Předražené nemovitosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
30.9.21 09:13

@unuděná Tak to záleží muži je 34 a jeho mamince táhne na 70 moje babička když zemřela bylo ji 82 a bylo to před 9 lety. Tím samozřejmě nechci říct, že člověk má spoléhat na dědictví a klepat se na to jak někdo něco podědí, jen že se to prostě stává a někomu to pomůže s vlastním bydlením.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.9.21 09:16
@ludmilaadamkova píše:
@unuděná Tak to záleží muži je 34 a jeho mamince táhne na 70 moje babička když zemřela bylo ji 82 a bylo to před 9 lety. Tím samozřejmě nechci říct, že člověk má spoléhat na dědictví a klepat se na to jak někdo něco podědí, jen že se to prostě stává a někomu to pomůže s vlastním bydlením.

Jo, ale je to spíš výjimka. Ta babička musí mít svou nemovitost a pokud má v průměru dvě děti a každé z nich má taky dvě děti, pak na toho jednotlivce zbyde čtvrtina dědictví, to nemusí stačit ani jako základ hypo. Chci říct, že prostě málokdo něco zdědí do 30. To už znám z okolí spíš situaci, kdy rodiče dají svým dětem do života párset tisíc /stavebka, spoření/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79952
30.9.21 09:16
@Šarlota4 píše:
Tak reaguji na potrebu vlastnit. Co znamena, ze na to clovek nema? Ze si musi vzit hypo?
Soudny clovek, kdyz zjisti, ze prichazi problem se splacenim tu situaci resi. Muze bxt pojisteny, muze snizit splatky, muze nemovitost prodat, splatit hypo a jeste mu prachy zbydou, muze si tam dat spolubydliciho, nebo najemnika. Je to dle meho porad vyhodnejsi pozice, nez kdyz ti pronajimatel rekne “bezi vam vypovedka, za 2 mesice bude byt volnej”

Zas tolik majitelů, kteří by jen tak vyhazovali solidního nájemníka, se kterým nejsou problémy, není. Stejně jako to zvyšování nájmu jen tak, že prostě si najednou řekne násobek nájmu. To je blbost. A tak nezbývá, než se snažit a srovnat se s tím, co platí běžně, že vlastní bydlení není narokove a pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.9.21 09:17
@tzipora píše:
Konečně mi někdo rozumí. Mám kamaráda, který jeden byt pronajímá a párkrát už byl nucený dotyčného „vyhodit“. Nedovedu si představit bydlet v 60 v nájemním bydlení, protože mi kdykoliv může říct nájemce: nezlobte se, ale tento byt chci prodat, odstěhujte se.

No asi tak. Jako ja nechci, aby mi nekdo diktoval podminky ziti. Sice pronajimatele to u nas maji tezke, ale na zapade to pronajimani funguje malinko jinak a to uz nikdo nezmini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
30.9.21 09:21
:mrgreen: :(
@inkakřivák píše:
Zas tolik majitelů, kteří by jen tak vyhazovali solidního nájemníka, se kterým nejsou problémy, není. Stejně jako to zvyšování nájmu jen tak, že prostě si najednou řekne násobek nájmu. To je blbost. A tak nezbývá, než se snažit a srovnat se s tím, co platí běžně, že vlastní bydlení není narokove a pro každého.

Jde o to, že majitel chce peníze a byt tedy prodá a nájemník se musí odstěhovat…Edit-o takových případech jsem slyšela.

Příspěvek upraven 30.09.21 v 09:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
30.9.21 09:22
@Šarlota4 píše:
No asi tak. Jako ja nechci, aby mi nekdo diktoval podminky ziti. Sice pronajimatele to u nas maji tezke, ale na zapade to pronajimani funguje malinko jinak a to uz nikdo nezmini.

Protože tady se díky regulaci a dotacím nikdy nevytvořil pořádný trh s nájemním bydlením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.9.21 09:24

@inkakřivák jo to ja nepopiram. Ale myslim, ze u nas jsou tak drahe najmy, ze v nekterych pripadech muze zvyseni o 1.000 nadelat paseku a muze to byt tzv hranice, kterou uz ten platici proste platit nemuze/nechce.
A btw tech pronajimatelu, kteri te vyhodi je taky dost. Potrebuji byt bud pro sebe, pro nekoho z rodiny, nebo chteji prodat, rozvadi se apod. Proste se to deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56036
30.9.21 09:25
@tzipora píše: :mrgreen: :(
Jde o to, že majitel chce peníze a byt tedy prodá a nájemník se musí odstěhovat…Edit-o takových případech jsem slyšela.Příspěvek upraven 30.09.21 v 09:22

A? Majitel to prodat může..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.9.21 09:25
@Zumpa píše:
Protože tady se díky regulaci a dotacím nikdy nevytvořil pořádný trh s nájemním bydlením.

Hlavne u nas nefunguje kolem najemniho bydleni zadny servis. Ja ten servis zazila 1× - pravda bylo to v drazsim bydleni, ale bylo to uplne skvele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.9.21 09:26
@jkra píše:
A? Majitel to prodat může..

Nikdo netvrdi, ze nemuze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
30.9.21 09:30
@tzipora píše:
Trápí mě předražené nemovitosti, byty, domy. Jsem asi jediná v mém okolí, která tohle řeší. Děti sice nemám, ale nedovedu si představit mít dvacetiletou dceru nebo syna. A už vůbec nemluvím o tom, že by chtěli založit rodinu.
Ano, jsou lidé, kteří zdědí byt například po prarodičích, ale je jich minimum.

No jo, pořád je dost těch, kteří to za ty peníze koupi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21801
30.9.21 09:31

Normalni rodiče dětem spoří, aby byl nějaký základ do začátku. K tomu se může přičíst hodnota nějakého dědictví, co bylo v rodině dřív. Přece celá republika nežije jen z ruky do huby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56036
30.9.21 09:35
@Šarlota4 píše:
Nikdo netvrdi, ze nemuze :nevim:

No, tak nechápu ten údiv. Moji nájemníci třeba vědí, že za 6 let musí jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.9.21 09:39
@jkra píše:
No, tak nechápu ten údiv. Moji nájemníci třeba vědí, že za 6 let musí jinam.

My se nedivime :lol: my to rikame jako argument k tomu mit vlastni bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
30.9.21 09:40
@Šarlota4 píše:
My se nedivime :lol: my to rikame jako argument k tomu mit vlastni bydleni.

Tak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1