Předražené nemovitosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14751
4.10.21 20:46
@eva valoi píše:
A vy si neplatíte zdravotní pojištění?

Zdravotní daň? Aby to bylo pojištění, musela by se cena odvíjet od nákladů pojišťovny a musela by být cena různá u různých pojištěnců a pojišťoven. Sportuješ, žiješ zdravě, jíš zdravě - máš slevu. Bereš drogy, chlastáš, hulíš - zaplatíš víc… Proč mám platit víc než někdo kdo se přežírá, chlemtá pivo na litry, hulí a válí se u televize jen proto, že vydělám víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.10.21 20:53
@Prof. Farnsworth píše:
Zdravotní daň? Aby to bylo pojištění, musela by se cena odvíjet od nákladů pojišťovny a musela by být cena různá u různých pojištěnců a pojišťoven. Sportuješ, žiješ zdravě, jíš zdravě - máš slevu. Bereš drogy, chlastáš, hulíš - zaplatíš víc… Proč mám platit víc než někdo kdo se přežírá, chlemtá pivo na litry, hulí a válí se u televize jen proto, že vydělám víc?

Jak to děláš, že s Tebou v podstatě pořád souhlasím. Proč mám někomu solidárně platit klouby, když je vyžr…ný jak p…Jsem v jistých směrech sociálně necitlivá a nestydím se za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
4.10.21 21:01
@Prof. Farnsworth píše:
Zdravotní daň? Aby to bylo pojištění, musela by se cena odvíjet od nákladů pojišťovny a musela by být cena různá u různých pojištěnců a pojišťoven. Sportuješ, žiješ zdravě, jíš zdravě - máš slevu. Bereš drogy, chlastáš, hulíš - zaplatíš víc… Proč mám platit víc než někdo kdo se přežírá, chlemtá pivo na litry, hulí a válí se u televize jen proto, že vydělám víc?
:roll: z čeho by to ti, co berou drogy, zaplatili?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79952
4.10.21 21:04

@stinga Dobře, a co třeba pracující kuřák astmatik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
4.10.21 21:07
@inkakřivák píše:
@stinga Dobře, a co třeba pracující kuřák astmatik?

ale tak jasně, že se to nabízí - ale do důsledku, jak by se to zjišťovalo?, jak by se to kontrolovalo? to by nějaká zdravotní policie chodila lidem do bytu, zda nekouří tajně na hajzlíku?
takový svět asi nechceme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.10.21 21:11
@stinga píše: :roll: z čeho by to ti, co berou drogy, zaplatili?
Často jsou to socky žijící někde na ulici nebo ve squatech.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.10.21 21:12
@Burj Chalifa píše:
Jak to děláš, že s Tebou v podstatě pořád souhlasím. Proč mám někomu solidárně platit klouby, když je vyžr…ný jak p…Jsem v jistých směrech sociálně necitlivá a nestydím se za to.

Proc mam platit nekomu kycelni kloub, kdyz se uz po 4 vysekal na kole?
Asi proto platime takhle blbe, pze zrovna sportujici lidi, motorkari apod jsou taky casty navstevnici nemocnic. Takze nelze uplne rict, kdo zije zdraveji s ohledem na uhradu jejich zdravotnich nakladu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 21:18

My jsme si brali hypotéku 2 miliony před šesti lety. Měli jsme pozemek a něco málo peněz. Bylo nám 25 let a vyslechli jsme si jak jsme se zbláznili půjčit si tolik peněz, ze je všechno zrovna teď drahý atp.
Dneska má dům, který jsme za 2,5milionu svépomocí postavili hodnotu přes 6 milionů a celkově bydlení v naši lokalitě letí strašně nahoru. Kdyby jsme čekali a šetřili jsme v háji, stejně jako naši vrstevníci kteří to tak udělali. Ušetřili horko těžko půl milionu, ale cena bydlení šla nahoru stejně jako uroky z hypoték.
Takže za mě jít do toho ideálně mladej a blbej, alespoň má člověk dost času splácet. Když se něco podělá, tak bydlení se prodává dobře.
My dneska platíme hypo k 4+1 domu menší, než jsme platili před 7 lety nájem hnusného 2+1. Nějaká mimořádná splátka mě ani nenapadne, pokud úroky nevyletí kdoví kam, to radši doufáme ze ulovime nejakej pozemek :pankac:
Anonym finance

• Citovat
  • Upravit
14751
4.10.21 21:22
@stinga píše:
ale tak jasně, že se to nabízí - ale do důsledku, jak by se to zjišťovalo?, jak by se to kontrolovalo? to by nějaká zdravotní policie chodila lidem do bytu, zda nekouří tajně na hajzlíku?
takový svět asi nechceme

A jak se to asi dělá u komerčního zdravotního pojištění? Víš, že lze uzavřít např. u Allianz celosvětové zdravotní pojištění, kde jsou hrazeny i zubařské úkony, materiál a třeba i laserová operace očí? A že ta cena je nižší než české povinné zdravotní pojištění?

Zjišťuje se to tak, že při sjednání si pojišťovna projde zdravotní dokumentaci. Ono zjistit, že někdo chlastá, je obézní nebo hulí se dá celkem snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
4.10.21 21:26
@topazio píše: Často jsou to socky žijící někde na ulici nebo ve squatech.

Možná by ses divila, ale minimálně polovina lidí ze squatů má velmi bohaté rodiče a dělá to jako mladickou rebelii. Dost se jich vyřádí a za pár let se dá na bussiness nebo jdou na vyšší místa v korporátech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
4.10.21 21:29
@Šarlota4 píše:
Proc mam platit nekomu kycelni kloub, kdyz se uz po 4 vysekal na kole?
Asi proto platime takhle blbe, pze zrovna sportujici lidi, motorkari apod jsou taky casty navstevnici nemocnic. Takze nelze uplne rict, kdo zije zdraveji s ohledem na uhradu jejich zdravotnich nakladu

přesně tak - sportovci jsou velmi častí klienti nemocnic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
4.10.21 21:39
@stinga píše:
přesně tak - sportovci jsou velmi častí klienti nemocnic

No a proto komerční pojištění. Jako u povinného ručení - bouráš? Platíš víc. Máš časté úrazy? Platíš víc. Stejně jako u cestovního pojištění - tam jsou vyloučeny některé sporty nebo třeba výstupy nad určitou výšku, resp. lze se na ně pojistit, ale platí se vyšší pojistné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75614
4.10.21 22:07
@Josefuna píše:
Myslím, že trvale neobsazených bytů tolik není. Většina běžných lidí, co má být na hypotéku a často i bez ní, tak se snaží z toho bytu ještě něco získat. Těžko někdo s hypotékou bude platit měsíčně s radostí zálohy a fond oprav, ano, po vyúčtování to dostane zpět, ale i ten fond oprav a společné poplatky za elektřinu, poplatek správě domu, popelnice, parkovací stání dají ročně klidně dohromady přes 20 tis. Kč, často i více.
To, že jsou byty teď neobsazené, je dáno malou poptávkou po nájmech, protože nabídka je teď větší než poptávka kvůli tomu, že v Praze nejsou turisti. Dokud se nevrátí, budou nájmy v Praze stále nízké. Podívejte se na nabídku bytů podle čtvrtí, vždyť těch bytů k pronájmu je tam třeba 250 v rámci jedné čtvrti.
To, že jsou byt drahé, pro ekonomiku bohužel problém je, protože lidem potom nezbydou peníze na útratu jinde, po tak velkých splátkách hypotéky většině zůstane jen na pokrytí základních potřeb. Ale zdanění nebo vyvlastňování to nezachrání. Tento stát je vážně nemožný, nejdříve se obecní byty rozprodají za hubičku i lidem, kteří by na vlastní byt nikdy neměli, a teď státu chybí byty, tak by je rád zase získal od těch, kteří si nějaké koupili. Takže nejlíp je na tom stále ten, co levně privatizoval a nic jiného nemá :nevim:Příspěvek upraven 04.10.21 v 16:05

Nemůžeš uvažovat jen v intencích „Vomáčkovi.“
Včera jsme se o tom bavili s chlapem (podnikatel s pracovními kontakty ve velkých firmách) a ten říkal, že prosperující firmy naprosto běžně investují do nákupu bytů, a to v počtu desítek až stovek.
Je to prostě forma investice, sázka na jistotu, že cena bytů může jenom růst.
A proč platit daně ze zisku, když si za něj můžeš krásně nakoupit nové byty (oficiálně pro potřeby zaměstnanců, že - a prachy v nákladech), ty si nenecháš ničit nájemníky, nemáš starosti s kixlejma ledničkama a prasklejma stoupačkama - a přesto meziročně významně vyděláváš.
Lepší, jak zlatý cihly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.10.21 22:44

Kuřáci odvedou do státní kasy podle mě z každé krabičky cigaret dost. Navíc dost často umírají předčasně, takže ve výsledku, když umřou kolem šedesátky, tak nebudou asi stát o moc víc než někdo, kdo to doklepe do devadesátky. Já nevím, ono to právě asi takhle přesně spočítat nelze.
Nevím, jestli jde z ceny krabičky cigaret přímo něco na zdravotnictví. Třeba by to bylo řešení.
S těmi tlusťochy - asi mívají častěji civilizační onemocnění, ale taky to nemusí platit vždycky. Já mám štíhlé příbuzné, kterým je pořád něco, naopak babička byla silná, do sedmdesát pracovala, k dr. chodila jen na tetanovku.
Feťákům se platí substituční léčba, poskytují se jim zdarma sterilní jehly atd. Ale zase - dělá se to proto, že se i tento typ péče té většinové společnosti vyplatí víc, než je nechat úplně bez pomoci. A postřílet je jaksi nemůžeme, to se v naší společnosti prostě nedělá. U nás lze usmrtit preventivně jen v prenatálním období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.10.21 22:48

S prominutím, co seniorka, tak tuna sádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí