Předražené nemovitosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
30.9.21 18:05
@Popeladym píše:
Tu poslední větu slýchám jen od lidí, kteří jsou ve svém. Že to není právo, asi každý ví, ale přijde mi normální, že lidi o své bydlení usilují.

Ona je @Burj Chalifa na emiminu známá tím, že už tu roky vykřikuje, že brát hypo si může jen šílenec :lol: A těm lidem, kterým se posmívala, se majetek už dvojnásob zhodnotil. :nevim:

Pravdu ovšem má v tom, že nikdo nebydlí pod mostem. Prostě není možné, aby si každý koupil byt a ty byty byly levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
30.9.21 18:06
@Burj Chalifa píše:
To je správné, ovšem nic lidem nespadne do klína tady a teď. Naši rodiče se také museli vypracovat. Nebylo to jednoduché. A měli děti - nás.

Jasně. S tím souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
30.9.21 18:11
@inkakřivák píše:
@jkra To ano. To beru. Víc vydělávat, šetřit. Ale ne brát hypo na krev s tím, že se to,, nějak" udělá. To je šílenství. A zejména dobře počítat, co je ještě schůdné a co už ne.

To jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
30.9.21 18:15
@Bábrdl píše:
Ona je @Burj Chalifa na emiminu známá tím, že už tu roky vykřikuje, že brát hypo si může jen šílenec :lol: A těm lidem, kterým se posmívala, se majetek už dvojnásob zhodnotil. :nevim:Pravdu ovšem má v tom, že nikdo nebydlí pod mostem. Prostě není možné, aby si každý koupil byt a ty byty byly levné.

Tak ne každý hypotekář končí vysmátý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.9.21 18:16
@Popeladym píše:
Tak ne každý hypotekář končí vysmátý. :nevim:

Osobně neznám žádného, který by koupě litoval. Naopak znám mnoho lidí, co čekali, až „bublina praskne“ a teď si rvou vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.9.21 18:18
@Bábrdl píše:
Ona je @Burj Chalifa na emiminu známá tím, že už tu roky vykřikuje, že brát hypo si může jen šílenec :lol: A těm lidem, kterým se posmívala, se majetek už dvojnásob zhodnotil. :nevim:Pravdu ovšem má v tom, že nikdo nebydlí pod mostem. Prostě není možné, aby si každý koupil byt a ty byty byly levné.

Zkopíruj sem větu, kde jsem řekla, že hypotéku si může brát jen šílenec. Doporučovala jsem obezřetnost a nemít velké oči. Nejet od výplaty k výplatě bez rezerv.
Dnes byla zvýšena úroková sazba o historicky obřích 0,75.Není vyloučeno, že do konce roku dojde ještě k dalšímu navýšení. Lidé, co si brali hypotéku neúměrně ke svým příjmům a na dřeň, si budou po dnešku drbat hlavu.Plus očekávaný nárůst cen ve všech oblastech.Co tady bylo diskusí o " domečcích" s růžovými finančními brýlemi.
Doporučuji dnešní vyjádření guvernéra ČNB k nastávající makroekonomické situaci. Nyní už nejde o to, co kdo chce ( hypotéku versus nájem), nýbrž o to, na co má. A když nemá, tak má smůlu - surově řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
30.9.21 18:23

@Burj Chalifa No, jsem celkem rada, ze jsem v cervenci dopredu podepsala fixaci na dalsich 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.9.21 18:31
@Burj Chalifa píše:
Zkopíruj sem větu, kde jsem řekla, že hypotéku si může brát jen šílenec. Doporučovala jsem obezřetnost a nemít velké oči. Nejet od výplaty k výplatě bez rezerv.
Dnes byla zvýšena úroková sazba o historicky obřích 0,75.Není vyloučeno, že do konce roku dojde ještě k dalšímu navýšení. Lidé, co si brali hypotéku neúměrně ke svým příjmům a na dřeň, si budou po dnešku drbat hlavu.Plus očekávaný nárůst cen ve všech oblastech.Co tady bylo diskusí o " domečcích" s růžovými finančními brýlemi.
Doporučuji dnešní vyjádření guvernéra ČNB k nastávající makroekonomické situaci. Nyní už nejde o to, co kdo chce ( hypotéku versus nájem), nýbrž o to, na co má. A když nemá, tak má smůlu - surově řečeno.
Jenže v době, kdy tys
@Burj Chalifa píše:

Jenže ten majetek se jim třeba dvojnásobně zhodnotil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
30.9.21 18:37

@Bábrdl A já jo. Znám lidi, co si vzali hypo na stavbu, a nakonec skončili s prázdnýma rukama. Tak jako lidi, co rekonstruovali a dopadli stejně. špatně odhadli svoje schopnosti. Pohybují se ve stavebnictví, zažila jsem rozvody klientů v průběhu přípravy stavby, v průběhu stavby, zažila jsem i sebevraždy! Fakt nelžu. A říkám každému - počítejte a počítejte, a vždycky raději s horší variantou. Nebudete zaskočení. No a lidi jsou pořád stejní, plní iluzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.9.21 18:39
@Bábrdl píše:
Jenže ten majetek se jim třeba dvojnásobně zhodnotil.

Asi ano, ovšem je to relativní pojem.Cena může být v plynutí času pohyblivá nahoru i dolů. Když ho nyní prodají, koupí si jiný, tč. ještě dražší? Věřit jen trvale stoupající ceně je ošemetné. Pro hlubší ponor do problematiky doporučuji na Netlixu shlédnout film natočený podle skutečnosti - Sázka na nejistotu ( americká hypoteční krize ). Plus je tam ještě jeden amer. dokument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.9.21 18:40

Ivane PPZ, jsi tu ještě? Tvoje ekonomické analýzy byly vždy hodně dobré. Chybíš tu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
30.9.21 18:41
@j.a.n.i1 píše:
@Burj Chalifa No, jsem celkem rada, ze jsem v cervenci dopredu podepsala fixaci na dalsich 5 let.

To ti může být k pr.du, protože každá banka má ve smlouvě, že když se zvednou úroky nad stanovenou úroveň, může zvyšovat úroky na hypotékách i mimo období fixace. Asi to nebude při zvednutí o jedno procento, ale kdyby to byly třeba tři procenta, tak už téměř jistě. A letos už se zvedalo dvakrát a ještě jednou se bude do konce roku.

Ostatně příkladem je třeba „fixace“ cen elektřiny u Bohemia Energy, kde nyní zvyšují ceny i v průběhu fixace, protože se nákupní ceny zvedly „neočekávaně vysoko“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 18:47
@inkakřivák píše:
@Bábrdl A já jo. Znám lidi, co si vzali hypo na stavbu, a nakonec skončili s prázdnýma rukama. Tak jako lidi, co rekonstruovali a dopadli stejně. špatně odhadli svoje schopnosti. Pohybují se ve stavebnictví, zažila jsem rozvody klientů v průběhu přípravy stavby, v průběhu stavby, zažila jsem i sebevraždy! Fakt nelžu. A říkám každému - počítejte a počítejte, a vždycky raději s horší variantou. Nebudete zaskočení. No a lidi jsou pořád stejní, plní iluzí.

Iluze budou pryč a velmi brzy. Při vší mizérii a bolestivosti to bude mít i výchovný dopad. Lidé snad budou odpovědněji vážit výdaje a osobní možnosti. Pořád se čekalo, odkud přiletí tzv. černá labuť, přilétla s tím, co by nikdo nečekal - s virem a ještě to není elegantní pták, nýbrž daleko rubustnější opeřenec.

• Citovat
  • Upravit
36504
30.9.21 18:49
@Prof. Farnsworth píše:
To ti může být k pr.du, protože každá banka má ve smlouvě, že když se zvednou úroky nad stanovenou úroveň, může zvyšovat úroky na hypotékách i mimo období fixace. Asi to nebude při zvednutí o jedno procento, ale kdyby to byly třeba tři procenta, tak už téměř jistě. A letos už se zvedalo dvakrát a ještě jednou se bude do konce roku.Ostatně příkladem je třeba „fixace“ cen elektřiny u Bohemia Energy, kde nyní zvyšují ceny i v průběhu fixace, protože se nákupní ceny zvedly „neočekávaně vysoko“.

nepochybuji, že to s velkou radostí udělají, jen co to bude možné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
30.9.21 18:49

@Prof. Farnsworth no u té Bohemia Energy to taky není tak jednoznačné…za určitých podmínek to zvednou nemůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí