Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky chci se zeptat, našli mi malou alergii na přítelovo sperma, nasadili Prednison jednu denně na dobu 6-týdnů. 6 týdnů to bude v úterý. Někdo mi říkal, že se můžeme zkusit snažit sami, ale jen v době ovulace. Příští cyklus máme jít na IUI. Ale já bych ráda zkusila jednou i tento cyklus mít nechráněný styk. Myslíte, že máme šanci otěhotnět i sami? Máme to zkusit v úterý? Jo spermio máme průměrné. Díky za odpovědi.
Šance tu je, mně našli to samý a trefili jsme se přesně, koukni na metřík ten druhej. ![]()
Market díky, ještě si zkusím zítra koupit ovulační testy, ať zjistím, zda není pozdě. Jak dlouho jsi brala Prednison? A kolikrát jste to zkusili?
No já začala brát, až když jsem zjistila, že jsem těhotná, takže jsem ho brala asi do 18 tt. Asi dva pokusy před ovulací, ale já věděla přesně, kdy jí mám podle UTZ.
Kamarádka brala prednison asi půl roku, poté jí bylo povoleno začít se snažit, ale tak, jak píšeš ty, jen v době ovulace. Zadařilo se asi 3. cyklus. Prednison brala pořád a bere ho i teď v těhotenství. Vysadit ho má, tuším, v 18. týdnu.
Tak jsme to dnes riskli a ted zase budeme 14 dní čekat:)Nechci v to tolik doufat, ale víte jak to je. Věřit prostě musím, bez toho to nejde. Tak mi prosím držte palečky.
Ahoj holky, je mi 30let, mám 1 dceru (nar 2009, těhu spontánní, porod 39tt) od roku 2012 se snažíme o druhé miminko- celkem 4samovolné potraty (vždy se vytvořil gestační váček a vývoj dále nepokračoval). Po řadě vyšetření se zjistilo, že mé tělo si vytváří protilátky proti spermiím a inhibici spermií, nasazen prednison 2,5mg denně pod dobu 3 měsíců a bariérový styk s kondomem. Léčba ukončena 23.9.2013 - bylo doporučeno snažit se o miminko, že je dobrá šance, aby vše proběhlo vpořádku. Poslední MS byla 21.9.2013, těhotenský test mám pozitivní (5. den zpoždění - proběhl kontrolní UZT, byla vidět pouze vysoká sliznice a náznak gestačního váčku). Ale ozvala se mi paní DR z imunologie, že sice tělo si protilátky proti spermiím již netvoří, ale léčba nepomohla na inhibici spermií - opět ihned nasazen prednison, a to v dávce 1 den 5mg a druhý den 2,5mg. Moje otázka zní, zda má stávající těhotensví šanci, respektive plod má šanci se dobře vyvíjet, když byl prednison prakticky nasazen až v 4+5tt? Trošku si vyčítám, že jsem prednison vysadila (nebrala jsme ho prakticky jeden měsíc), i když vím, že kvůli funkci nadledvin to bylo nutné:-( Nevíte, jak rychle Prednison působí? DR tvrdí, že okamžitě, ale moc s emi to nezdá..Děkuji moc za odpověď.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 30let, mám 1 dceru (nar 2009, těhu spontánní, porod 39tt) od roku 2012 se snažíme o druhé miminko- celkem 4samovolné potraty (vždy se vytvořil gestační váček a vývoj dále nepokračoval). Po řadě vyšetření se zjistilo, že mé tělo si vytváří protilátky proti spermiím a inhibici spermií, nasazen prednison 2,5mg denně pod dobu 3 měsíců a bariérový styk s kondomem. Léčba ukončena 23.9.2013 - bylo doporučeno snažit se o miminko, že je dobrá šance, aby vše proběhlo vpořádku. Poslední MS byla 21.9.2013, těhotenský test mám pozitivní (5. den zpoždění - proběhl kontrolní UZT, byla vidět pouze vysoká sliznice a náznak gestačního váčku). Ale ozvala se mi paní DR z imunologie, že sice tělo si protilátky proti spermiím již netvoří, ale léčba nepomohla na inhibici spermií - opět ihned nasazen prednison, a to v dávce 1 den 5mg a druhý den 2,5mg. Moje otázka zní, zda má stávající těhotensví šanci, respektive plod má šanci se dobře vyvíjet, když byl prednison prakticky nasazen až v 4+5tt? Trošku si vyčítám, že jsem prednison vysadila (nebrala jsme ho prakticky jeden měsíc), i když vím, že kvůli funkci nadledvin to bylo nutné:-( Nevíte, jak rychle Prednison působí? DR tvrdí, že okamžitě, ale moc s emi to nezdá..Děkuji moc za odpověď.
Je to kortikoid,,ne? To by melo byt fakt rychle… ![]()
Je to kortikoid..tak snad nebyl nasazen pozdě a pomůže
děkuji moc za odpověď