Problémy s předkožkou, jak to řešit?

48
10.2.06 12:11

Předkožka

Ahoj maminky (zejmena chlapecku),
nas maly ma problemy s predkozkou, nevim jak se to odborne jmenuje, ale je proste zuzena a nejde pretahnout. Snazime se roztahovat kazdy den v teple vode, delame to uz skoro pul roku ale vysledky zadne. Meli jste nekdo podobny problem? A jak se to resilo a v jakem veku?
Dik moc za odpovedi, uz me to trapi dlouho, neumim si predstavit, ze by sel na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
10.2.06 12:19

Ahoj,měli jsme u staršího stejný problém,prostě to ani přes veškerou snahu nešlo :cry: Ve třech a půl šel na chirurg. zákrok. Dělají to ambulantně,je to bolestivé,ale chvilička. Zasune pod předkožku tyčku s kuličkou na konci a obkrouží. Malej trochu brečel.ale je to fakt chvilka. Horší to bylo druhý den,musíš to přetahovat aby to zase nepřirostlo. Měl to oteklý a krvavý,fakt hrůza,to jsem málem brečela já. 3dy to bylo fakt ošklivý,dost ho to bolelo. Dneska je to v pohodě a čeká nás to asi i u druhýho :cry: Tak neboj,jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.06 12:23

No nekdy se to dela i s mastickou- pak je to bezbolestne- ale urcite zavisi, jak moc je to zuzene- mne doktorka- nefrolog- rikala, ze do 1,5 roku si toho nemam vsimat, pak zkouset jemne ve vane pretahovat- pokud neuspej do 2 let veku tak doporucuji kontrolu nefrologa (a teprve potom event urologa- prece jen jsou to chirurgove a ty rezou vse co muzou:-))) nefrologiove jsou " jemnejsi" a casto napisou i tu masticku)
neprihlasena sutka

• Citovat
  • Upravit
65
10.2.06 12:23

ahoj,
presne tak, nema cenu cekat, bez s nim hned k urologovi. Nam to pretahovani taky neslo skoro vubec, detsky lekar doporucoval vyckat do 4-5 let, ale ja zavolala primo na urologii a tam mi rekli hned. Stejny zakrok jako u prechoziho prispevku nam provedli, pro dite to opravdu je asi hodne bolestive, nicmene, dva dny cural s problemy a pak byl klid. Byli jsme s nim ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
10.2.06 12:26

Ahoj lupre a kolik je synkovi? Na přetahování předkožky se totiž velmi různí názory, kdy se s tím má začít. Nám bylo lékařem doporučeno přetahovat ji v teplé vodě od 6 měsíců, nikdy jsem to nedělala, protože zastávám názor, že je zbytečné s tím něco dělat tak brzy a že by to mohlo být spíš ku škodě než užitku (při moc násilném přetažení může dojít ke vzniku prasklinky, která sroste a následně se zůží předkožka, takže už přetáhnout opravdu nejde :! ). Nechala jsem tomu naprosto volný průběh a teď ve třech letech nemá problém. Stále ji tedy nepřetahuji, ale když mu to Dr. lehce zkoušel v rámci preventivní prohlídky, tak nic neříkal, naopak byl s výsledkem spokojený.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.06 12:51

Ahoj,
zuzena predkozka je, kdyz zalud ani trosinku nevyleze, jen ho vidis v te kuzicce? Nebo da se to nejak presneji popsat? Protoze synkovi doporucila dr. pri rocni prohlidce pretahovat v teple vode, ale nerekla mi, zda kvuli prevenci nebo uz jako nutnost…
Neprihlasena :oops: Tutu

• Citovat
  • Upravit
720
10.2.06 12:57

Anonymní,zužená je,že i trochu vyleze,ale nepřetahneš ho přes žalud-jak to znáš od manžela :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.06 13:12

My jsme to v těchto dnech vyřešili, synovy je 30 měsíců a právě včera jsme se vrátili z nemocnice, kde mu dělali obřízku. Je pravda, že on měl předkožku hodně dlouhou a úzkou takže se nám nikdy nepovedlo žalud alespoň zahlédnout. Byli jsme tan 3 dny a dělali mu to v kompletní narkóze, první den byl trošku citlivější, ale dneska už zase líta jak pometlo.
 Vrtule

• Citovat
  • Upravit
48
10.2.06 13:47

Ahoj,
diky moc za odpovedi. Synovi je 1,5 roku. Pretahujeme od 1 roku, vyleze tak max 1 mm. V kolika letech se zakrok doporucuje? Mame se uz nekde objednavat? A to se pri vsech zakrocich zustava 3 dny v nemocnici? Ptam se proto, ze chceme dalci mimi a radeji bych to stihla dokud jsme sami at nemusime byt v nemocnici 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
10.2.06 14:07

Lupre , já bych v tomto případě vyčkala. Pokud nemá problémy při čurání, tak bych to nechala do 2 let bez jakéhokoli zásahu. Třeba se to upraví samo růstem. A nebo bych radši zkusila nejdřív tu hormonální mast. Chirurgické řešení bych rozhodně nechala na později. Není kam spěchat, pokud tedy nemá potíže při močení, nebo časté záněty předkožky kvůli nedostatečné hygieně :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
10.2.06 14:08

Tato tema sa tu preberala nespocetne krat.
davam odkaz, kde som svoj nazor vyjadrovala ja, vkladala som aj odborny clanok.
Tak ked ta to bude zaujimat mozes preluskat :-)
Od casu tejto diskusie, sa to malemu spravilo natolko, ze predkozka je pripenena okolo zaluda, zalud trci asi milimeter, ziadne zuzenie tam nema.
Zuzenie (fimoza)je, ked brani odtoku mocu, ta sa zvasca zisti hned po narodeni. To co popisujes je pravdepodobne fyziologicka fimoza a ta sa zvykne sama vyriesit. V zahranici sa riesi po 6 roku veku. Dovtedy sa caka, ze sa predkozka uvolni sama. Moznostou je hormonalny krem, na ktory davam tiez odkaz v danej diskusii.
Ja sama nehodlam predkozku do tych 6 rokov riesit, snazime sa pretahovat kam to ide, ale nenasilne a verim tomu, ze vekom to pojde. Synovec bol na tom ako moj syn, ak nie horsie a momentalne (18m) mu zrazu (bez pretahovania) ide predozka sama pretiahnut. Na tvojom mieste by som urcite pockala, vela tychto „kvazi fimoz“ sa vyriesi bez nutnosti chirurgickeho zakroku.
http://www.dieta.sk/…ta.pub.Index?…
 http://www.babetko.sk/…iew_page.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
10.2.06 14:14

clanok napisala doc. MUDr. Eliška Kubíková, PhD.
a z clanku citujem:
„U novorodencov a dojčiat je predkožka (lat. prepucium) zúžená, vytvára dlhší kanálik pred žaluďom. Epiteliálne zlepenie medzi vnútorným predkožkovým listom a povrchom žaluďa však v tomto období považujeme za úplne fyziologické a prirodzené. Tento stav trvá do druhého až tretieho roku: “

do 6. mesiaca je predkožkový vak uzavretý u 85 percent chlapcov,

do prvého roka u 60 percent,

do dvoch rokov u 30 percent,

do troch rokov ešte u 20 percent chlapcov.

„Treba si preto uvedomiť, že ide o tzv. fyziologickú fimózu. Fyziologická fimóza je prirodzenou ochranou pred dráždením plienkami, stolicou a neskôr bielizňou.“

„Násilné preťahovanie predkožky do 3. roku spôsobí viac škody ako úžitku. Každé násilné a neodôvodňované preťahovanie umožňuje vznik pravej, jazvovitej fimózy na podklade drobných trhlín na vnútornom liste i vonkajšom prstenci predkožky. Predkožka sa jednoducho nesmie násilne preťahovať! Napriek tomu sme svedkami, ako sa k fyziologickej fimóze často nezodpovedne a s neznalosťou možného poškodenia pristupuje. Veľmi častým javom je, že sa fyziologická fimóza považuje za vrodenú fimózu. “

Autorku poznam osobne (ucila ma) a je to skutocne odbornik, ktoremu doverujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
10.2.06 14:21

Lupre

Můj první syn (11 let) byl na obřízce v sedmi letech - jeden den v nemocnici pod celkovou narkozou - nepříjemný zážitek hlavně pro mě.

S druhým synem (21 měsíců) jsem byla u dětského dr. minulý týden a obkroužil mu žalud, protože mu žalud koukal jen asi 2 milimetry. Tři dny hodně brečel při čurání. Začala jsem ho dávat čurat na nočník, protože se líp a víc vyčural najednou a nemusel bolestivě cvrkat často do plínky. Teď už je to dobré, jen se trochu brání při přetahování - 2× denně a ještě mu to mažu mastičkou. První dva dny jsme neměli přetahovat, jen mazat dovnitř mastišku.

A vedlejší efekt tento zákrok měl, že si syn začal sám říkat na nočník, takže to vypadá, že odložíme plínky :) .

Třetí syn (5 měsíců) to možná bude mít lepší, už jsem mu zkoušela přetahovat a žalud je mu skoro celý vidět. Takže nechci nic zanedbat a budu pravidelně přetahovat, aby nemusel na obřízku a ani na obkroužení.

Julda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
10.2.06 15:02

Holky, no ja celkem cumim, ze se to v Cesku jeste nekde dela bez narkozy…
Jinak, ja jsem tak nejak spis pro obrizku, jednak je to hygienictejsi, hezci a taky rakovina penisu se vyskytuje vyhradne u neobrezanych muzu…
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
10.2.06 15:08

Zerdo,bez narkozy se dělá obkroužení,obřízka snad proboha ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...