Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šarlota4 píše:
Tak to jsi jedna z mala. Nam u jednoho bytu na Vinohradech pravidelne chodili cistit okapy, omest listi z garaze. Tak 1× za pul roku hovor jestli neni potreba neco opravit, utahnout apod. Nove matrace dle vlastniho vyberu byly samozrejmosti. Se slzou v oku jsem ten byt opoustela.
My teda pronajímáme bez matrací. ![]()
Ale když se rozbije pračka nebo lednička, tak řešíme, opravíme, nebo koupíme novou.
Taky mě to trápí. Žiju v předraženém malém najemním bytě, průměrná mzda a vůbec nevím, jak si kdy zvládnu pořídit vlastní bydlení. Prarodiče mám oboje, ale tak jak tak dědit budou rodiče s jejich sourozenci, ne já. Žít celý život v nájmu opravdu nechci..
@Bábrdl píše:
My teda pronajímáme bez matrací.
Ale když se rozbije pračka nebo lednička, tak řešíme, opravíme, nebo koupíme novou.
Tak on byl vybaveny s posteli a kazdemu najemci proste dal majitel limit 20k na matrace. Navic vsechno resil jeho spravce, kterej jednal na urovni. Odstehovali jsme se kvuli tomu, ze me 2× vykradli auto, 1× rozbite okno v pokojicku a pak nam behal zlodej po zahrade. Takze tak no
@Šarlota4 píše:
@inkakřivák rozumim tvemu nazoru. Stale si myslim, ze poridit neco vlastniho je lepsi pozice nez v ceskem najmu.
Jo. Ale ne za každou cenu. Tuhle jsem viděla v nabídce chatku, zahrada cca 500 metrů, ve svahu. Chticka dřevěný slepenec, a chtěli za to naprosto nesmyslnou částku. O tom mluvím.
@inkakřivák no osobne bych chaticku nechtela ani zadarmo. Ale ja nevim co je “za kazdou cenu”. Ted dokoncujem stavbu domu, jsme s cenou o vic nez polovinu vyssi, nez byl zamer. Je to za kazdou cenu?
@inkakřivák píše:
Jo. Ale ne za každou cenu. Tuhle jsem viděla v nabídce chatku, zahrada cca 500 metrů, ve svahu. Chticka dřevěný slepenec, a chtěli za to naprosto nesmyslnou částku. O tom mluvím.
Paradoxně, chata, i ve svahu, ti může zachránit zadel. V chatové osadě, kde máme chatu, si podle mě tak 1/3 možná i víc lidí předělalo chatu na trvalé bydlení, když zjistili, že byt v Praze z důchodu prostě neutáhnou.
Takže mít nějakou nemovistost je furt lepší, než nemít žádnou. I když to není byt v blízkosti metra.
Pochopitelně to je otázka, co je to „za každou cenu.“
@Bábrdl píše:
Paradoxně, chata, i ve svahu, ti může zachránit zadel. V chatové osadě, kde máme chatu, si podle mě tak 1/3 možná i víc lidí předělalo chatu na trvalé bydlení, když zjistili, že byt v Praze z důchodu prostě neutáhnou.Takže mít nějakou nemovistost je furt lepší, než nemít žádnou. I když to není byt v blízkosti metra.
Pochopitelně to je otázka, co je to „za každou cenu.“
Přesně. za každou cenu je pro mě, že se uskromnim, dovolenou ozelim pár let, budu mít chvíli ještě přivýdělek.
@jkra To ano. To beru. Víc vydělávat, šetřit. Ale ne brát hypo na krev s tím, že se to,, nějak" udělá. To je šílenství. A zejména dobře počítat, co je ještě schůdné a co už ne.
@Bábrdl No tak tahle by asi předělat nešla. Záleží kde ty chaty jsou. A ve spoustě lokalit ti nic takového stavební úřad nepustí. A ten pozemek tu cenu fakt neměl. Zachránit by tě mohl leda kdyby ti hrozilo skončit na ulici. No a kdybys byla v té situaci, tak snad logicky nedáš několik mio za něco takového. Prostě ta cena byla nesmyslná.
@inkakřivák píše:
@Bábrdl No tak tahle by asi předělat nešla. Záleží kde ty chaty jsou. A ve spoustě lokalit ti nic takového stavební úřad nepustí. A ten pozemek tu cenu fakt neměl. Zachránit by tě mohl leda kdyby ti hrozilo skončit na ulici. No a kdybys byla v té situaci, tak snad logicky nedáš několik mio za něco takového. Prostě ta cena byla nesmyslná
Jako nesmyslné vypadaly před pár lety skoro všechny ceny nemovistostí a teď je všechno jinak. ![]()
U nás ti taky stavební úřad nedovolí postavit si tam vilu, prostě se zateplí, nová okna a je.
@Bábrdl no jo, ty furt vidíš normální chatu. Tohle bylo drobet jiné. Tam vyměnit okna, tak to spadne komplet.
@tzipora píše:
Trápí mě předražené nemovitosti, byty, domy. Jsem asi jediná v mém okolí, která tohle řeší. Děti sice nemám, ale nedovedu si představit mít dvacetiletou dceru nebo syna. A už vůbec nemluvím o tom, že by chtěli založit rodinu.
Ano, jsou lidé, kteří zdědí byt například po prarodičích, ale je jich minimum.
Každý, koho potkáváte na ulici, někde bydlí. Mladí bydlet budou, toliko v nájmu. V založení rodiny jim to bránit nebude. Nevím, kde lidi berou, že každý má právo vlastnit byt.
@Burj Chalifa píše:
Každý, koho potkáváte na ulici, někde bydlí. Mladí bydlet budou, toliko v nájmu. V založení rodiny jim to bránit nebude. Nevím, kde lidi berou, že každý má právo vlastnit byt.
Tu poslední větu slýchám jen od lidí, kteří jsou ve svém. Že to není právo, asi každý ví, ale přijde mi normální, že lidi o své bydlení usilují.
Nemít kde bydlet tak jednoznačně jdu žít někam do zahraničí. Poměr nájem/mzda je v ČR úplně šílený. Nechápu, proč to tolik lidí akceptuje, zvlášť, když máme Schengen… ![]()
@Popeladym píše:
Tu poslední větu slýchám jen od lidí, kteří jsou ve svém. Že to není právo, asi každý ví, ale přijde mi normální, že lidi o své bydlení usilují.
To je správné, ovšem nic lidem nespadne do klína tady a teď. Naši rodiče se také museli vypracovat. Nebylo to jednoduché. A měli děti - nás.