Kalendář pro výpočet plodných dní

7260
2.9.10 23:47

Kalendář pro výpočet plodných dní

Ahojky,
objevila jsem na netu čínský kalendář pro výpočet plodných dní. Jelikož jsme ve fázi snažení, já dle mého OG v pořádku, manžel na vyšetření zatím nebyl a po půl roce mi můj OG nasadil Proveru(šílené migrény), nyní změna na Duphaston, chytám se každé šance. :zed: Pracuji na ARO-zdravotní sestra, v 12ti hod. směnách den-noc, proto se chci zeptat, jestli jste se někdo již s tímto výpočtem setkal a zda vám to podle něj vyšlo. :nevim: Vzhledem k těm mým nočním a ideálnímu času pro oplození dle této kalkulajdy, by za mnou musel manžel jezdit téměř vždy na noční chichi :lol: Děkuji za odpověď.
Pupku zdar! :-D

Monika

http://www.patentnimedicina.cz/kalendar.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
3.9.10 00:04

To vypadá dost divně… :-D Absolutně se mi to netrefilo do ovulace.
Zkoušela jsi ovu testy a BT? :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
3.9.10 00:31

Ahojky, ovu testy jsem zkoušela, ale nepravidelně, a nikdy nic a BT nemá v mém režimu smysl. BT ti dá info o ovu jen v případě, že ji naměříš po celé fázi spánku, tzn. non rem fáze, rem fáze atd. A to já prostě nemám, díky těm nočním… tak nevim, jediné, co jsem teď začala, je sledování cervikálního hlenu a pokud jsem to rozpoznala dobře, tak jsem měla ovu cca 28.8., přičemž 1.den MS byl 15.8., takže snad to mohlo vyjít :-D
Problém je, že jsme se nažili naposledy 24.8. a pak 26.8., pak jsem měla tolik nočních, že jsme se týden neviděli :-? Holka, není to tak jednoduchý, jak jsem si myslela, že bude :nevim:
Koukám, že jsi taky setra, podle tvých příspěvků v diskuzích :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
3.9.10 07:54

ahoj, sestra mona, meranie BT sa da realizovat aj ked pracujes na smeny, krivka bude sice trosku rozhadzana, ale ten rozdiel medzi poovu a pred ovu teplotemi by mal byt viditelny.

a ziadny program Ti nedokaze vypocitat ovulaciu, to su len take ofaje na ludi. ano Tvoje telo samo nevie, kedy bude najblizsia ovulka, je mnoho faktorov, ktore na nu vplyvaju.

ak pozorujes cervikalny hlien a krcok,malo by to stacit apson orientacne. mohla by si skusit este pripadne aj ovulacne testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená zaara
3.9.10 08:02

Tak jsem jen pro zajímavost sjela čínský kalendář versus Jonášovku a data vycházejí priblížně (+/- 36 hodin) stejně. Jen pohlaví se výrazně liší :-D

Nicméně težko říct, jak se to liší/neliší s ovulkou, protože můj cyklus je tak zmatený, že fakt :nevim:

Tak to jen pro zajímavost, i když jak platí i v mém případě, červíček, co kdyby náhodou to byla pravda, hlodá…

z.

• Citovat
  • Upravit
17359
3.9.10 08:12

zaara, nie je to pravda. ked Ti to vypocita sam jonas presne na Teba, tak je vraj uspesnost cez 90%. ale tieto internetove vobec nefunguju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
3.9.10 08:38

ahoj, zavolej si na číslo 604875002 - ing. Kulovaný.
dostaneš úplně „jiný“ kalendář na celý rok. chce to jet do Prahy, posedíš s ním a půjdeš od něj s dobrým pocitem a krsánou nadějí :mrgreen: .
Otěhotněla jsem díky jeho termínům velice rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
3.9.10 09:34

zakladatelko, mě to podle tohoto výpočtu vyšlo. Dokonce i pohlaví. Ale mě tomu výpočtu odpovídala i ovulace. Musím ale dodat, že zas tak striktně jsme ho nedodržovali, myslím tím čas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
3.9.10 10:58
Jitka Hr. píše:
ahoj, zavolej si na číslo 604875002 - ing. Kulovaný.
dostaneš úplně „jiný“ kalendář na celý rok. chce to jet do Prahy, posedíš s ním a půjdeš od něj s dobrým pocitem a krsánou nadějí :mrgreen: .
Otěhotněla jsem díky jeho termínům velice rychle. [/cita

Ahojky,
tak koukám, že to zase až taková blbost není. Čínská medicína je založená na úplně jiných kořenech, než ta naše.
Pár kamarádek to taky zkoušelo a taky jim to vycházelo, tak proto jsem se ptala, zda s tím máte někdo zkušenost.
Jinak díky za tip k návštěvě Prahy, budu nad tím uvažovat. :-D
A s tou BT, nevim, nevim, můj OG i kolegyně, které už jsou těhu, nebou mají doma prcky a dokonce můj známý gyn., který pracuje tady v Liberci v Gennetu(CAR) mi řekl, že je to blbost ji měřit. A zejména pak lékaři u nás na ARO i sestry na to máme stejný názor, jelikož „bazální“ je opravdu po spánku, který prošel všemi cykly a pokud jsem v noci vzhůru a pak přez den spim 4 hodiny, tak spánek neprojde REM fází. Tak nevííím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
3.9.10 11:55

sestra mona, u nas v teme je 50 bab, ktore vdaka meraniu bazalnej teploty otehotneli-od aprila.

uplne bezny pripad je, ze napr. kamoska bola u dvoch nezavislych gyn pocas jedneho cyklu, obidvaja jej povedali, ze cisty anovulak, o dva tyzdne nasla //.

bazalna teplota jej ovulaciu ukazala.

a ked mas po ovulacii, tak tie teploty su stale vyssie, nielen po zobudeni, proste celkova hladina teplot sa zdvihne o cca tri desatiny.

a programy na vypocty - oni nepisu kedy mas ovulaciu ale kedy mas plodne dni napr. podla postavenia hviezd (jonas)
pokial ale vtedy Tvoje telo neovuluje, tak tazko mozes otehotniet, no nie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
3.9.10 12:06

No, tak nebudeme se hádat, co se týče měření BT. Jen poslední-proč si myslíš, že si ji máš měřit ihned po probuzení, aniž bys vstala z postele? Příklad-vzbudíš se, naměříš 37,1, vstaneš, jdeš na wc, vyčistit si zuby, jdeš měřit znovu a jsi na 37,4. A to samý se děje, pokud neprocházíš celou fází spánku.

Jinak já těmto výpočtům nepřikládám velkou váhu, jen se ptám, zda.li to někomu, kdo má pravidelný MS a ví, kdy má ovu, tím pádem i plodné dny, vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
3.9.10 13:09

no, tak ja som asi vynimka- po zobudeni- 37, po vycikani- 37, po umyti zubov- 37.

clovek si to musi odsledovat.

a ja sa nehadam, ja len tvrdim, ze sa to da, kedze u nas v teme meraju aj baby, co robia na smeny.

a viem, ze niektori doktori meranie BT zatracuju- ale u mna su v takom pripade obycajni amateri, lebo BT je celosvetovo uznavana ako metoda odsledovanie ovulacie spolahliva na 99%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
3.9.10 13:37

jj, jsem sestra, taky BT neměřím právě proto, že bych měla mezery v měření a navíc bych na to zapomínala :lol:
Ale tenhle měsíc jsem zkoušela ovu testy - obden. je pravda že to bylo trochu drahé, ale dneska nebo v pondělí jdu na gyndu se zpožděním a mírně poz. testy :-) Takže pro mě to byla snad výhodná investice. A nebo dodržovat soulož ob den , max od dva dny :lol:
jinak jestli jsi měla ovu 28 a souložili jste 26, tak krása, to může vyjít :dance: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
3.9.10 14:43

nainuva, a neskusala si kupovat ovu testy cez ebay? ja som si odtial objednavala a 100 ks aj s postovnym ma vyslo okolo 20 eur- cca 500 czk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
3.9.10 15:26

No, tak to ti přeju, jéééé :dance: A neodebírala jsi si v práci hcG? Já to beru rovnou z krve, nějak mi ty moč.testy neseděj a z krve je to jistější a přeci jen přesnější, výhodá nás zdravotníků :lol:
Tak uvidim, třeba nám to zrovna vyšlo. odeberu se tak za týden, to už by tam snad něco bylo, kdyby… :roll:
Dneska jsem začala druhý cyklus duphastonu, tak uvidíme, co a jak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital