Duphaston-migréna!

7260
3.9.10 23:13

Duphaston-migréna!

Ahojky,
chci se poptat, zda máte někdo podobnou zkušenost.
Již 2 roky neberu HA, ale menzes stále nepravidelný cca 1× za 2 a půl měsíce. Vzhledem k tomu, že se od dubna snažíme s manželem o miminko, zašla jsem k OG a ten mi dal Proveru 5mg 20.den od 1.dne MS brát 6 dní, pak že dostanu menzes a takhle znovu jen v nižším dávkování 3 cykly. Již ten první mě ale chytli šílené migrény a tak mi to změnili na Duphaston 10mg. Menzes jsem dostala. Teď začínám 2. cyklus a zase šílená bolest hlavy… nevíte někdo z vlastní zkušenosti co s tím?
:nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2508
4.9.10 07:53

Mno mela jsem podobne problemy, jakmile jsem vysadila antikoncepci, dostala jsem ohromny migreny, ktery se bohuzel zhorsovaly. Tim myslim - aura cca 15minut, pak nastoupila bolest hlavy, zvraceni atd atd. Ted jsem si ze zoufalosti nechala napsat normalni antikoncepci, protoze kdyz mam migreny, nejsem schopna se starat ani o malou a zezlo musi prebirat manzel. Jediny co muzu je spat nebo brecet bolesti s hlavouv hajzlu.
Pan doktor rikal, ze dokud jsem brala antikoncepci, zustal pomer hormonu v tele stabilni a nemenny jakmile se vysadila a brali se hormony v tele se vsechno rozhazelo a jakmile jsem mela dostat MS (nebo uz jsem ji mela) sup a strasny bolesti. Dokud jsemm nebyla tehotna mohla jsem brat ruzny antimigrenika (brufen ani nahodou nepomahal), jakmile jsem otehotnela, migreny presly. Ale ted se zase vratily… proto zpet normalni antikoncepce.

Nech si napsat antimigrenika, az otehotnis bude to OK a po porodu uvidis.
Kazdopadne je to hruza, kdo nezazil nevi co to je migrena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
4.9.10 10:37

Ahojky,
děkuji za odpověď. No nemám tu bolest tak strašnou, že bych z toho zvracela, ale analgetika nezabírají, to máš pravdu. Mě to dělá asi vyloženě ten duphaston. To, že neberu HA, tím to není. Bolí mě hlava vyloženě těch 6 dní, co to beru. Ach jo… :nevim:
Nejhorší je, že jsem uplně nepoužitelná v práci :roll:
Dnes zase noční a na těch to je ještě horší, než ve dne. A nevíš náhodou, jestli se dává na srovnání cyklu krom provery a duphastonu i něco jinýho? Šetrnějšího? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
4.9.10 10:45

Já jsem proveru brala někdy kolem 18. roku, aby se mi srovnal cyklus a migrény jsem v té době neměla. Ty se mi rozběhly až pár měsíců po braní HA a trvají jaksi dodnes. Zatím poslední jsem si protrpěla min. týden. S práškama bude u tebe problém, protože nikdy nebudeš vědět, zda se náhodou nepovedlo a pochybuju, že by pro těhotný měli nějaký silnější prášky než paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
4.9.10 19:28

A je to migrena nebo bolest hlavy? Jak bys tu bolest popsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
6.9.10 19:13

Popsala bych to jako bolest hlavy, která přejde v migrénu, postupně, nezabírají na to analgetika, a to holky dělám na ARO, takže si nemyslim, že bych nerozeznala typy bolesti a když mě to chytlo naposledy v práci, tak okolo mě naši lékaři lítali a vymejšleli, co mi na to dát, takže jsem skončila s infúzí.
Není to nic příjemného, snad to přestane, už jen jeden cyklus a bude…doufám… :nevim:
Jinak HA neberu už 2 roky, takže to není tím, že nemám stabilizovanou hladinu hormonů z HA. Mám to vyloženě ve chvíli, kdy začnu brát Duphaston.
Taky samozřejmě chápu, že když si ho vezmu, změní se mi hladina a tím i poměr hormonů.
Jen jsem chtěla vědět, zda to někdo taky máte vyloženě z něj a jestli vám to třeba nezměnili na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
6.9.10 20:14

ahojky,
já jsem po první dceři dostala miogrénu z HA Triquilar - zjistili jsme to až po nějaké době. Ty orášky byly trobarevné, a tím jak jsem přecházela z jedné barvy na druhou jsem měla ty migrény ukrutné -zvracení, atd.. Musela mě vozit ségra do nemocnice na injekce. Pak jsem měla jiné a byly v poho.
Teď po Nelince jsme si dala Mirenu - šílenost - 3/4 roku jsem pořád krvácela a měla spoustu problémů, kromě migrény. :think:
Tak mi dr nasadila Cylest -po užívání 5 měsíců hrůza, migroša co 3 den. Tak jsem to vysadila a ve čtvrtek jdu na gyndu a jsem teda zvědavá na co Dr přijde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
6.9.10 20:44

No já jsem brala HA triregol, to je skoro to samý, jako ten triquilar, kopíruje to hladinu hormonů dle cyklu, proto 3 barevný… a nic mi nedělal.
Je to hrůza.
No nemají to ty chlapi jednodušší? :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
6.9.10 22:13

Prej už je i antikoncepce pro chlapi!! Víte o tom něco? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
7.9.10 01:14

Jo, tak to jsem taky slyšela, ale zase až tolik o tom nevim. Slyšela jsem, že jsou jakési tabletky pro chlapy, ale že se nedoporučují těm, kteří ještě plánují potomky, že to snad je dost škodlivý na spermie.
:-P
Jinak neúčinnější mužská antikoncepce je podvázání chámovodů, a v tom případě pak jsou 100% neplodní… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
7.9.10 22:35

tak sice další neplánujeme, ale přijde mi to maskar!! :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie