Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AZ29 píše:
Kapacitně nestačí ty centrální přípojky. V 50. a 60. letech se dávaly do bytů pojistky na nižší proud. Dneska má řada bytů po rekonstrukci el. v mědi a taky silnější pojistky (jaký se dávají na moderní rozvody, ta měď to zvládne, ale hliník ve sklepě ne - ten se odstěhuje do Humpolce). Ne. Roztaví se, nebo vyhoří chodba. Kolik z vás, co bydlíte v panelu, jste si tohle zjišťovali? Dáte ruku do ohně za technický stav, když si to kupujete?
nebydlím v paneláku ale kdybych neměla prachy, tak si pořídím na co mám. To je snad základní finanční gramotnost.
@Bábrdl píše:
Njn, každý den takhle vyhoří nějaká chodba v paneláku. Naprosto chápu, že nemůžeš žít v panelu, co se dá dělat. Jasně, že stát musí uspokojit tvou základní potřebu bydlet v prostorné novostavbě s komplet novými rozvody a vším na atraktivím místě. Na to máš prostě nárok.
Nebudu se dál podílet na diskuzi, kde se dospělý ženský chovají jako malé děti ve školní družině.
@AZ29 píše:
Kapacitně nestačí ty centrální přípojky. V 50. a 60. letech se dávaly do bytů pojistky na nižší proud. Dneska má řada bytů po rekonstrukci el. v mědi a taky silnější pojistky (jaký se dávají na moderní rozvody, ta měď to zvládne, ale hliník ve sklepě ne - ten se odstěhuje do Humpolce). Ne. Roztaví se, nebo vyhoří chodba. Kolik z vás, co bydlíte v panelu, jste si tohle zjišťovali? Dáte ruku do ohně za technický stav, když si to kupujete?
Jen tak mimochodem, jen tak si NESMÍŠ dát silnější pojistky, o to se musí žádat…
@aiwwa píše:
nebydlím v paneláku ale kdybych neměla prachy, tak si pořídím na co mám. To je snad základní finanční gramotnost.
Přesně tak
Pokud by to bydlení bylo fakt nebezpečné, je to jiná. Ale v paneláku žijí tři miliony Čechů (já v něm vyrostla) a normálně odpovídá všem bezpečnostním parametrům.
@AZ29 píše:
Nebudu se dál podílet na diskuzi, kde se dospělý ženský chovají jako malé děti ve školní družině.
zato tvůj přístup…já chcíííííí a někdo mi to zajistěte, je dospělej ![]()
@inkakřivák píše:
A ten je jen v garsonkach?
Jasně, 3+1 mají vlastní přívod v mědi ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Jen tak mimochodem, jen tak si NESMÍŠ dát silnější pojistky, o to se musí žádat…
Mám to info od kamaráda elektrikáře. V některých barácích je to OK, jinde se na to dlabe a nedá se stát na půl metru od toho hliníkovýho uzlu dole ve sklepě. Pochybuju, že si to při koupi někdo ověřuje. Jací jsou další techničtí/bezpečnostní kostlivci ve skříni u panelu?
@pohledzdruhestrany píše:
zato tvůj přístup…já chcíííííí a někdo mi to zajistěte, je dospělej
Kde jsem prosím toto požadovala?
@AZ29 píše:Argumenty typu garsonka do začátku nebereš. Můžeš si tu pronajmout i byty ne v panelu. Já fakt nechápu, co myslis, že se třeba v těch Kralupech konkrétně stane.bez rypani. Volné byty tu nejsou, na pronájem, pronajme se vše rychle, tak komu by zde ta Maláčová co brala? Naopak město plánuje opravdu masivní výstavbu, třeba v Minicich budou byty z mlýna- žádný panel. v Lobci budou nové bytové domy.Za poslední roky se tu postavilo dost nepanelu, klidně ti to vypíšu.
Příspěvek upraven 06.10.21 v 15:04
Do těch paneláku a všech bytových domů chodí pravidelně revize, hasiči, plynaři, elektrikáři, kominíci, revizáci na hromosvody. Je třeba mít revize na společné prostory. Pokud děláš v bytě větší rekonstrukci, zase musíš mít revizi. Tak opravdu nechápu výmluvu, že dotyčná nemůže bydlet v paneláku. Miliony lidí tak žijí, domy jsou většinou zrekonstruované, odpovídají normám bezpečnosti bydlení. Vždyť tam nemusí bydlet celý život, jako startovací byt to dostačuje i pro mladou rodinu.
Udržovaný panelák není nic hrozného. Však ji nikdo neradil kupovat byt ve vybydleném paneláku v Chánově nebo na Luniku v Košicich.
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, 3+1 mají vlastní přívod v mědi
Klasika, dojdou argumenty, ale místo chycení se za nos se začnou používat pošklebky, ironie a nesmyslný bláboly za účelem „rádoby“ zesměšnění diskutéra s opačným názorem.
Tohle obvykle nebývá chování úspěšných dospělých lidí - je tak mimochodem. ![]()
Zajímavý, většina rozumných diskutérů (s jakýmkoliv názorem) se vypařila, zůstaly jen holky z pískoviště. Tak bacha, ať vám někdo nerozšlape bábovičky.
Čau.
@AZ29 píše:
Kde jsem prosím toto požadovala?
To byla jen taková výhružková předehra?
Ať si říká kdo chce co chce, základní věci - jídlo, voda, půda (bydlení) jsou základní životní potřeby, a pokud se stanou nedostupné pro určitou kritickou část populace, bude zle. „Revoluce“ může být „sametová“, tj. politická - prostě Maláčová lidem ty byty
Kamarád elektrikář tě asi chtěl balit, tak se předváděl. Ty domy mají pravidelné revize, tam nic takového být nemůže, aby to bylo tak nebezpečné. Pod to se revizak nepodepíše.
@mado píše:
Kamarád elektrikář tě asi chtěl balit, tak se předváděl. Ty domy mají pravidelné revize, tam nic takového být nemůže, aby to bylo tak nebezpečné. Pod to se revizak nepodepíše.
No, pokud si tam někdo dá silnější jističe načerno, tak to revizák nezjistí… nicméně souhlas s tím, že zjistí, když je s přívodem problém, tak ho nakáže vyměnit.