Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@divine woman píše:
@mývalova žena Když mají jen pro sebe, tak to nejde. V mém okolí je spousta domů se 2 nebo i více byty a bydlí tam většinou jen 2 důchodci.
V naší ulici jsou všechny domy, které nejsou zubní kliniky nebo je nevlastní cizinci či velmi bohatí lidé, kteří je za sedet mega zrekonstruovali na designové bydlení, vícegenerační. Vlastně s výjimkou našeho. Náš spodní byt je prázdný, když tu zrovna nikdo není na návštěvě.
@sirikit píše:
Nemůžu se hádat, mám informaci z doslechu.
Chlap mluvil o 25 000, ale když jsem info včera hledala pro ověření, nenašla jsem.
Každopádně z terénu vím, že ty spousty prázdných bytů určitě mýtus není.
Skoro v každým nájemním baráku alespoň jeden, spíš víc. „Tam ani nezvoňte, tam nikdo nebydlí…“Ale důvod, proč, jasněže nezjišťuju, beru to jako fakt.
Právě tak spousty roky neobydlených ruin po vesnicích.
Ono záleží asi jak kde. Myslela jsem v místech, kde je o bydlení zájem jako je Praha a větší města.
Třeba moji rodiče tráví léto na chalupě. Tkaže jejich byt v Praze je taky obvykle „prázdný“.
@mývalova žena píše:
@jkra ale já si nemyslím, že autorka příspěvku chce vše hned. A když to jakože hned „dostane“, tak stejně bude dřít celej život, aby jí to říkalo paní.
Nebuďte na nás mladší takoví, my nejsme blbci:D ano, jsme víc slyšet, jelikož dřív se hodně zastávalo „držet ústa a krok“. My stejně také budeme muset a to, že o tom mluvíme? To přece nikomu neubližuje.
Na, chce 2_3 roky po škole 3+1. Jinak tohle není o držet ústa a krok. Člověk prostě začne garsonkou. Jiné řešení není.
@jkra píše:
Na, chce 2_3 roky po škole 3+1. Jinak tohle není o držet ústa a krok. Člověk prostě začne garsonkou. Jiné řešení není.
Když já jsem byla dítě, prakticky neexistovalo, aby single člověk měla vlastní bydlení. Pro takové byla svobodárna, ubytovna… Nebo třeba pronájem u někoho, kdo měl velký byt a nadměrné metry.
Rozhodně to nebylo tak, že si člověk otevřel sreality a vybíral si, kterou garsonku si pronajme (případně, na jakou si vezme hypo).
@Bábrdl píše:
@baracudas Právěže mezi lidma byla spousta peněz, ještě se nedalo za co v lockdownu utrácet, žádné dovolené nic. A najednou všichni mluvili o tom, jak teď klesnou ceny nemovistostí a oni nakoupí… Tak jsem si říkala, že 100% poprostou, s takhle silnou poptávkou. A měla jsem pravdu.
Ne byla, ale pořád je, lidé se topí v penězích a pro drtivou většinu z nich platí, že pod pojmem investice vidí jen a pouze nemovitost.
@baracudas Tak spousta lidí si taky tu hypotéku brala, jen ji měli předschválenou
to je to nejlepší, co můžete udělat, máte i fixovanou sazbu, takže v dnešní době super. Koupit pak musíte do 3 let, jinak je nějaká pokuta, ale ani ta není vůbec veliká
rozhodně bych to řešila s finančním poradcem
@Zumpa píše:
Ne byla, ale pořád je, lidé se topí v penězích a pro drtivou většinu z nich platí, že pod pojmem investice vidí jen a pouze nemovitost.
Ano, tak to je. Já mluvila přímo o té době, ale platí to stále.
To tys psal o „lavinovitém prodávání nemovistostí“. Na to já prostě nevěřím.
@Luciecernik My ji měli předschválenou, nicméně administrativa související s následným dořešením hypotéky trvala zhruba 14 dní. Nebylo to hned jako převod peněz.
@Luciecernik píše:
@baracudas Tak spousta lidí si taky tu hypotéku brala, jen ji měli předschválenouto je to nejlepší, co můžete udělat, máte i fixovanou sazbu, takže v dnešní době super. Koupit pak musíte do 3 let, jinak je nějaká pokuta, ale ani ta není vůbec veliká
rozhodně bych to řešila s finančním poradcem
Předschválená hypo a keš je něco úplně jiného.
Dneska málokdo jede do koupě bez předschválené hypo, i na to realiťáci sami upozorňují, protože se ti může stát, že dáš rezervační poplatek a hypo nedostaneš.
Ale keš prostě vítězí. Protože i zprocesovat předschválenou chvíli trvá.
@baracudas píše:
@Luciecernik My ji měli předschválenou, nicméně administrativa související s následným dořešením hypotéky trvala zhruba 14 dní. Nebylo to hned jako převod peněz.
Co mám teď z doslechu, tak všichni mají peníze hotově.
@jkra píše:
Tvle, já se ti tady omluvila, že jsem ti ukřivdila. Ale přestávám si to myslet.
3+1 bych si chtěla PRONAJMOUT! A ne v Práglu na Malý Straně, ale v Kralupech nad Vltavou. Ty neumíš číst?
Ještě jednou: Já si ho můžu pronajmout tak tak dneska, ale za 5 let? Bude stát kolik? Nebo i za rok? Energie budou stát kolik?
Znovu opakuji: Nějak se v životě protlučeme, jestli chceš dát radu, klidně poraď.
Ty tvý ubožárny o tom, jak jsme rozfafňaný, protože si nechcem koupit garsonku v panelu (tvle něco si zjisti, jak fungujou el. rozvody v panelu a podobně - například). Jasně, tys byla přesně v týhle situaci, přesně víš, co maj lidi dělat, a když nechcou, z jakýhokoliv důvodu, tak máš právo se k nim chvat jako k póvlu. Protože tobě se věci v životě podařily. Ale já tě absolutně neznám, takže tě nekritizuju. Žádám tě o to samý.
@mývalova žena Ať si říká kdo chce co chce, základní věci - jídlo, voda, půda (bydlení) jsou základní životní potřeby, a pokud se stanou nedostupné pro určitou kritickou část populace, bude zle. „Revoluce“ může být „sametová“, tj. politická - prostě Maláčová lidem ty byty sebere, nebo může být „nesametová“, a to si ani nechci představovat.
Maláčová je samozřejmě kosočtverec, ale ti lidi takhle budou přemýšlet. ![]()
@AZ29 píše:
Tvle, já se ti tady omluvila, že jsem ti ukřivdila. Ale přestávám si to myslet.3+1 bych si chtěla PRONAJMOUT! A ne v Práglu na Malý Straně, ale v Kralupech nad Vltavou. Ty neumíš číst?
Ještě jednou: Já si ho můžu pronajmout tak tak dneska, ale za 5 let? Bude stát kolik? Nebo i za rok? Energie budou stát kolik?
Znovu opakuji: Nějak se v životě protlučeme, jestli chceš dát radu, klidně poraď.
Ty tvý ubožárny o tom, jak jsme rozfafňaný, protože si nechcem koupit garsonku v panelu (tvle něco si zjisti, jak fungujou el. rozvody v panelu a podobně - například). Jasně, tys byla přesně v týhle situaci, přesně víš, co maj lidi dělat, a když nechcou, z jakýhokoliv důvodu, tak máš právo se k nim chvat jako k póvlu. Protože tobě se věci v životě podařily. Ale já tě absolutně neznám, takže tě nekritizuju. Žádám tě o to samý.
V Kralupech se celkem dost orientuju v cenách nemovitosti. nikdo se nechová jako k povlu. Jsi dost přecitlivělá. Pronajmes si na co máš. To je celé. Nikdo ti 3+1 na zlatém podnosu nedá. Mimochodem, já začínala v té garsonce v Kralupech..:).prostě začneš v garsonce.
@AZ29 píše:
Ty tvý ubožárny o tom, jak jsme rozfafňaný, protože si nechcem koupit garsonku v panelu (tvle něco si zjisti, jak fungujou el. rozvody v panelu a podobně - například).
V panelu i s rozvodama tady žijí asi tři miliony lidí ![]()
I moji rodiče třeba. Zatím mají harmonické manželství, nerozvedli a elektrika jim elektrikuje stejně jako všem sousedům ![]()
@AZ29 píše:
@mývalova žena Ať si říká kdo chce co chce, základní věci - jídlo, voda, půda (bydlení) jsou základní životní potřeby, a pokud se stanou nedostupné pro určitou kritickou část populace, bude zle. „Revoluce“ může být „sametová“, tj. politická - prostě Maláčová lidem ty byty sebere, nebo může být „nesametová“, a to si ani nechci představovat.
Ukrást lze jen to, co lidé mají. Takže i když Maláčová ukrade lidem byty, stejně nemáš jistotu, že zrovna ty dostaneš 3+1 v novostavbě s terasou v Kralupech a nevyjde na tebe ta garsonka v panelu, ty základní potřebo. ![]()