Předražené nemovitosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21730
1.10.21 11:01

@AZ29 tak hlavně, že ty jsi ostrá až až.
A až to v životě dotáhneš kam @jkra, tak si můžeš gratulovat a obdivovat. Mmch @jkra zvládá sama zajistit sebe i své děti a to včetně bydlení.
Tak až zas příště začneš rozumovat, ty pastelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.10.21 11:03
@AZ29 píše:
@jkra a jeste @inkakřivák co chci? Mit moznost si bezpecne pronajmout napr. 3+1 v okresnim meste. Nevim, co dal jste tam placaly, neco ve smyslu, ze vy jste taky setrily a my bychom chteli peceny holuby do ust, jasne. Bla bla bla. Nesmysl samozrejme. ;)

A co ti teda brání pronajmout si 3+1 v okresním městě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
1.10.21 11:03
@jkra píše:
Jsi vtipná. je mi 40+.první dítě 3 roky po škole, v 1+1. Do té doby 2 práce. myslis, že nám to spadlo na talíři? A šetřila jsem jak vzteklá. Dougeneracni bydlení je celkem normální. Ani jednomu z Vás rodiče nepomohli, ani stavebko? Rok po škole čekáš dům,3+1?

Každopádně je to smutná situace. I když člověk maká, až se z něj kouří, nemá šanci vydělat na byt ve vlastní zemi. Bez pomoci rodiny do začátku, to vůbec nejde. A ty řeči o tom, že každý něco dědí, to platilo spíš dřív. Dnes má řada mladých šanci zdedit po rodičích spíš dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55972
1.10.21 11:08
@AZ29 píše:
@jkra Ty asi nebudes nejostrejsi tuzka v penále, vid? My si ho muzem dovolit TED. A za 2 roky co? Tady nejde o to, ze bychom my nebo nekdo jinej malo vydelavali - ale o to, ze se velmi rychle a prudce zmenila a dale meni ekonomicka situace - tohle konstatuju. A v puv. prispevku jsem se ptala, jestli nekdo realizuje nejaky treba alternativni reseni. Zopakuju: je pruser hypoteka i nájem.A ne, fakt to neni v pořádku, je to znamka globalni financni krize a neni to chyba jednotlivcu.

Hele, ty jsi agresivní. Ty ekonomickej prusvihu :(. Dokud nepochopíš, že ti nikdo nic nedá, jsi marná. V tvých letech jsem měla brigádu po práci. Na jídlo nám zbývalo cca 15% příjmu, když jsme chtěli bydlet. To okolo jsou kecy. Nikdy nebudeš mít lepší možnosti než teď. Jako vystudovaná, bezdětná. Klidně se uvztekej, zaobal to do fnukani…začni garsonkou, kterou koupíš. Protože co čekáš? Nabídku 3+1 pro chudé vysokoškoláky? Jo, k té tužce, narozdíl od Tebe už mám několik krizi obecně za sebou. Třeba 2008. Nikdo nikdy nikomu nic nedal. Prostě máš ruce, hlavu, tak se začni snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55972
1.10.21 11:47
@Popeladym píše:
Každopádně je to smutná situace. I když člověk maká, až se z něj kouří, nemá šanci vydělat na byt ve vlastní zemi. Bez pomoci rodiny do začátku, to vůbec nejde. A ty řeči o tom, že každý něco dědí, to platilo spíš dřív. Dnes má řada mladých šanci zdedit po rodičích spíš dluhy.

Ale má. A ad rodiče, me přijde zcela běžné, že rodiče dětem spoří, pomohou jim. Otázka je, co je maká až kouří. Mám mladé kolegy a většinově má generace nějak pracuje víc. Úplně jiný mindset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
1.10.21 11:51
@Popeladym píše:
Každopádně je to smutná situace. I když člověk maká, až se z něj kouří, nemá šanci vydělat na byt ve vlastní zemi. Bez pomoci rodiny do začátku, to vůbec nejde. A ty řeči o tom, že každý něco dědí, to platilo spíš dřív. Dnes má řada mladých šanci zdedit po rodičích spíš dluhy.

Ale to je celkem normální stav. Opravdu. Stačí se podívat na podíl vlastnického a nájemního bydlení kdekoliv jinde v Evropě a zjistíš, že se hodně vymykáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15775
1.10.21 12:16
@Popeladym píše:

To je blbost. Kdo maká ultrafest, má se dobře a na bydlení si vydělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75512
1.10.21 12:17
@jkra píše:
Ale má. A ad rodiče, me přijde zcela běžné, že rodiče dětem spoří, pomohou jim. Otázka je, co je maká až kouří. Mám mladé kolegy a většinově má generace nějak pracuje víc. Úplně jiný mindset.

Právě, jako chápu, že jinak je to ve velkých městech, ale my na venkově zřejmě žijeme v docela jiné sociální bublině. :nevim: :think:
Já dostala barák od rodičů, oni bydlí v bytě v jedné jeho části, za samozřejmé se považuje, že se o ně rodina postará.
V další části domu bydlí dospělý syn, až nebudou naši, rozšíří si svojí část o jejich byt, případně si může přestavět k bydlení volné půdní prostory, ale to už by měl minimálně 5 - 6 + příslušenství. :? Možnosti jsou, ale kdo se s tím chce uklízet?? :nevim:
Až nebudu já, můj stometrový byt bude k dispozici některému z vnoučat, nebo to haranti prodají, každopádně bude na čem stavět.
Dcera dostala peníze za prodej jiného domu v rodině, k nimž přihodila něco hypotéky na rekonstrukci a má vlastní domek.

U přítele analogicky - on dostal dvougenerační dům po rodičích, v jednom bytě bydlí jeho tatínek, ve druhém, cca 250m2 :roll: my.
Dům se udržuje a zvelebuje, jednou se o něj podělí…no, spíš zase vnoučata, děti vespolek svoje bydlení mají, na to jim chlap pochopitelně přispěl.
V podstatě už teď pracujeme na tom, aby jednou všechna naše vnoučata měla kde bydlet, případně bylo co prodat a koupit něco jiného jinde, dle potřeby potomstva.

Ta sociální nerovnost prostě byla vždycky, stejná startovní čára pro všechny je utopie. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
1.10.21 12:40
@inkakřivák píše:
@j.a.n.i1 I na ubytovací služby musíš prostě požádat o změnu užívání. Třeba z dílny na ubytování- musíš doložit, že to splňuje požadavky, hygienické zařízení, větrání, osvětlení, vytápění. Pokud ano a je to ve shodě s územním plánem, neměl by být problém.

To jo, jen na ubytovaci služby jsou mensi naroky, co se minimálně oslunění týká, mozna i neceho dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
1.10.21 12:43

@j.a.n.i1 To nevím, ale moc bych se tím neutesovala. Nás stavební zákon a vyhlášky jsou občas šílené. Vlastně je třeba jedna vyhláška, podle které se posuzuje třeba prodejna pečiva někde na rozku a Kaufland. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.10.21 12:44
@inkakřivák píše:
Ale to je celkem normální stav. Opravdu. Stačí se podívat na podíl vlastnického a nájemního bydlení kdekoliv jinde v Evropě a zjistíš, že se hodně vymykáme.

A změní se to k nájemnímu bydlení především ve velkých městech, jako v Paříži, Londýně nebo v NY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
1.10.21 12:44
@inkakřivák píše:

Jo, to je pravda. Ale ty řeči, že kdo chce, vydělá, jsou fakt kec. Mluvím o běžných lidech. Moje děti, například, jsou velmi pracovité, ale bez naší pomocí by šanci neměly. Tedy v takovém časovém horizontu, aby jim to k něčemu bylo. To jen tady jsou všichni ve vatě, protože jsou mimořádně schopní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
1.10.21 12:45
@AZ29 píše:
Ja se asi prohnu smichy. Je v cajku jist jednou tydne, neni prece potreba jist desetkrat denne. :mrgreen:

Pockej a ono je v 1+1 problém jist vicekrat denně? A jinak tedy muj strejda, aktuálně 70 let, mel v 1+1 deti dve, stehovali se asi ve 2 letech mladšího, takže to jen k tomu, jak driv mel každý bydlení…
A my jsme sice bydleli ve 3+1, ale i s babičkou a to az do nasi dospelosti.

Příspěvek upraven 01.10.21 v 13:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
1.10.21 12:46

@Burj Chalifa Samozřejmě. Nechápu celkové ten trend, že kdo nemá vlastní bydlení, je socka. Ale znám člověka opravdu hodně dobře situovaného, který vlastní bydlení odmítá se slovy - co bych se staral? A navíc, když se mi přestane líbit zde, půjdu lehce jinam. Taky postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75512
1.10.21 12:55
@Popeladym píše:
Jo, to je pravda. Ale ty řeči, že kdo chce, vydělá, jsou fakt kec. Mluvím o běžných lidech. Moje děti, například, jsou velmi pracovité, ale bez naší pomocí by šanci neměly. Tedy v takovém časovém horizontu, aby jim to k něčemu bylo. To jen tady jsou všichni ve vatě, protože jsou mimořádně schopní. :)

No ale tak to bylo vždycky, ne? :nevim:
Prostě některé generační linie zvelebovaly a rozšiřovaly rodový majetek, dokud jim ho neprohrál nezodpovědný dědeček v kartách, nebo jim nebyl konfiskován či znárodněn, a jiné žily z ruky do huby tak nějak kontinuálně.
Pokud dneska někdo sebeschopnější a sebepracovitější začíná opravdu úplně od nuly, nemá smysl snít o bungalovu se zahradou, bazénem a rozesmátými dětmi na trampolíně na předměstí metropole nebo jakéhokoli většího města, stejně, jako já nesním o bílé vilce na Azurovém pobřeží, protože na ni prostě nedosáhnu - a nemám z toho žádné tiky.
Holt jiná cenová kategorie, co nadělám? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1