Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@inkakřivák píše:
@Costasgalicia myslíš, že tento lidem nepomáhají dost? Máme jedno z nejvyšších daňových zatížení v Evropě, když samozřejmě sextu ty tři složky. A ještě je to málo? Děkuji, ráda bych si sama vybrala, koho budu podporovat. Místo vyššího zdanění můžeš přece pronajímat za symbolickou stovku na měsíc. A je vymalováno. Ale trestat někoho za to, že se snaží? Co třeba dva důchodci, kteří mají malý byt ve městě a na léto jezdí na chalupu na venkov? Taky je třeba jim zvednout daň? A proč?
Ta dan na více nemovitostí by byla pro Ty, kteří vlastní více jak 4 byty. Takže v tomto případě je Tvůj příklad s důchodci irelevantní.
A nikdo nikoho netrestá - vždyť se zatím ani nic neděje. Navíc já jsem psala jak to mám já.
A čtu, že Tě to dost nadzvedává ze židle nebo to na mě tak působí a zamyslela bych se nad tím, proč? Protože koho se něco dotýká toho se to také týká a platí to ve všem a je fajn v sobě zapátrat, proč se mnou mává obyčejná debata.
Já Tvůj názor chápu a respektuji i když tyto věci vnímám jinak.
@Costasgalicia píše:
Ta dan na více nemovitostí by byla pro Ty, kteří vlastní více jak 4 byty. Takže v tomto případě je Tvůj příklad s důchodci irelevantní.
A nikdo nikoho netrestá - vždyť se zatím ani nic neděje. Navíc já jsem psala jak to mám já.
A čtu, že Tě to dost nadzvedává ze židle nebo to na mě tak působí a zamyslela bych se nad tím, proč? Protože koho se něco dotýká toho se to také týká a platí to ve všem a je fajn v sobě zapátrat, proč se mnou mává obyčejná debata.
Jasně, klasika, automaticky dělat z důchodce chudáky, stejně zakořeněný nesmysl, jakože každý musí vlastnit byt.
Takže co se stane, když budu vlastnit 4 byty? Jeden napíšu na manželku, další na dceru, další na syna. Je tohle řešení? Ne, je to deb. lní návrh.
@Zumpa píše:
Jasně, klasika, automaticky dělat z důchodce chudáky, stejně zakořeněný nesmysl, jakože každý musí vlastnit byt.
Takže co se stane, když budu vlastnit 4 byty? Jeden napíšu na manželku, další na dceru, další na syna. Je tohle řešení? Ne, je to deb. lní návrh.
Promin Zumpo, ale mas zkusenost s nekolika bytama? A že by si je kvuli teto dani prepsal na manzelku nebo deti? Pokud jsi člověk, který patří do skupiny, že třeba má ty byty zafinancované hypo, což mají i Ti kteri jsou velmi bohati, ale proc pouzivat vlastni cash, když mi to muze dat banka, tak přepis nemusí být jednoduchy - může se změnit splácení hypo atd.
A když tyto nemovitosti budes mit uz splacene tak si velmi rozmyslis, jestli je přepíše na manželku nebo děti, protože nikdy nevíš co se může stát a můžeš být bez bytů a to klidně i v rodině, kde vztahy můžou být nadstandartní. To se dělá, když Ti hrozi, že Ti majetek seberou.
Takže to taky není tak jednoduché jak píšeš.
@Zumpa píše:
No, nevím, mám vše splacené a přepisovat budu jen nerada, ještě. Navíc nikde se nezohledňuje to, že člověk chce pomoci dětem, tak bych čekala zohlednění na počet dětí. Pěkne mě to rozčiluje.
@inkakřivák píše:
@Costasgalicia myslíš, že tento lidem nepomáhají dost? Máme jedno z nejvyšších daňových zatížení v Evropě, když samozřejmě sextu ty tři složky. A ještě je to málo? Děkuji, ráda bych si sama vybrala, koho budu podporovat. Místo vyššího zdanění můžeš přece pronajímat za symbolickou stovku na měsíc. A je vymalováno. Ale trestat někoho za to, že se snaží? Co třeba dva důchodci, kteří mají malý byt ve městě a na léto jezdí na chalupu na venkov? Taky je třeba jim zvednout daň? A proč?
Přesně, letitá, komunismem v lidech zarytá třídní nenávist k úspěšnějším a majetnějším. Rovnostářství, nadbíhání těm nejnižším pudům spodiny. Pořád nějaké nároky a natažená pazoura do cizí kapsy místo snaž se a bude Ti přáno.
@Costasgalicia píše:
Promin, ale priklad Vomacka je pro me priklad, ktery se mozna deje u lidí, kteri maji problem se svoji sebehodnotou, jsou velmi zavistiví apod.
Ja takove lidi kolem sebe nemam, ale je to i tím, že se mnou by takoví nenašli řeč, takže je ani nepřitauji.
V mém okruhu přátel a známych je to tak, že jsou tací co mají své bydlení a i nejake dalsi, které pronajímají. Pak jsou Ti, kteri mají svoje bydlení s dlouholetou hypo, pak Ti co žijí v pronajmu a ví, že proste na svuj byt mít nebudou, ale rozhodne nezavidi tem co ho maji a pak jsou i Ti, kterí se odstehovali z Prahy do jinych koutu CR, protoze na bydleni v Praze nemeli a byl to pro ne stres. Od nikoho jsem neslysela, ze by sistezoval, ze jeho kamarad ma, ale on nema. Kazdy se prizpuosbil tomu na co měl. Jo akorat jeden typek si takto stezoval, ale ten ma narcistní poruchu osobnosti a mysli si, ze on je pan vseho a mel by mit vse hned a zdarma.
Ale ja jsem rocnik 86 a jiste to mezi lidma v tomto veku muze byt jinak nez mezi lidma, kteri jsou ročník 50.
Každopádně mně se velmi libi mlada generace, ktera práve už příklad Vomacka absolutne nezastava a hlavne to tak nevnima.
![]()
Vůůůůbec to tak nevnímáš, ale Vomáčkovým bys ty byty zdanila, že. ![]()
Nejenže si je koupili za své zadněné peníze a příjem z nich díl daní, ale měli by pořádně solit i za to, že je vůbec vlastní.
Tím ale přesně potvrzuješ to, co jsem psala a čemu se tak bráníš. Pokud by Vomáčkovi měli akcie, tak by tě to nedrásalo a nechtěla bys jim každou akcii zdanit. Ale byt, dům… To je jiné, že.
@Burj Chalifa píše:
Přesně, letitá, komunismem v lidech zarytá třídní nenávist k úspěšnějším a majetnějším. Rovnostářství, nadbíhání těm nejnižším pudům spodiny. Pořád nějaké nároky a natažená pazoura do cizí kapsy místo snaž se a bude Ti přáno.
Ale když to natvrdo napíšu, tak se vzteká, že ona to takhle přeci vůbec nevidí…
@Bábrdl píše:
Maláčová a celá socdem na blití
https://www.reflex.cz/…dny-byt.html
Jsem si jistá, že dostaneme přes 5 %, říká ministryně práce a lídryně ČSSD v Praze Jana Maláčová. Slibuje zvyšování daní z příjmu, hlavně pro bohatší lidi a velké firmy, ale taky znovuzavedení daně z převodu nemovitosti nebo pokutu za dlouhodobě neobsazený byt. Hlásí se k heslu, že řešení nedostatku bytů „šlo za Husáka, tak to teď půjde taky“. Například chce developerům zákonem přikázat, aby část postavených bytů převedli pod stát.
Příspěvek upraven 04.10.21 v 16:16
@Bábrdl píše:
Vůůůůbec to tak nevnímáš, ale Vomáčkovým bys ty byty zdanila, že.
Nejenže si je koupili za své zadněné peníze a příjem z nich díl daní, ale měli by pořádně solit i za to, že je vůbec vlastní.Tím ale přesně potvrzuješ to, co jsem psala a čemu se tak bráníš. Pokud by Vomáčkovi měli akcie, tak by tě to nedrásalo a nechtěla bys jim každou akcii zdanit. Ale byt, dům… To je jiné, že.
Já se ničemu tak nebráním a pokud to v tom čteš tak je lépe si to přečíst znovu. A jak píšu tak zdanění by se mělo týkat lidí, kteří vlastní víc jak 4 byty a mám dojem, že je tam navíc podmínka, že musí být dlouhodbě neobsazené.
A ano v tomto jsem za, aby se za to daně odváděli a je možné, že se to bude týkat i mě samotné.
A znovu píšu - také Tvůj názor chápu a respektuji, ale mé cítění a zkušenosti jsou jiné, což zároveň neznamená, že Tvé jsou špatné a mé dobré nebo naopak.
Obě můžeme mít jiný názor a nemusíme se přece snažit v těch debatách vyhrávat, ale naopak v nich mít nadhled a třeba vidět i jiné úhly pohledu.
@Bábrdl píše:
A znovu píšu, že tato debata není o žádném vítezství, ale normální výměně názorů a pohledu z různých stran a proto není v takové debatě pro vztek místo. A pokud ho tam vidíš, znovu bych se zamyslela, jestli ho tam nevidíš proto, že se Ti zdá, že když má někdo jiny nazor než Ty, že to znamena, že Tě kritizuje a aktivuje to v Tobě agresi. Pak člověk tu zdánlivou realitu vidí jinak, než jaká doopravdy je.
@Costasgalicia píše:
Víš kdo to ve výsledku zaplatí? Ti nájemníci. určitě ne ti majitelé bytů.
Takže ten, kdo toto navrhuje, je úplný cvok, protože to zas odnesou ti, co na vlastní bydlení nemají a bydlí v nájmu.
@eva valoi píše:
Teď jsem si to pro zajímavost rozklikla, abych tedy nekecala.
1+1 za 14 000
2+kk za 13 500
3+ kk za 18 000
2+kk za 14 000
4+ kk za 23 000
Všechno měsíčně.
Hypotéka je proti nájemnému v naší lokalitě za hubičku..Tak Žumpo, kde že to pronajímáš tu 4+1??
Možná ve vaší lokalitě, ale v Praze stojí 2+kk kolem 7 mil. Kc, takže i kdyby to spláceli 30 let, tak by museli měsíčně platit 19 500 Kč, a to prosím bez úroků, k tomu ještě samozřejmě přičíst energie a fond oprav. A takový byt se dnes pronajímá kolem 17 tis. Kč se vším všudy. Takže hypotéka dávno není levnější než nájem.
@Josefuna píše:
Možná ve vaší lokalitě, ale v Praze stojí 2+kk kolem 7 mil. Kc, takže i kdyby to spláceli 30 let, tak by museli měsíčně platit 19 500 Kč, a to prosím bez úroků, k tomu ještě samozřejmě přičíst energie a fond oprav. A takový byt se dnes pronajímá kolem 17 tis. Kč se vším všudy. Takže hypotéka dávno není levnější než nájem.
Jj je pravda, ze najmy sly dost dolu, kvuli AirBNB, ktere vyplivlo v Corone hodne bytu na klasicky najem.
A ceny bytu jsou opravdu drahe takze ted uz je najem rozhodne vyhodnejsi nez hypo v pripde, ze clovek si bere 80% hypo. Coz je nejvic co muze.
A taky kauce je u bytu casto uz jen 1 mesicni najem kdezto u te jypo je potreba tech 20% mit v cashi nebo rucit jinou nemovitosti.
@Costasgalicia píše:
Jj je pravda, ze najmy sly dost dolu, kvuli AirBNB, ktere vyplivlo v Corone hodne bytu na klasicky najem.
A ceny bytu jsou opravdu drahe takze ted uz je najem rozhodne vyhodnejsi nez hypo v pripde, ze clovek si bere 80% hypo. Coz je nejvic co muze.
A taky kauce je u bytu casto uz jen 1 mesicni najem kdezto u te jypo je potreba tech 20% mit v cashi nebo rucit jinou nemovitosti.
@Costasgalicia píše:
A samozrejme mluvim o Praze.
Myslím, že trvale neobsazených bytů tolik není. Většina běžných lidí, co má být na hypotéku a často i bez ní, tak se snaží z toho bytu ještě něco získat. Těžko někdo s hypotékou bude platit měsíčně s radostí zálohy a fond oprav, ano, po vyúčtování to dostane zpět, ale i ten fond oprav a společné poplatky za elektřinu, poplatek správě domu, popelnice, parkovací stání dají ročně klidně dohromady přes 20 tis. Kč, často i více.
To, že jsou byty teď neobsazené, je dáno malou poptávkou po nájmech, protože nabídka je teď větší než poptávka kvůli tomu, že v Praze nejsou turisti. Dokud se nevrátí, budou nájmy v Praze stále nízké. Podívejte se na nabídku bytů podle čtvrtí, vždyť těch bytů k pronájmu je tam třeba 250 v rámci jedné čtvrti.
To, že jsou byt drahé, pro ekonomiku bohužel problém je, protože lidem potom nezbydou peníze na útratu jinde, po tak velkých splátkách hypotéky většině zůstane jen na pokrytí základních potřeb. Ale zdanění nebo vyvlastňování to nezachrání. Tento stát je vážně nemožný, nejdříve se obecní byty rozprodají za hubičku i lidem, kteří by na vlastní byt nikdy neměli, a teď státu chybí byty, tak by je rád zase získal od těch, kteří si nějaké koupili. Takže nejlíp je na tom stále ten, co levně privatizoval a nic jiného nemá ![]()
Příspěvek upraven 04.10.21 v 16:05