Předražené nemovitosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1337
30.9.21 08:02

Předražené nemovitosti

Trápí mě předražené nemovitosti, byty, domy. Jsem asi jediná v mém okolí, která tohle řeší. Děti sice nemám, ale nedovedu si představit mít dvacetiletou dceru nebo syna. A už vůbec nemluvím o tom, že by chtěli založit rodinu.
Ano, jsou lidé, kteří zdědí byt například po prarodičích, ale je jich minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
30.9.21 08:11
@tzipora píše:
Trápí mě předražené nemovitosti, byty, domy. Jsem asi jediná v mém okolí, která tohle řeší. Děti sice nemám, ale nedovedu si představit mít dvacetiletou dceru nebo syna. A už vůbec nemluvím o tom, že by chtěli založit rodinu.

A co my s tím tady? :nevim: Jo, nechtěla bych být teď po škole a bez nějakého základu či pomoci rodičů shánět bydlení. Ale holt to takhle je, je třeba s tím počítat. Mimochodem, není pravda, že minimum lidí něco zdědí - naopak, téměř každému něco jednou připadne. Ale v 60 ti už je ti to dost k ničemu. Začneme se pomalu zase vracet k vícegeneračnímu bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.9.21 08:15

Je třeba vydělávat, my teď dostavujeme barák, vše z vlastních zdrojů + hypotéka, asi to jinak nejde.
Je nám 40 a zatím jsme nedědili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
30.9.21 08:30
@bublinek píše:
Je třeba vydělávat, my teď dostavujeme barák, vše z vlastních zdrojů + hypotéka, asi to jinak nejde.
Je nám 40 a zatím jsme nedědili.

Ano, souhlasím. Máš ale manžela. Myslím to v dobrém. Pokud je člověk sám na vše, má to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
30.9.21 08:36

Také mě to trochu trápí, ale nenaděláš nic. Nevíš, co bude za 20 let, situace bude úplně jiná, nemá cenu si tím teď lámat hlavu. Při nejhorším budou děti v nájmu a na stará kolena pak něco zdědí aspoň po nás. Tak se dá také žít docela dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79786
30.9.21 08:37

No tak nájemní bydlení. A pak vícegenerační. Tak jako to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75439
30.9.21 08:37
@tzipora píše:
Ano, souhlasím. Máš ale manžela. Myslím to v dobrém. Pokud je člověk sám na vše, má to horší.

Tak holt malej byt a nájem, co naděláš? :nevim:
Vlastnictví nemovitosti není podmínkou spokojeného života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.9.21 08:40

No to mi přijde jako kravina skoro každý koho znám zdědil nějakou nemovistost protože jejich prarodiče žily ve vlastním. Samožřejmě jsou tam zase jiné problém jako že to zdědilo více lidí je potřeba vyplácet, či jsou to ruiny nebo malinký byt někde úplně jinde než chce dotyčný žít ale dá se s tím pracovat.

• Citovat
  • Upravit
15740
30.9.21 08:41
@tzipora píše:

Myslím, že diskuzí na antidepresiva je tu celkem dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79786
30.9.21 08:42

@ludmilaadamkova Já znám ve svém okolí minimum lidí, co něco zdědili. Když koukám kolem, tak je to bylo, hypo, hypo, nájemní bydlení, hypo. A pak dva tři bratranci, co v 65 zdědili stoletý dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101510
30.9.21 08:49
@tzipora píše:
Ano, souhlasím. Máš ale manžela. Myslím to v dobrém. Pokud je člověk sám na vše, má to horší.

Tak holt nebude mít vlastní bydlení, neni to nutnost, naopak jsme v tomhle spise vyjimka, jinde je najem celkem bezny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
30.9.21 08:49

Tak pořád ta 20 letá nebo 20 letý má rodiče. Vracíme se zase k vícegeneračnímu bydlení. Žilo se tak odpradávna. To jen posledních desítek let jsme se rozežrali a každý musel mít svoje a ještě být vlastníkem. To je stejný jako s autama. Dvě na rodinu třeba.
Nikdy nepochopím tu potřebu za každou cenu vlastnit. Do hrobu si to nevezmeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.9.21 08:50

@inkakřivák Já mám jednu kamarádku ta byt v Praze pronajímá nežije tam - na svůj vysněný dům si vzali hypotéku. Miž už zdědil nemovistosti pozermky, já jsem sdědila se sestrou byt po babičce - pronajímá se. Sestra si taky vzala hypotéku s mužem na bydlení. Kamarád další zdědil vilu starou a aby se v ní dalo bydlet tak do ní nacpal 2 mio což na to si taky vzal hypotéku atd. CHci říct že ono to že tedy někdo něco zdědí neznamená, že v tom žije nebo že mu to vysloveně vyřeší bydlení stejně si musí brát hypo. P

• Citovat
  • Upravit
8302
30.9.21 08:52
@Zumpa píše:
Myslím, že diskuzí na antidepresiva je tu celkem dost.

Tak jestli se z tohoto hroutíš, už chápu, proč ti v žádný diskuzi nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55929
30.9.21 08:52

Hele, jediná cesta je pracovat, snažit se. Odpustit si něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí