Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Liberalissima píše:
Nezdědím nic, odebrala mě sociálka kvůli týrání a nestýkáme se, vyděděná jsem byla ještě když se soudili s děcákem, aby za mě nemuseli platit výživné (to prohráli)![]()
Zato teď moje máti zdědí dalšího půl bytu a x set tisíc po mojí babičce, kterou dvacet let neviděla a které poslední, co řekla osobně, bylo „no nečekej, že se o tebe budu starat“, když šla babička o dva roky dříve do důchodu.
S babičkou jsem se z celého rodiny bavila jen já (a nebylo to občas lehké), já jsem za ní jezdila přes celou republiku do nemocnice s košilemi, když dostala rakovinu, a její manžel mi teď obden brečí do telefonu, protože nikoho jiného nemá (není to můj děda, je to otčím mojí matky, a ti dva se spolu nebaví už skoro čtyřicet let).
Takže to jen pro ilustraci, jak to mají mladí univerzálně lehké a jak jsme líní, a jaká jsou generace našich rodičů univerzálně všichni makáči, co si vše skromně vydobyli v potu tváře
Ne fakt, tyhle generalizace mi vadí, mezi mladšími i staršími jsou stejně pilní/vyčůraní lidi, a mě jen teda jen něco přes třicet, ale třeba lituju dnešní dvacátníky, protože to mají s bydlením fakt nejtěžší ze všech současných generací, zvlášť pokud budou mít nedej bože rodiče jako já - a to si bohužel nikdo nevybírá.
Já děcku rozhodně budu do začátku šetřit, nedopustím, aby na tom bylo jak já při vstupu do života. Dobrý člověk podle mě chce, aby se naše děti měly lépe, než my - vždyť to je v podstatě tradiční konzervativní hodnota prvorepublikového střihu.
To jsou kecy, rozhodně to nemají v ničem těžší než ostatní generace.
@adresa píše:
Když nevíte komu, tak co monarchieKoruna česká, sami sympatičtí neprofláklí kandidáti.Za nás čtyři - piráti a starostové. Nechceme ty co byli u lizu 33 let a kam to dospělo. Natoz ty co tam byli 50 let předtím. A chceme tam ty co mají šanci se tam dostat.
Je nám jedno co kdo k tomu má kritického,
až si uplivne, ať laskavě zároveň s flusem předloží jiný rozumný návrh.
Kdybych měla maličkou naději, že se tam ti monarchisti dostanou, tak jim to hodím. Ne kvůli monarchii, ale pro tu novou krev v parlamentu.
No tak já si třeba vzpomínám na Věci veřejné, kolik tam bylo krásných mladých modrookych holek s čerstvou krví…naivní blbky, jedna vedle druhý.
Politika bude vždy stejná, protože jí dělají lidi podobných psychologických typů, žádná nová mladá krev nic lepšího nepřinese.
@pohledzdruhestrany máš pravdu předsedo, těch pár vrcholných politiků, které znám osobně, tak jsou to všechno, napříč partajema, divné povahy s nestandardním psychickým založením a preferencí arogantních postojů a vlastnosti.
@pohledzdruhestrany píše:
To jsou kecy, rozhodně to nemají v ničem těžší než ostatní generace.
Zásadně nesouhlasím, naopak je dokázáno, že je to generace, která se jako první bude mít hůř, než jejich rodiče.
@jkra píše:
Když tohle asi je o té bubline. V mě se dětem spoří, pomáhá, hezké vztahy. Děti toho nezneužívají. Je mi líto, co jsi prožila, ach jo.Příspěvek upraven 01.10.21 v 19:33
Právě proto je chybné dělat generalizace o celé generaci lidí jen podle vlastní bubliny, což byl celý můj point ![]()
@Liberalissima píše:
Zásadně nesouhlasím, naopak je dokázáno, že je to generace, která se jako první bude mít hůř, než jejich rodiče.
Boha jeho, to jsou kecy. A co generace rodičů z první republiky, jejichž děti vstoupily do komunistickyho ráje. Ty se měly podle tebe líp?
@pohledzdruhestrany generace po válce, kdy byla bída, vše rozbombardované, padesátá léta, měnová reforma… tyhle generace se měly určitě výborně.
@Liberalissima píše:
A v čem se bude mít hůř? Kdo to dokázal a kde? Byl by odkaz?
Osobně s nemyslím, že by bylo nedostatek nemovitostí.
Problém je v tom, že se staly předmětem spekulací. Lidé do nich investují peníze, protože je to jedna z mála věcí, které se asi ještě vyplatí…
Dále je spoustu neobydlených, chátrajících domků, kde se nedohodli třeba dědicové, nebo majitel ještě žije (např. v nějakém domově důchodců, lidi tam někdy vegetují roky) a nemovitost zatím chátrá…Nebo lidé nechtějí prodat nemovitost, že ji jednou třeba nechají dětem..
Znám děti, které jsou do budoucna zajištěny dvěma, třemi nemovitostmi. Sice je to třeba chatrající domek, ale ten pozemek se dá dnes prodat za několik milionů.
Někdo tu psal, že musí člověk pracovat a něco si odepřít? No bohužel jsou dnes ceny nemovitosti často vyšponované tak vysoko, že vám práce od nevidím do nevidím a víkendová brigáda nepomůže.
Zrovna včera jsem koukala na ceny pozemků a nemovitostí ve Středočeeském kraji. Jako který běžný pracující může zaplatit za pozemek 8 - 10 milionů? Mohla bych ho vidět?
@mado píše:
@pohledzdruhestrany generace po válce, kdy byla bída, vše rozbombardované, padesátá léta, měnová reforma… tyhle generace se měly určitě výborně.
Jo, ty mladý holky bez znalostí historie, ekonomie a souvislostí mají divný názory…a pak volej Piráty. ![]()
@mado píše:
Co vše bylo rozbombardované?
Řešení bych viděla ve vyšším zdanění neobydlených nemovitostí a povinnosti se o svůj majetek náležitě starat a mít ho zabezpečený.
@mado píše:
@Liberalissima kdo a jak to dokázal?
Spočítali to vědci v Americe ![]()
Ne fakt, četla jsem podrobné srovnání, teď už si nepamatuju kde, kde porovnávali jak rostou nerovnosti ve společnosti, snižuje se míra svobody (ne kvůli EU nebo podobným populistickým strašákům, ale kvůli moci nadnárodních koncernů), jak roste cena zdravotnictví (v Americe to cítí na vlastní peněžence přímo, u nás jen nepřímo různým snižováním úhrad, ale trend je celosvětový), změnu klimatu, četnost ekonomických krizí, stárnutí populace - a fakt, přes všechny výzvy devadesátek, pořád to byla doba rychlého vývoje a růstu - dnešní mladí toto před sebou fakt nemají.
A co se týče ČR konkrétně, máme extrémně vysokou míru dědění chudoby a nízkou společnskou prostupnost - tam už vím naprosto konkrétně, kde jsem to četla doporučuju rozhodně číst Daniela Prokopa - je statistiky dokázáno, že koho nevytáhli rodiče, má extrémně těžké sám se vlastní píli vypracovat nad jejich úroveň, a není fér takovému člověku pak vyčítat nedostatek píle a podobně.
Co se týče cen nemovitostí, fakt jsou na tom mladí v ČR mezi těmi s nejhoršími vyhlídkami v Evropě, na to se dá vygooglit žebříček do dvou minut.
Další problém je, že třeba Německo a Rakousko mají dostupné solidní nájemní bydlení s vysokou ochranou nájemníků. To u nás není - u nás je pouhá slabá vymahatelnost práva, takže třeba neplatiče je těžké se zbavit, ale to samo o sobě není ochrana nájemníka. Z Vídeňské regulace nájmů by tady většina lidí asi zešedivěla hrůzou, přitom se fakt nedá říct, že by Rakousko bylo nějaká komunistická hellhole ![]()
Prostě mladým se nedivím, že chtějí co nejvíc za hranice a pokud velice rychle nepřehodnotíme naše postoje a nepřestaneme jejich problémy zesměšňovat, tak tu za dvacet let nebudeme mít doktory, učitele, řemeslníky, sestry ani popeláře ![]()
@eva valoi píše:
Osobně s nemyslím, že by bylo nedostatek nemovitostí.
Problém je v tom, že se staly předmětem spekulací. Lidé do nich investují peníze, protože je to jedna z mála věcí, které se asi ještě vyplatí…
Dále je spoustu neobydlených, chátrajících domků, kde se nedohodli třeba dědicové, nebo majitel ještě žije (např. v nějakém domově důchodců, lidi tam někdy vegetují roky) a nemovitost zatím chátrá…Nebo lidé nechtějí prodat nemovitost, že ji jednou třeba nechají dětem..
Znám děti, které jsou do budoucna zajištěny dvěma, třemi nemovitostmi. Sice je to třeba chatrající domek, ale ten pozemek se dá dnes prodat za několik milionů.Někdo tu psal, že musí člověk pracovat a něco si odepřít? No bohužel jsou dnes ceny nemovitosti často vyšponované tak vysoko, že vám práce od nevidím do nevidím a víkendová brigáda nepomůže.
Zrovna včera jsem koukala na ceny pozemků a nemovitostí ve Středočeeském kraji. Jako který běžný pracující může zaplatit za pozemek 8 - 10 milionů? Mohla bych ho vidět?
Může na Ústecku, velmi kvalitní dopravní spojení, do budoucna vrtka, kterou se dosáhne Praha do 25 minut. Jde jen o to myslet aktivně a pozitivně a nečekat něco od ostatnich zadara.