Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pohledzdruhestrany píše:
Problém byla blbost těch mladých a naivních, které na sebe upoutaly pozornost a pomohly Bártovi zvítězit právě pod praporem nové mladé krve.
Což by nevadilo, kdyby nebyl tím kým byl.
Takže spíš než blbost jeho týmu to byla naivita voličů. Ale to už je nakonec jedno.
Teď je co je a z toho vybíráme
@tzipora píše:
Trápí mě předražené nemovitosti, byty, domy. Jsem asi jediná v mém okolí, která tohle řeší. Děti sice nemám, ale nedovedu si představit mít dvacetiletou dceru nebo syna. A už vůbec nemluvím o tom, že by chtěli založit rodinu.
Ano, jsou lidé, kteří zdědí byt například po prarodičích, ale je jich minimum.
nečetla jsem celou diskusi. Ale ano, nemovitosti jsou drahé. Ale přeci není povinnost vlastnit nemovitost. A na druhou stranu, dnešní absolventi vysokých škol, dnes také nezačínají na stejných platech, jako byli před 10 - 20 lety. Vysokoškolák, který během studia něco dělal, získával už za studií praxi, studoval v zahraničí dnes může začínat s přehledem na 50 a vyšším platu. Ale samozřejmě musí něco umět. Takže ano nemovitosti jsou drané, ale platy jsou také někde jinde.
Boha jeho, to jsou kecy. A co generace rodičů z první republiky, jejichž děti vstoupily do komunistickyho ráje. Ty se měly podle tebe líp?
Boha jeho máš i nějaké informace k tomu načtené, nebo jen tyhle výkřiky a boomer kecy??
A ano, i během komunismu se následující generace měla líp než ta předchozí, snad s výjimkou padesátých let.
Jo, každá nová generace se měla líp než ta předcházející, si myslím. Pokrok nezastavis. Jenže je fakt, že ten kopec má nakonec vrchol a odtud vede jen cesta dolů. A na to naše kultura zajde, že si to odmítáme připustit. Řešíme oseudopriblemy, a neustále víc a víc spotřebováváme. Plýtvání dosahuje obřích rozměrů, myslíme si že na luxus máme právo. No a nakonec přijde kultura, jde lidí doteď umírají na nedostatek jídla a lékařské péče a smete nás. Znáte zánik říše římské? Přepych a zjemnelist, kterou převálcovali barbaři?
@inkakřivák píše:
Jo, každá nová generace se měla líp než ta předcházející, si myslím. Pokrok nezastavis. Jenže je fakt, že ten kopec má nakonec vrchol a odtud vede jen cesta dolů. A na to naše kultura zajde, že si to odmítáme připustit. Řešíme oseudopriblemy, a neustále víc a víc spotřebováváme. Plýtvání dosahuje obřích rozměrů, myslíme si že na luxus máme právo. No a nakonec přijde kultura, jde lidí doteď umírají na nedostatek jídla a lékařské péče a smete nás. Znáte zánik říše římské? Přepych a zjemnelist, kterou převálcovali barbaři?
Já vím a mladí lidičkové se zažehlou pochodní ten svět zachrání
Já už byl připravenej na zánik světa kvůli ozónový díře a vytěžení ropy, jsem zvyklej ![]()
@inkakřivák píše:
To jsi napsala hezky.
Pravda. A lidi pořád dělají, že nic…
@inkakřivák
and the history on its shelves is repeating itself
@divine woman píše:
@inkakřivák![]()
![]()
and the history on its shelves is repeating itself
Dovolím si s tímto názorem nesouhlasit…
Spíš bych řekl, že historie se opakuje/ může opakovat…
![]()
@Popeladym píše:
To jsi napsala hezky.Pravda. A lidi pořád dělají, že nic…
to jsou takový stařecký řeči, jo to dřív, ale dnes… třeba v sedmdesátkách to v Německu Frakce rudý armády viděla se světem tak špatně, že zabíjela lidi a nechala vybuchovat bomby, aby se svět zlepšil. To samý se dělo v Itálii s Rudejma brigádama viz Aldo Mora, v šedesátkách obrovský studentský protesty a v podstatě puč ve Francii, atd., atd., ten náš rudej blok ani nezmiňuju
to jsou takový stařecký řeči, jo to dřív, ale dnes… třeba v sedmdesátkách to v Německu Frakce rudý armády viděla se světem tak špatně, že zabíjela lidi a nechala vybuchovat bomby, aby se svět zlepšil. To samý se dělo v Itálii s Rudejma brigádama viz Aldo Mora, v šedesátkách obrovský studentský protesty a v podstatě puč ve Francii, atd., atd., ten náš rudej blok ani nezmiňuju
Stařecký řeči.
Dobře, jestli to tak je.
ČNB konečně zvedlo sazby, pozdě, málo, ale přeci. Pokud dodrží, že slibují zvýšení o 2% do 12 měsíců, tak se ten bláznivý růst cen dost zpomalí.
@Zumpa píše: ČNB konečně zvedlo sazby, pozdě, málo, ale přeci. Pokud dodrží, že slibují zvýšení o 2% do 12 měsíců, tak se ten bláznivý růst cen dost zpomalí.
Jo, dnes jsem měl v práci puštěnou TV a už překopali reklamy na půjčky, už nejsou půjčky místo za pět dvanáct za čtyři devět, ale jen za pět devět…
![]()
@bse.pedro píše:
Jo, dnes jsem měl v práci puštěnou TV a už překopali reklamy na půjčky, už nejsou půjčky místo za pět dvanáct za čtyři devět, ale jen za pět devět…![]()
![]()
Ty chodíš v neděli do práce? Není ti špatně? ![]()
@Zumpa píše:
Ty chodíš v neděli do práce? Není ti špatně?
To víš, stará struktůra…
„Republice více práce, to je naše agitace“, „Se Sovětským svazem, do pr, dele jedem“… To bylo naše mládí…
A už to máme zakořeněný a nejde to jen tak změnit…
![]()
Já teda byl spíš v zaměstnání a dám si volno zítra a ve čtvrtek a v pátek…
![]()