Předpis, ale platím celý lék

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
16.10.24 12:39
@Anonymní píše: Více

Moje reakce byla na zumpu, ktery zplacal dohromady bambiliony jeho praktika a stavku spitalnich doktoru.

Ceske zdravotnictvi je superlevne, ze se ti nechce vic doplacet za zdravi je tvuj problem, stejne na to dojde.

Prevence, zdravy zivotni styl, vic nenadelas. A lecbu skutecne vaznych nemoci nechat pojistovne. Jo a malusy by se taky hodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
16.10.24 13:07
@Baba píše: Více

Ne, stávkovat chtějí praktičtí lékaři.

https://www.e15.cz/…vody-1419320

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 13:11

@Baba chce nechce, pro mě to je poměrně velký zásah do rozpočtu a není to máslo, o kterým si můžu říct, že si ho teda nekoupím, že bez toho vydržím, popř o nějaké vitamíny. Nemá to ani alternativu. Jasně, jíst to nemusím, ale pak budu řešit neschopenku, protože nebudu schopná normálně fungovat.

• Citovat
  • Upravit
15798
16.10.24 14:47
@Baba píše: Více

Ano, sry, myslel jsem praktiky, ale nikde to nenapsal. Ti se teď prý chystají stávkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
16.10.24 14:56

pokud je to lek, který jsi uz driv normalne mela s malym doplatkem, volej predepisujicimu lekari. U nas se treba stava, ze program sam oznaci lek"hradi pecient", snadno se to opravi. Ale jsou i leky, ktete jsou na predpis, ale ppjistovna je nehradi, napr. Magnosolv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10084
16.10.24 15:27

@Pudloslava a dělá se s tím něco nebo to nikomu nevadí…program za kolik kaček a má problém :roll: 8o :think: :mrgreen: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
16.10.24 16:12

Gynekológ mi pri predpisovani detralexu vravel, že on môže len s plnou úhradou pacienta a mám to keď tak pýtať na cievnom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
16.10.24 16:52

Si kup Diozen místo Detralexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 17:00
@Pudloslava píše: Více

Díky, lékař to už opravil, takže to budu mít opět jen s doplatkem :) on si teda stěžoval, že ho zlobí počítač.

• Citovat
  • Upravit
35744
16.10.24 22:56
@Kipa22 píše: Více

To je divné, neuroložka napsala dítěti na dětské absence Petinimid, který nás stojí cca 800 Kč na měsíc, a pravidelně nám chodí složenka z VZP na cca 1.600 Kč každé 2 měsíce, protože u dítěte je limit 1.000 Kč ročně, aniž bychom o cokoliv sami žádali. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35744
16.10.24 23:10

Jinak někteří doktoři, ale i pacienti, kteří si to od nich nechají líbit, jsou fakt divní, ke mě, ale i všem ostatním, se třeba diabetoložka chová jako k VIP osobnostem, každou změnu léku se mnou konzultuje a domlouvá, aby mi to maximálně vyhovovalo a nezatěžovalo mě to zbytečně finančně.

Když se něco změní v neprospěch pacienta, tak se omlouvá, jak kdyby to byla její vina. Některé léky s vysokým doplatkem, třeba Ozempic jsem skoro musel přemlouvat, že cca 1.000 Kč měsíčně mě finančně nezruinuje, aby mi je klidně předepsala za plnou úhradu, jelikož na úhradu pojišťovny nemám nárok.

Ovšem fungování ordinace má nastaveno maximálně efektivně, většinu rutiny zajistí výkonná sestřička, která má vše perfektně zorganizováno, takže doktorka si může s pacienty v klidu příjemně pokecat. :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
16.10.24 23:15
@jege píše: Více

Mě na pojišťovně poslali slušně řečeno do háje. Takže jsem to vzdala. Jedno dítě bralo lék asi 5 let a druhé asi rok, celkem odhadem to dělá za ty roky 110 tisíc (teď jsem to spočítala). Jedno dítě bralo vyšší dávku, jedno nižší. Teď už neuroložka píše lék na pojišťovnu, ten ale dřív na trhu nebyl, takže jsme brali ten nehrazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
16.10.24 23:21

@Kipa22
Pokud neměl lék stanovenou úhradu z prostředků veřejného zdravotního pojištění, tak ani pojišťovna nemohla konat jinak, protože by se dopustila protiprávního jednání. O tomto nerozhoduje pojišťovna, ale SÚKL ve spolupráci s ministerstvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
16.10.24 23:27
@Doctus píše: Více

Já jen chtěla říct, že to zřejmě platí jen na některé léky, protože nám bylo řečeno, že na léky, které berou naše děti, to neplatí. Není to tak, že když doplácím ročně za dítě na lékách více jak tisícovku, že nám úhradu pojišťovna vrátí. Vrátí jí jen v některých případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65053
17.10.24 06:51
@Kipa22 píše: Více

Ano, je to nejak tak, ze se do limitu pocita jen nejlevnejsi lek z té řady, co potřebuješ. Takže muzes platit tisice a stejně se to nepočítá. A je jedno, jestli je to dítě nebo dospely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí