jsem celá odřená, až se ochladí, tak to zas půjde, jezdím i v zimě, když sněží nebo prší
stejné je to s kolečkovýma bruslema, v horku se bojím, že spadnu a odřu se, na podzim se obleču a mám ochrannou vrstvu, jezdění na kole to samé
večer pracuji do práce - 4 hodiny denně, tak to je mi jedno, jaké je venku počasí,
a když bude dřív tma a taky zima, tak snad malá bude líp usínat
co nemám ráda, je když je hnusně v létě, v úterý jedem na Lipno a má tam být zima a déšť, a už se to nedá zrušit ![]()
někdo by ještě řekl, že podzim je krásný, barevný ![]()
Raději zimu než vedra takže já odpočítávám dny
. já bych potřebovala od půlky června zmizet někam kde je max 15 stupnů a sem se vrátit začátkem října ![]()
@vejilka jo ještě mám tu výhodu, listí hrabe otec a topí plyn ![]()
ale tuším, že až dcera bude chodit do školy, budu podzim nenávidět, už teď mi vadí od 15.7, na letácích „těšíme se do školy“ ![]()
@vejilka mam to stejne jako ty. podzim a zima je pro me za trest. kdyz prsi, je blato, fouka to…hnus. tech peknych barevnych podzimnich dnu je vazne malo. a v zime zas jen par peknych bilych dni a jinak cekam na jaro. navic jsem desne zimomriva, cele to obdobi je mi vlastne kosa a chodim zabalena. taky me otravuje to vecne navlekani a svlekani deti, v zime jeste rukavice…v lete je to jen trenky, tricko, boty a hura ven!
ted si to jeste nepripoustim, mame pred sebou jeste srpen a zari, to je fajn. prijde to az pak ![]()
a popravde, ja nemusim ani ta velka letni vedra. takze pro me by byl ideal takove celorocni 20-25 st jaro se slunickem. parada ![]()
Mam rada zimu tak do ledna, pak uz je to dlouhy a otravny. Ale zas mam rada jak prichazi jaro, jak se tesime na leto, kazdy rocni obdobi ma neco pro mne krasnyho.
Ja mam rada teplo, i horko, dlouhy dny, prostr jaro a leto. Nejradsi asi duben, kvetem, to je cely leto pred nami, ted uz se zkracuji dny, a leto je v druhy pulce. Me nevadi ani ctyricitky, vsechno lepsi, nez zima. Ale nejvic me bavi lidi, kteri v zime brbli, ze je zima, a v lete zase, ze je horko ![]()
Ja mam rada teplo, i horko, dlouhy dny, prostr jaro a leto. Nejradsi asi duben, kvetem, to je cely leto pred nami, ted uz se zkracuji dny, a leto je v druhy pulce. Me nevadi ani ctyricitky, vsechno lepsi, nez zima. Ale nejvic me bavi lidi, kteri v zime brbli, ze je zima, a v lete zase, ze je horko ![]()
Já mám ráda každé roční období, když svítí slunce. Potřebuju k životu slunce. Nemusí být teplo, ale světlo. Z čehož vyplývá, že v našich končinách mi víc sedí pozdní jaro, léto a brzký podzim, ale když je hezká zima, sníh a jasná obloha, tak si to taky užívám. Škoda, že u nás, hlavně ve městě, je většinou zima šedá, pošmourná a bez sněhu. Ale zažila jsem jednu nádhernou zimu. Před lety jsem byla v Québecu v Kanadě, strávila jsem tam zimu a jaro. Zima tam byla pořádná, ale sníh i ve městě a skoro každý den svítilo sluníčko. Chodili jsme bruslit všude možně, na jezerech, dokonce i ve vyhrazených zónách v parcích byly zamrzlé chodníky, „hráli“ jsme hokej, chodili jsme běžkovat, byli jsme ve venkovním saunovém světě, v -26 jsme běhali mezi saunami venku jen v plavkách…To byla krásná zima.
Od te doby, co jsme se odstehovali z CR, miluju podzim! Je tady dlouho teplo (ale uz ne horko) a min prsi. A protoze tu roste hodne listnacu, tak je tu podzim krasne barevny. Zima uz takova sranda neni ovsem…skoda, ze se tu nemuze stridat jaro s podzimem ![]()