Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jako za mě, ať ty ceny rostou nahoru. Jako proč ne? Pokud to půjde ruku v ruce s růstem platů, jsem jenom pro ![]()
@baracudas píše:
Jako za mě, ať ty ceny rostou nahoru. Jako proč ne? Pokud to půjde ruku v ruce s růstem platů, jsem jenom pro
Inflační spirála není příliš pozitívní společenský jev. ![]()
@inkakřivák píše:
@Burj Chalifa Samozřejmě. Nechápu celkové ten trend, že kdo nemá vlastní bydlení, je socka. Ale znám člověka opravdu hodně dobře situovaného, který vlastní bydlení odmítá se slovy - co bych se staral? A navíc, když se mi přestane líbit zde, půjdu lehce jinam. Taky postoj.
Já teď zase pozoruju trend - v Praze bydlíme v nájmu s výhledem na Hrad, kde bychom pochopitelně na byt neměli a udržujeme barák na Sázavě, kam jednou půjdeme na důchod.
Ale je fakt, že nemít žádnou nemovistost, byla bych prostě nervózní. I kdyby to měla být jen garsonka na Jižáku (což je tada tak v hodnotě toho domu mimo velká města
)
@inkakřivák píše:
Ale to je celkem normální stav. Opravdu. Stačí se podívat na podíl vlastnického a nájemního bydlení kdekoliv jinde v Evropě a zjistíš, že se hodně vymykáme.
Ale ja vlastní bydlení má svoje výhody. Chci vlastní, nechci, abych se dovolí alarm, zda smím mít zvíře atd. A z principu nechci živit cizího
@g.sandova píše:
Ale ja vlastní bydlení má svoje výhody. Chci vlastní, nechci, abych se dovolí alarm, zda smím mít zvíře atd. A z principu nechci živit cizího
Jo, ma vyhody, nicméně musis byt schopna si ty vyhody zaplatit.
@j.a.n.i1 píše:
Jo, ma vyhody, nicméně musis byt schopna si ty vyhody zaplatit.
Tak ja jsem, teda teď šetříme na další, pro děti…
@sirikit píše:
No ale tak to bylo vždycky, ne?
Prostě některé generační linie zvelebovaly a rozšiřovaly rodový majetek, dokud jim ho neprohrál nezodpovědný dědeček v kartách, nebo jim nebyl konfiskován či znárodněn, a jiné žily z ruky do huby tak nějak kontinuálně.
Pokud dneska někdo sebeschopnější a sebepracovitější začíná opravdu úplně od nuly, nemá smysl snít o bungalovu se zahradou, bazénem a rozesmátými dětmi na trampolíně na předměstí metropole nebo jakéhokoli většího města, stejně, jako já nesním o bílé vilce na Azurovém pobřeží, protože na ni prostě nedosáhnu - a nemám z toho žádné tiky.
Holt jiná cenová kategorie, co nadělám?
Ale jo. Byla to jen reakce na to, že kdo není línej, tak si na byt vydělá. Tak jednoduše to nevidím.
@Popeladym píše:
Ale jo. Byla to jen reakce na to, že kdo není línej, tak si na byt vydělá. Tak jednoduše to nevidím.
V tom souhlasím. ![]()
Zrovna jsem (s mnoha úklonami
) vyprovodila spřáteleného topenáře, na ten zerzavej kohout a pod ním urezlou trubku topení, která se vynořila při výměně desky pracovního „elkového“ stolu na míru (takže rozsah katastrofy mi zůstal dlouhou dobu utajen) mi pán nastoupí koncem příštího týdne.
Před třemi týdny mi tentýž pán měnil bojler
, Ty jo, nemít skamaráděný řemeslníky, byla by vlastnictví nemovitosti o dost těžší písemka.
![]()
@jkra píše:
Jsi vtipná. je mi 40+.první dítě 3 roky po škole, v 1+1. Do té doby 2 práce. myslis, že nám to spadlo na talíři? A šetřila jsem jak vzteklá. Dougeneracni bydlení je celkem normální. Ani jednomu z Vás rodiče nepomohli, ani stavebko? Rok po škole čekáš dům,3+1?
Taky jsem 40+ a bydleli jsme 4 roky po VŠ v panelákovém 3+1 spolu s dalšími dvěma páry
. O samostatném 1kk jsme si mohli tak leda nechat zdát. A hypotéku jsme si brali s 5% úrokem.
Příspěvek upraven 01.10.21 v 13:18
@inkakřivák píše:
@Burj Chalifa Samozřejmě. Nechápu celkové ten trend, že kdo nemá vlastní bydlení, je socka. Ale znám člověka opravdu hodně dobře situovaného, který vlastní bydlení odmítá se slovy - co bych se staral? A navíc, když se mi přestane líbit zde, půjdu lehce jinam. Taky postoj.
to je taková ta masírka ala zdejší „domečky“.
@carsa píše:
Taky jsem 40+ a bydleli jsme 4 roky po VŠ v panelákovém 3+1 spolu s dalšími dvěma páry. O samostatném 1kk jsme si mohli tak leda nechat zdát. A hypotéku jsme si brali s 5% úrokem.Příspěvek upraven 01.10.21 v 13:18
Jo, my 5,5%. Nevím co, ale rodičům slečny bude cca 55. Mohou třeba pomoci. Fakt nenastane doba, kdy na absolventa VS čeká venku státem přidělená osoba s klíčem od 3+1. Nebo co se čeká? Že se zabaví nějaké nemovitosti těm 45+? Ale jen ty dostatečně reprezentativní… Další věc je misto. Člověk prostě bude třeba pár let dojíždět, všichni nemohou bydlet v centru města někde. Taky by se mi hodila vilka na Ořechovce…když jsme u toho.
@jkra píše:
Jo, my 5,5%. Nevím co, ale rodičům slečny bude cca 55. Mohou třeba pomoci. Fakt nenastane doba, kdy na absolventa VS čeká venku státem přidělená osoba s klíčem od 3+1. Nebo co se čeká? Že se zabaví nějaké nemovitosti těm 45+? Ale jen ty dostatečně reprezentativní… Další věc je misto. Člověk prostě bude třeba pár let dojíždět, všichni nemohou bydlet v centru města někde. Taky by se mi hodila vilka na Ořechovce…když jsme u toho.
No, KSČM má zabavování „přebytečných“ bytů a jejich přidělování potřebným ve volebním programu.
Když jsem předvčírem večer v debatě na ČT24 tu zanícenou soudružku chvíli poslouchala, málem mě nesli.
![]()
@sirikit píše:
No, KSČM má zabavování „přebytečných“ bytů a jejich přidělování potřebným ve volebním programu.
Když jsem předvčírem večer v debatě na ČT24 tu zanícenou soudružku chvíli poslouchala, málem mě nesli.![]()
Prosím Tě, a specifikovala soudružka, co je přebytečný? Strašný tohle.
@sirikit píše:
V tom souhlasím.
Zrovna jsem (s mnoha úklonami![]()
) vyprovodila spřáteleného topenáře, na ten zerzavej kohout a pod ním urezlou trubku topení, která se vynořila při výměně desky pracovního „elkového“ stolu na míru (takže rozsah katastrofy mi zůstal dlouhou dobu utajen) mi pán nastoupí koncem příštího týdne.
Před třemi týdny mi tentýž pán měnil bojler, Ty jo, nemít skamaráděný řemeslníky, byla by vlastnictví nemovitosti o dost těžší písemka.
![]()
@sirikit píše:
Když jsem předvčírem večer v debatě na ČT24 tu zanícenou soudružku chvíli poslouchala, málem mě nesli.![]()
Tvl, chraň nás Bůh aby se tohle zase dostalo k moci…