Předražené nemovitosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.10.21 12:24
@divine woman píše:
@mývalova žena Když mají jen pro sebe, tak to nejde. V mém okolí je spousta domů se 2 nebo i více byty a bydlí tam většinou jen 2 důchodci.

V naší ulici jsou všechny domy, které nejsou zubní kliniky nebo je nevlastní cizinci či velmi bohatí lidé, kteří je za sedet mega zrekonstruovali na designové bydlení, vícegenerační. Vlastně s výjimkou našeho. Náš spodní byt je prázdný, když tu zrovna nikdo není na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.10.21 12:30
@sirikit píše:
Nemůžu se hádat, mám informaci z doslechu.
Chlap mluvil o 25 000, ale když jsem info včera hledala pro ověření, nenašla jsem.
Každopádně z terénu vím, že ty spousty prázdných bytů určitě mýtus není.
Skoro v každým nájemním baráku alespoň jeden, spíš víc. „Tam ani nezvoňte, tam nikdo nebydlí…“ :nevim: Ale důvod, proč, jasněže nezjišťuju, beru to jako fakt.
Právě tak spousty roky neobydlených ruin po vesnicích.

Ono záleží asi jak kde. Myslela jsem v místech, kde je o bydlení zájem jako je Praha a větší města.

Třeba moji rodiče tráví léto na chalupě. Tkaže jejich byt v Praze je taky obvykle „prázdný“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
6.10.21 12:45
@mývalova žena píše:
@jkra ale já si nemyslím, že autorka příspěvku chce vše hned. A když to jakože hned „dostane“, tak stejně bude dřít celej život, aby jí to říkalo paní.
Nebuďte na nás mladší takoví, my nejsme blbci:D ano, jsme víc slyšet, jelikož dřív se hodně zastávalo „držet ústa a krok“. My stejně také budeme muset a to, že o tom mluvíme? To přece nikomu neubližuje.

Na, chce 2_3 roky po škole 3+1. Jinak tohle není o držet ústa a krok. Člověk prostě začne garsonkou. Jiné řešení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.10.21 12:52
@jkra píše:
Na, chce 2_3 roky po škole 3+1. Jinak tohle není o držet ústa a krok. Člověk prostě začne garsonkou. Jiné řešení není.

Když já jsem byla dítě, prakticky neexistovalo, aby single člověk měla vlastní bydlení. Pro takové byla svobodárna, ubytovna… Nebo třeba pronájem u někoho, kdo měl velký byt a nadměrné metry.

Rozhodně to nebylo tak, že si člověk otevřel sreality a vybíral si, kterou garsonku si pronajme (případně, na jakou si vezme hypo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15777
6.10.21 12:58
@Bábrdl píše:
@baracudas Právěže mezi lidma byla spousta peněz, ještě se nedalo za co v lockdownu utrácet, žádné dovolené nic. A najednou všichni mluvili o tom, jak teď klesnou ceny nemovistostí a oni nakoupí… Tak jsem si říkala, že 100% poprostou, s takhle silnou poptávkou. A měla jsem pravdu.

Ne byla, ale pořád je, lidé se topí v penězích a pro drtivou většinu z nich platí, že pod pojmem investice vidí jen a pouze nemovitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
6.10.21 13:13

@baracudas Tak spousta lidí si taky tu hypotéku brala, jen ji měli předschválenou :) to je to nejlepší, co můžete udělat, máte i fixovanou sazbu, takže v dnešní době super. Koupit pak musíte do 3 let, jinak je nějaká pokuta, ale ani ta není vůbec veliká :) rozhodně bych to řešila s finančním poradcem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.10.21 13:23
@Zumpa píše:
Ne byla, ale pořád je, lidé se topí v penězích a pro drtivou většinu z nich platí, že pod pojmem investice vidí jen a pouze nemovitost.

Ano, tak to je. Já mluvila přímo o té době, ale platí to stále.

To tys psal o „lavinovitém prodávání nemovistostí“. Na to já prostě nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
6.10.21 13:35

Edit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
6.10.21 13:42

@Luciecernik My ji měli předschválenou, nicméně administrativa související s následným dořešením hypotéky trvala zhruba 14 dní. Nebylo to hned jako převod peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.10.21 13:45
@Luciecernik píše:
@baracudas Tak spousta lidí si taky tu hypotéku brala, jen ji měli předschválenou :) to je to nejlepší, co můžete udělat, máte i fixovanou sazbu, takže v dnešní době super. Koupit pak musíte do 3 let, jinak je nějaká pokuta, ale ani ta není vůbec veliká :) rozhodně bych to řešila s finančním poradcem

Předschválená hypo a keš je něco úplně jiného.
Dneska málokdo jede do koupě bez předschválené hypo, i na to realiťáci sami upozorňují, protože se ti může stát, že dáš rezervační poplatek a hypo nedostaneš.

Ale keš prostě vítězí. Protože i zprocesovat předschválenou chvíli trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15777
6.10.21 13:55
@baracudas píše:
@Luciecernik My ji měli předschválenou, nicméně administrativa související s následným dořešením hypotéky trvala zhruba 14 dní. Nebylo to hned jako převod peněz.

Co mám teď z doslechu, tak všichni mají peníze hotově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
6.10.21 13:57
@jkra píše:
Na, chce 2_3 roky po škole 3+1. Jinak tohle není o držet ústa a krok. Člověk prostě začne garsonkou. Jiné řešení není.

Tvle, já se ti tady omluvila, že jsem ti ukřivdila. Ale přestávám si to myslet. :lol: 3+1 bych si chtěla PRONAJMOUT! A ne v Práglu na Malý Straně, ale v Kralupech nad Vltavou. Ty neumíš číst?

Ještě jednou: Já si ho můžu pronajmout tak tak dneska, ale za 5 let? Bude stát kolik? Nebo i za rok? Energie budou stát kolik?

Znovu opakuji: Nějak se v životě protlučeme, jestli chceš dát radu, klidně poraď.

Ty tvý ubožárny o tom, jak jsme rozfafňaný, protože si nechcem koupit garsonku v panelu (tvle něco si zjisti, jak fungujou el. rozvody v panelu a podobně - například). Jasně, tys byla přesně v týhle situaci, přesně víš, co maj lidi dělat, a když nechcou, z jakýhokoliv důvodu, tak máš právo se k nim chvat jako k póvlu. Protože tobě se věci v životě podařily. Ale já tě absolutně neznám, takže tě nekritizuju. Žádám tě o to samý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
6.10.21 14:02

@mývalova žena Ať si říká kdo chce co chce, základní věci - jídlo, voda, půda (bydlení) jsou základní životní potřeby, a pokud se stanou nedostupné pro určitou kritickou část populace, bude zle. „Revoluce“ může být „sametová“, tj. politická - prostě Maláčová lidem ty byty sebere, nebo může být „nesametová“, a to si ani nechci představovat.

Maláčová je samozřejmě kosočtverec, ale ti lidi takhle budou přemýšlet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
6.10.21 14:07
@AZ29 píše:
Tvle, já se ti tady omluvila, že jsem ti ukřivdila. Ale přestávám si to myslet. :lol: 3+1 bych si chtěla PRONAJMOUT! A ne v Práglu na Malý Straně, ale v Kralupech nad Vltavou. Ty neumíš číst?

Ještě jednou: Já si ho můžu pronajmout tak tak dneska, ale za 5 let? Bude stát kolik? Nebo i za rok? Energie budou stát kolik?

Znovu opakuji: Nějak se v životě protlučeme, jestli chceš dát radu, klidně poraď.

Ty tvý ubožárny o tom, jak jsme rozfafňaný, protože si nechcem koupit garsonku v panelu (tvle něco si zjisti, jak fungujou el. rozvody v panelu a podobně - například). Jasně, tys byla přesně v týhle situaci, přesně víš, co maj lidi dělat, a když nechcou, z jakýhokoliv důvodu, tak máš právo se k nim chvat jako k póvlu. Protože tobě se věci v životě podařily. Ale já tě absolutně neznám, takže tě nekritizuju. Žádám tě o to samý.

V Kralupech se celkem dost orientuju v cenách nemovitosti. nikdo se nechová jako k povlu. Jsi dost přecitlivělá. Pronajmes si na co máš. To je celé. Nikdo ti 3+1 na zlatém podnosu nedá. Mimochodem, já začínala v té garsonce v Kralupech..:).prostě začneš v garsonce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.10.21 14:12
@AZ29 píše:
Ty tvý ubožárny o tom, jak jsme rozfafňaný, protože si nechcem koupit garsonku v panelu (tvle něco si zjisti, jak fungujou el. rozvody v panelu a podobně - například).

V panelu i s rozvodama tady žijí asi tři miliony lidí :lol:

I moji rodiče třeba. Zatím mají harmonické manželství, nerozvedli a elektrika jim elektrikuje stejně jako všem sousedům :lol:

@AZ29 píše:
@mývalova žena Ať si říká kdo chce co chce, základní věci - jídlo, voda, půda (bydlení) jsou základní životní potřeby, a pokud se stanou nedostupné pro určitou kritickou část populace, bude zle. „Revoluce“ může být „sametová“, tj. politická - prostě Maláčová lidem ty byty sebere, nebo může být „nesametová“, a to si ani nechci představovat.

Ukrást lze jen to, co lidé mají. Takže i když Maláčová ukrade lidem byty, stejně nemáš jistotu, že zrovna ty dostaneš 3+1 v novostavbě s terasou v Kralupech a nevyjde na tebe ta garsonka v panelu, ty základní potřebo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí