Předražené nemovitosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12501
5.10.21 10:08
@Bábrdl píše:
Pokud máš fakt nějaký nemovitosti a není to zase taková ta hra jakože jsi bohatá úřednice z Bruselu, tak doporučuju pouvažovat o správcovské firmě.Já to nejdřív taky odmítala, že všechno zvládnu sama, ale teď vidím ty výhody. Furt lepší, než mít půl roku prázdný byt.

Není to hra. Správcovskou firmu nechci, vše zvládáme sami. Kamarádka právě využila službu idealninajemce a je spokojená. Jenže jim musíš platit procenta, to se mi nechce, zase tolik práce neodvedou. Kupodivu to pronajali za částku, která se mi zdála nereálná, takže i tak jim z toho nájmu zůstane dost.
Já bych byt prázdný nenechala, ale prostě v té době byla situace v Praze blbá, žádní cizinci, hromada bytů po airbnb na trhu, do toho zavřené VŠ, takže ani studenti. Několik RK mi nezávisle na sobě potvrdilo, že 2+kk se v té době dalo udat do 15 tis. Kč se vším všudy, když jsem říkala, že je to novostavba, s parkovacím místem, větší byt, ne takové ty špeluně do 50m2 a pěšky na metro, tak mi řekli, že to je dnes uplně jedno. Že přímo v centru se nabízejí byty 3+kk kolem 17-20 tis. Kč. Teď to bude asi trochu lepší kvůli otevřeným VŠ, ale pokud se neobnoví airbnb, tak nelze čekat větší zisky na nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80022
5.10.21 10:09
@Bábrdl píše:
Já jsem tím myslela, že na nejsou prázdné nemovistosti ve Praze a dalěích městech. Na vesnici sem tam něco je. Ale tam zase málokdo chce bydlet. Obvykle fungují jako chalupy, i když třeba jen na pár týdnů přes léto. Pořád lepší pro místní, než když je koupí spekulant a nastěhuje tam Romy z města.

No a jsme u toho. Kdyby nebyly dávky od státu na bydlení, tak by tam žádné Romy nenastěhovali, neb by neměli na nájem. Ale takhle klidně podojí stát a místní ať se zblázní. A to ještě zrušili městům právo vyhlásit bezpříspěvkové lokality. Takže města nemají šanci se těmto spekulantům s chudobou bránit.
Jinak u nás ve vsi je na návsi několik prázdných domků. Problém je, že to jsou poměrně úzké parcely, a většina lidí má vzadu postavené nové. Takže toto b bylo úplně bez zahrady. Anebo je to široký pozemek, a pak mají naproti starému postavený nový. Ale chaloupky jsou to kouzelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 10:14
@Josefuna píše:
Není to hra. Správcovskou firmu nechci, vše zvládáme sami. Kamarádka právě využila službu idealninajemce a je spokojená. Jenže jim musíš platit procenta, to se mi nechce, zase tolik práce neodvedou. Kupodivu to pronajali za částku, která se mi zdála nereálná, takže i tak jim z toho nájmu zůstane dost.
Já bych byt prázdný nenechala, ale prostě v té době byla situace v Praze blbá, žádní cizinci, hromada bytů po airbnb na trhu, do toho zavřené VŠ, takže ani studenti. Několik RK mi nezávisle na sobě potvrdilo, že 2+kk se v té době dalo udat do 15 tis. Kč se vším všudy, když jsem říkala, že je to novostavba, s parkovacím místem, větší byt, ne takové ty špeluně do 50m2 a pěšky na metro, tak mi řekli, že to je dnes uplně jedno. Že přímo v centru se nabízejí byty 3+kk kolem 17-20 tis. Kč. Teď to bude asi trochu lepší kvůli otevřeným VŠ, ale pokud se neobnoví airbnb, tak nelze čekat větší zisky na nájmu.

Já jsem právě byla taky překvapená, za kolik se jim to povedlo udat. Zřejmě mají svoje pořadníky, nebo nevím. :palec:

My jsme koupili investiční byt za prachy šetřené na generální rekonstrukci domu (který teď zřejmě spadne, pokud nekoupím pevnější lepenku, no nic). Byla to „impulzivní koupě“, protože najednou všichni kolem nás rekonstruovali a měli obrovské problémy s řemeslníky, ceny stavebnin letěly do nebe a zároveň se objevil projekt, který nás z určitých důvodů extra zaujal (na místě, kde se už jiné byty nepostaví). Tak jsem si řekla „ále co, lino slouží padesát let, tak ještě sloužit bude, díky OPBH“ :lol:

Ale covid zmrazil trh pronájmů, takže jsme se pro tenhle byt rozhodli využít správcovskou firmu. A překvapivě to funguje dobře. Takže až nám vypadne nějaký nájemník z jiných nemovistostí, celkem reálně uvažuju o tom, že možná půjdeme taky přes firmu. Ale ještě nevím. Přijde na to, jak bude vypadat trh.

Furt mi to příjde lepší, než mít byt prázdný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 10:18
@inkakřivák píše:
No a jsme u toho. Kdyby nebyly dávky od státu na bydlení, tak by tam žádné Romy nenastěhovali, neb by neměli na nájem. Ale takhle klidně podojí stát a místní ať se zblázní. A to ještě zrušili městům právo vyhlásit bezpříspěvkové lokality. Takže města nemají šanci se těmto spekulantům s chudobou bránit.
Jinak u nás ve vsi je na návsi několik prázdných domků. Problém je, že to jsou poměrně úzké parcely, a většina lidí má vzadu postavené nové. Takže toto b bylo úplně bez zahrady. Anebo je to široký pozemek, a pak mají naproti starému postavený nový. Ale chaloupky jsou to kouzelné.

Jenže když těm Romám nedáš příspěvky na bydlení, tak nezmizí. Budou tu furt. Ten problém žádné dobré řešení nemá :?

Stát musí nějak sociální bydlení řešit. A řeší ho těmi příspěvky. Teoreticky je to dobrý napad, protože nevznikají (neměly by) koncentrovaná ghetta a chudí lidé se rozprostřou mezi v+tšinovou společnost. Ale jaká je realita všichni víme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
5.10.21 10:20
@Bábrdl píše:
Já jsem právě byla taky překvapená, za kolik se jim to povedlo udat. Zřejmě mají svoje pořadníky, nebo nevím. :palec:

My jsme koupili investiční byt za prachy šetřené na generální rekonstrukci domu (který teď zřejmě spadne, pokud nekoupím pevnější lepenku, no nic). Byla to „impulzivní koupě“, protože najednou všichni kolem nás rekonstruovali a měli obrovské problémy s řemeslníky, ceny stavebnin letěly do nebe a zároveň se objevil projekt, který nás z určitých důvodů extra zaujal (na místě, kde se už jiné byty nepostaví). Tak jsem si řekla „ále co, lino slouží padesát let, tak ještě sloužit bude, díky OPBH“ :lol:

Ale covid zmrazil trh pronájmů, takže jsme se pro tenhle byt rozhodli využít správcovskou firmu. A překvapivě to funguje dobře. Takže až nám vypadne nějaký nájemník z jiných nemovistostí, celkem reálně uvažuju o tom, že možná půjdeme taky přes firmu. Ale ještě nevím. Přijde na to, jak bude vypadat trh.

Furt mi to příjde lepší, než mít byt prázdný.

Tak třeba to někdy taky zkusíme. Oni nám i volali, když jsme sami inzerovali, ale odmítla jsem. Chtěli mysím 20% nájmu a mně to přišlo strašné. My máme vesměs nájemníky, kdy se o nic starat nemusíme, ty byty jsou v dobrém stavu, nepotřebujeme tam nic opravovat apod. Akorát v jednom jsem musela zařizovat novou myčku, ale to jsem jen objednala a nechala namontovat a nájemníci převzali, ani jsem u toho nebyla. Nechat byt prázdný je blbost, to je jasný. To jen někteří si myslí, jaké je terno koupit byt, ještě lépe s hypotékou a platit tam náklady. To by musel být člověk blbý, aby si nechal ročně ujít třeba 150 tis. Kč z nájmu. A před covidem to bývalo mnohem více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
5.10.21 10:22
@Bábrdl píše:
Jenže když těm Romám nedáš příspěvky na bydlení, tak nezmizí. Budou tu furt. Ten problém žádné dobré řešení nemá :?Stát musí nějak sociální bydlení řešit. A řeší ho těmi příspěvky. Teoreticky je to dobrý napad, protože nevznikají (neměly by) koncentrovaná ghetta a chudí lidé se rozprostřou mezi v+tšinovou společnost. Ale jaká je realita všichni víme.

Přesně, ty Romy nikdo neubytuje, tohle je bohužel jejich jediná šance. Ani slušné Romy nikdo do bytu nechce, pokud si může vybrat jiné zájemce, což většinou může. Museli by být jedině v obecních bytech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80022
5.10.21 10:25

@Bábrdl Nezmizí, ale nebudou spekulanti skupovat kdejakou pastoušku s tím, že tam nacpou patnáctičlenno rodinu, která bude ničit život ve vsi. Ale to je tím, že já mám na veškeré dávky dost odmítavý pohled. Beru důchod, nemocenskou, nějaký rodicak, i když tři roky jsou sakra hodně. Nechala bych dávky v hmotné nouzi. Ale to je můj názor. V první řadě by se měl starat člověk sám, pak rodina a stát až v nouzi nejvyšší. Ne jako teď, kdy se lidi cíleně nehlásí i třeba ke společnému bydlení, kvůli dávkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
5.10.21 10:28
@inkakřivák píše:
@Bábrdl Nezmizí, ale nebudou spekulanti skupovat kdejakou pastoušku s tím, že tam nacpou patnáctičlenno rodinu, která bude ničit život ve vsi. Ale to je tím, že já mám na veškeré dávky dost odmítavý pohled. Beru důchod, nemocenskou, nějaký rodicak, i když tři roky jsou sakra hodně. Nechala bych dávky v hmotné nouzi. Ale to je můj názor. V první řadě by se měl starat člověk sám, pak rodina a stát až v nouzi nejvyšší. Ne jako teď, kdy se lidi cíleně nehlásí i třeba ke společnému bydlení, kvůli dávkám.

On ten život na dávkách zase takové terno nebude, nemyslíš? Kolikrát tu píší maminky, že ani průměrný plat by jim nevystačil, tak jak se může žít z dávek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 10:49
@inkakřivák píše:

Já bych dávky taky omezila. Ale upřímně, jsou nutné, jinak se ti rozpadne sociální smír. Nikde to bez nic nejde.

Opakuju, že ti lidé budou stejně někde bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 10:52
@Josefuna píše:
Tak třeba to někdy taky zkusíme. Oni nám i volali, když jsme sami inzerovali, ale odmítla jsem. Chtěli mysím 20% nájmu a mně to přišlo strašné. My máme vesměs nájemníky, kdy se o nic starat nemusíme, ty byty jsou v dobrém stavu, nepotřebujeme tam nic opravovat apod. Akorát v jednom jsem musela zařizovat novou myčku, ale to jsem jen objednala a nechala namontovat a nájemníci převzali, ani jsem u toho nebyla. Nechat byt prázdný je blbost, to je jasný. To jen někteří si myslí, jaké je terno koupit byt, ještě lépe s hypotékou a platit tam náklady. To by musel být člověk blbý, aby si nechal ročně ujít třeba 150 tis. Kč z nájmu. A před covidem to bývalo mnohem více.

Berou si okolo 15%. A ten nájem máš garantovaný. Stačí jeden měsíc, kdy hledáš a nemáš ho a to je ten jejich zisk. Takže z mého pohledu se to vyplatí.

Drobné opravy si dělají sami. Případné neplatiče řeší taky sami. Zničené vybavení taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
5.10.21 10:56
@Bábrdl píše:
Berou si okolo 15%. A ten nájem máš garantovaný. Stačí jeden měsíc, kdy hledáš a nemáš ho a to je ten jejich zisk. Takže z mého pohledu se to vyplatí.Drobné opravy si dělají sami. Případné neplatiče řeší taky sami. Zničené vybavení taky.

Já vím, my měli prodlevu až teď, jindy jsme neměli ani měsíc, pronajali jsme vždy hned s odchodem nájemníka. Otázka je, jestli by ty případné neplatiče nějak dokázali vyřešit, to nikdo neví. A zase nevím, jak by třeba řešili tu novou myčku, její montáž, kterou stejně musím vybrat a zaplatit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
5.10.21 11:00
@Bábrdl píše:
Berou si okolo 15%. A ten nájem máš garantovaný. Stačí jeden měsíc, kdy hledáš a nemáš ho a to je ten jejich zisk. Takže z mého pohledu se to vyplatí.Drobné opravy si dělají sami. Případné neplatiče řeší taky sami. Zničené vybavení taky.

Mně i těch 15 % přijde hodně, pokud je nájem 15 tis. Kč bez poplatků, tak jim dáš měsíčně 2 250 Kč, což dělá za rok 27 tis. Kč. Já jsem spíš lakomá a spořivá a vím, že ta práce s pronájmem mě 27 tis. Kč rozhodně nestojí. Raději chci ty peníze pro sebe. My s tím takové starosti nemáme, abychom někomu nechali tolik peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 11:11
@Josefuna píše:
Mně i těch 15 % přijde hodně, pokud je nájem 15 tis. Kč bez poplatků, tak jim dáš měsíčně 2 250 Kč, což dělá za rok 27 tis. Kč. Já jsem spíš lakomá a spořivá a vím, že ta práce s pronájmem mě 27 tis. Kč rozhodně nestojí. Raději chci ty peníze pro sebe. My s tím takové starosti nemáme, abychom někomu nechali tolik peněz.

Psala jsi, že jsi měla byt půl roku prázdný a nemohla jsi sehnat nájemníka. Na to jsem reagovala normální reálnou radou.

Zaplétat se to těhle tvých hrátek nechci, to zas skončíme v Bruselu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
5.10.21 11:13
@Bábrdl píše:
Psala jsi, že jsi měla byt půl roku prázdný a nemohla jsi sehnat nájemníka. Na to jsem reagovala normální reálnou radou.Zaplétat se to těhle tvých hrátek nechci, to zas skončíme v Bruselu.

Ano, to je pravda, bylo to déle než půl roku, ale pochybuju, že v té době by se mi byt podařilo přes idealnihonajemce obsadit lépe. Normálně jsem pronajímala nakonec přes RK Sting, inzerovali to na sreality.cz a stejně to trvalo takovou dobu, než se našel zájemce. Co by ideální nájemce nebo podobná služba mohli udělat více? Jak by tam toho nájemníka dotáhli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 11:16
@Josefuna píše:
Ano, to je pravda, bylo to déle než půl roku, ale pochybuju, že v té době by se mi byt podařilo přes idealnihonajemce obsadit lépe. Normálně jsem pronajímala nakonec přes RK Sting, inzerovali to na sreality.cz a stejně to trvalo takovou dobu, než se našel zájemce. Co by ideální nájemce nebo podobná služba mohli udělat více? Jak by tam toho nájemníka dotáhli?

Nic o tom nevíš. Oni jsou ten, kdo si pronajímá.

Bože, že já se vždycky takhle nachytám na ten tvůj fantazijní svět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1