Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Fotka je strašně nekvalitní, ale řekla bych že to bude možná kaz. Mazej k zubaři. Možná kdyby si tam chodila pravidelně, tak se to nestane.
@Anonymní píše:
To se ti rozpadly oba zuby naráz?
No, ja nevim, jak byly spojene, tak se mi to takto ulomilo, mam nahore tmavsi kolecko, ktere prave zahrnuje oba zuby, a ja mam dojem, ze see mithis tam udela velkana dira mezi zubama ![]()
@Lucii_chell píše:
No, ja nevim, jak byly spojene, tak se mi to takto ulomilo, mam nahore tmavsi kolecko, ktere prave zahrnuje oba zuby, a ja mam dojem, ze see mithis tam udela velkana dira mezi zubama
A mam po anonymu
![]()
Budeš mít asi kaz mezi zubama, něco podobného sem měla v těhotenství, akorát v menším měřítku, protože se to podchytilo hned na pravidelné kontrole no. Akorát mi to vyvrtali a zaplombovali. Cena byla kolem 7 stovek za jeden zub, takže žádná hrůza, lepší jak to nechat vyhnít a být pak bez zubů nebo dávat tisíce za náhradní zuby.
To je zřejmě mezizubní kaz, který ti rozežral oba zuby. To je můj osobní tip. Jestli mám pravdu, tak je to na odvrtání celé té části a dodělání zubu. Což bude určitě pěkná pálka a hlavně aby to šlo, když je to do takové míry.
Zubař se prostě nezanedbává, jinak je to velmi drahé.
Tak podle toho co píšeš, tak s péčí o zuby to již nezvládli rodiče a žádná péče, ani domácí, ani lékařská, není zavedena … Nemáš standardní návyky. My Ti tu moc neřekneme, ale výmluvy typu, že máš šílený strach ze zubaře, je k smíchu, nebo k pláči??? ![]()
Pokud se jen trochu nevzchopíš, 100% i Tvá dcera bude mít stejný přístup k lékaři, jako máš ty.
Bude to brát jako normál ….
Vezmi poslední rozum do hrsti a běž k zubaři, boha jeho ‼️️
Taky tipuju na mezizubní kaz. Když máš takovou prognózu v rodině, o to spíš bys měla dbát na pravidelné prevence 2× ročně. Můj táta má taky od 40 let jen pár zubů, protože dřív měl nějaký dluh na zdravotním, tak se na to vykašlal a podle toho dopadl. Na stará kolena se to snaží dát nějak dohromady, ale prevence je vždycky lepší. Nestyď se a jdi. A pak pravidelně!
@Anonymní píše:
Hezký den, nejdřív se omluvím za svou anonymitu, ale strašně se stydim![]()
Jde o přední zuby, viz foto. O vikendu se mi kousicek rozpadl, nyni je tam takováhle dira. U zubaře jsem nebyla ani nepmatuji, mám z nich strach, a nevím co by me tam dokopalo, možná totoale k věci, mám strach, než toto zacnu rřešit, že se mi to cely rozpadne, a ja uz nebudu moct ani promluvit:( co s tím, kdyz se dostanu k zubaři, co s tim vyvedou? kolik mě to bude stát? toje take velmi zásadní věc
zuby čistim, slazene moc nepiju, jen občas, a jsem kuřák. Každopádně u mě v rodině snad nikdo neměl hezké zuby, otec ve svych 40letech byl bez, mamka ta horní nemá vubec, můj mladší bratr zkažené, hrozne, a starší bratr to samé. Jediná ja je mela tak nějak v pořádku, az do ted.
![]()
snad mi tu poradite. díky za přečtení
Jakože doteď ses za ten mega kaz nestyděla?
Mladá holka a za chvíli kandidátka do Výměny manželek. To je fakt ostuda. S dítětem taky nechodíš k zubaři?
Neblbni a řeš to.
No podle popisu jsem čekalanohem hůř vypadající zuby. Ty je máš pěkné. Máš akorát pěkně velký dlouho nekecej mezizubní kaz. Zkazila se ti natolik, že se ti kousek odlomil. Když to nebudeš řešit, časem budeš opravdu bez předních zubů a nejspíš i s pěkným zánětem. Bolest jak prase, to fakt nechceš. Res to ted a neboj se. Jediný, co ucitis, bude umrtvujici injekce. Pak už jen tlak, tahání, vodu, zvuky… ale bolest ne. Jo, není to příjemný, ale čím dřív se to řeší, tím min nepříjemný to je.
@Midaku píše:
No podle popisu jsem čekalanohem hůř vypadající zuby. Ty je máš pěkné. Máš akorát pěkně velký dlouho nekecej mezizubní kaz. Zkazila se ti natolik, že se ti kousek odlomil. Když to nebudeš řešit, časem budeš opravdu bez předních zubů a nejspíš i s pěkným zánětem. Bolest jak prase, to fakt nechceš. Res to ted a neboj se. Jediný, co ucitis, bude umrtvujici injekce. Pak už jen tlak, tahání, vodu, zvuky… ale bolest ne. Jo, není to příjemný, ale čím dřív se to řeší, tím min nepříjemný to je.
Ano, ja vim. Mam jinak vcelku pěkné zuby, a žádné problémy jako bolesti nebo tak, nemám…
jen toto, jsem z toho špatná, bojím se teď už zabrat na to kartackem, aby se mi to neulomilo celé… nebolí to, jen je tam prostě taková díra, bojím se jíst z toho sameho důvodu. Myslím, že toto mě dozene k zubaři.
Děkuji za takovou odpověď, číst, že jsem dalsi kandidatka na „výměnu manželek“ atd je strasne, a mám z toho depky. Zuby jsou cistene pravidelně ![]()
Doooost velký mezizubní kaz.
Tohle musíš zavčas vyřešit, jinak se ti opravdu oba přední zuby rozpadnou a vsadím se, že to fakt nechceš.
Držím palce, zvládne to má 4letá neteř, tak i ty ![]()
Taky jsem čekala něco horšího, tohle je prostě kaz, cena je u každého zubaře jiná, já v Praze platím tisíce ![]()
Běž už jenom kvůli dcerce, ať vidí, že chodit k zubaři je normální ![]()
@Markéta188 píše:
Doooost velký mezizubní kaz.
Tohle musíš zavčas vyřešit, jinak se ti opravdu oba přední zuby rozpadnou a vsadím se, že to fakt nechceš.
Držím palce, zvládne to má 4letá neteř, tak i ty
Děkuji! Toto mě nejspíše opravdu dokopa k zubari
zkusím to prekousnout, nechci dcerku vodit do školky s tímhle
![]()
Hezký den, nejdřív se omluvím za svou anonymitu, ale strašně se stydim

ale k věci, mám strach, než toto zacnu rřešit, že se mi to cely rozpadne, a ja uz nebudu moct ani promluvit:( co s tím, kdyz se dostanu k zubaři, co s tim vyvedou? kolik mě to bude stát? toje take velmi zásadní věc
zuby čistim, slazene moc nepiju, jen občas, a jsem kuřák. Každopádně u mě v rodině snad nikdo neměl hezké zuby, otec ve svych 40letech byl bez, mamka ta horní nemá vubec, můj mladší bratr zkažené, hrozne, a starší bratr to samé. Jediná ja je mela tak nějak v pořádku, az do ted.
snad mi tu poradite. díky za přečtení
Jde o přední zuby, viz foto. O vikendu se mi kousicek rozpadl, nyni je tam takováhle dira. U zubaře jsem nebyla ani nepmatuji, mám z nich strach, a nevím co by me tam dokopalo, možná toto