Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jkra píše:
Argumenty typu garsonka do začátku nebereš. Můžeš si tu pronajmout i byty ne v panelu. Já fakt nechápu, co myslis, že se třeba v těch Kralupech konkrétně stane.bez rypani. Volné byty tu nejsou, na pronájem, pronajme se vše rychle, tak komu by zde ta Maláčová co brala? Naopak město plánuje opravdu masivní výstavbu, třeba v Minicich budou byty z mlýna- žádný panel. v Lobci budou nové bytové domy.Za poslední roky se tu postavilo dost nepanelu, klidně ti to vypíšu.Příspěvek upraven 06.10.21 v 15:04
Já už na to tady prdím. Ale jestli fakt máš nějaké praktické info a chceš se podělit, tak klidně sem s tím. Do SZ, tady to balím, to nemá cenu.
@AZ29 Jen doufám, že nebudeš kupovat žádný starší byt, ale jen novostavbu se všemi revizemi… ono totiž všechny byty postavené tak do konce 80 let mají rozvody v hliníku a dimenzované na tehdejší spotřebiče. Jo a už vůbec se raději nekoukej třeba po vinohradských činžácích, tam mohou být ještě rozvody s dráty obalenými papírem a přerušovaným nulákem… jestli by se neměli všichni raději vystěhovat.
Jo, ty ho vlastně kupovat nebudeš, ty čekáš, že ti ho někdo nabídne skoro zadarmíko.
Příspěvek upraven 06.10.21 v 15:12
@AZ29 píše:
Já už na to tady prdím. Ale jestli fakt máš nějaké praktické info a chceš se podělit, tak klidně sem s tím. Do SZ, tady to balím, to nemá cenu.
Zabal. odpovedet neumíš, já ti sem nasypala praktických info dost. Ale momentálně se ještě prodávají novostavby ve Slaném, Zlosyni, v Libčicích je pěkný byt na prodej. Na Vodolce se staví. Jestli tohle není praktické info, tak nevím. Jen jsi vzteklá.
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud si tam někdo dá silnější jističe načerno, tak to revizák nezjistí… nicméně souhlas s tím, že zjistí, když je s přívodem problém, tak ho nakáže vyměnit.
Pořád je to ale pseudodůvod, co madam uvádí proto, že nemůže panelák použít jako startovací byt.
Kdo ji zařídí, že když koupí cihlu v domě z první republiky, že tam budou všechny rozvody v dokonalém pořádku?
@jkra píše:
Zabal. odpovedet neumíš, já ti sem nasypala praktických info dost. Ale momentálně se ještě prodávají novostavby ve Slaném, Zlosyni, v Libčicích je pěkný byt na prodej. Na Vodolce se staví. Jestli tohle není praktické info, tak nevím. Jen jsi vzteklá.
Zbytečně protivná seš tady spíš ty, od začátku, nechápu. ![]()
@AZ29 píše:
Já se v diskuzi moc neorientuji, bo čtu sotva každý desátý příspěvek, ale pokud budeš jen hledat výmluvy, tak se pak těžko bude bydlet kdekoli.
@mado píše:
Pořád je to ale pseudodůvod, co madam uvádí proto, že nemůže panelák použít jako startovací byt.
Kdo ji zařídí, že když koupí cihlu v domě z první republiky, že tam budou všechny rozvody v dokonalém pořádku?
Ne, to už jsem ji taky psala, že tam to bude ještě výrazně horší. Tam už je to fakt místy i nebezpečné, pokud člověk netuší.
@j.a.n.i1 píše:
Ne, to už jsem ji taky psala, že tam to bude ještě výrazně horší. Tam už je to fakt místy i nebezpečné, pokud člověk netuší.
A v novostavbach se zase šetří a staví neodbornici, takže tam může být odfláknuto a je to v háji taktéž. ![]()
Asi bude zakladatelka nucena žít pod mostem, tam je od elektrického vedení různého stáří bezpečno neb se tam žádné nenachází.
@AZ29 píše:
Už jduu, nemá to tady s váma cenu.
Jdu! ![]()
Já už ale doopravdicky jdu!!
![]()
Nikdo nepremlouvá?
Opakuju naposledy, že odcházím!
![]()
Tak ahoj. ![]()
Příspěvek upraven 06.10.21 v 15:26
@j.a.n.i1 píše:
No, pohledem dnešních norem úplně normálně ne, nicméně přesně jak píšeš, žije tam x stovek tisíc lidí a funguje jim to. Jo, pokud tam budeš chtít cpát hyper moderní kuchyň s indukcí, elektrickou troubou, rychlovarkou mikrovlnkou, plus pračku a sušičku a zapneš to všechno najednou, tak je celkem jasné, co se stane, ale jinak nic, kvůli čemu by paninka měla mít nosánek nahoru.
Žijou tam necelé tři miliony lidí a kuchyni s indukcí má mnoho z nich ![]()
@Bábrdl píše: Žijou tam necelé tři miliony lidí a kuchyni s indukcí má mnoho z nich
Ale velice dobře vědí, že nemohou vařit na všech plotýnkách, péct bábovku v troubě, mýt nádobí a sušit prádlo najednou.
@AZ29 píše:
Nebudu se dál podílet na diskuzi, kde se dospělý ženský chovají jako malé děti ve školní družině.
To ty se tady snažíš racionalizovat si, prč nemůžeš zvolit dostupnější, ale pro tebe neatraktivní alternativu bydlení.
Ty se oháníš „základní potřebou“, ale zjevně ti není dost dobré to, co je dobré milionum jiných lidí.
@j.a.n.i1 píše:
Ale velice dobře vědí, že nemohou vařit na všech plotýnkách, péct bábovku v troubě, mýt nádobí a sušit prádlo najednou.
Já jsem v paneláku prožila celé dětství a naši tam žijí doteď a nikdy jsem nezažila, že se něco nesmělo zapnout.
To jen na chalupě.
A pak v mém milovaném bytě v centru. Ale tam to byla onačejší divočina. ![]()
Nepopírám, že někde to tak být může, já to v paneláku nezažila.
@Bábrdl píše:
Nepopírám, že někde to tak být může, já to v paneláku nezažila.
Já taky ne, nicméně sporák jsme měli plynový, o myčce a sušičce jsme si mohli nechat akorát tak znát, takže ve výsledku tam těch elektrických žravých spotřebičů zas až tolik nebylo.
@pohledzdruhestrany píše:
To o základní potřebě vlastnicky bydlet jsou argumenty zoufalců. Při tomhle pohledu je větší základní potřeba kvalitní auto za 2 miliony, protože při havárii jde o život a to je větší chráněný zájem než bydlení. Takže každý, kdo má 2 kvalitní auta, tak by je měl předat rodině s jedním nekvalitním, aby se zvýšila jejich šance na přežití v případě havárieTakhle to zní jako hovadina, ale přesně to odpovídá logice argumentů o potřebě vlastnicky bydlet a nutnosti státního zásahu, pokud na to někdo nemá.
Působí to tak. Najednou se začne, že „základní potřeba“, ale pak z toho vyjde, že tohle není dost, tohle taky ne.
Ona nechce uspokojit základní potřebu „bydlet“ (a vlastnit), ona taky chce, aby to bylo nejméně 3+1 v novostavbě v těsné blízkosti Prahy. A napíše „přeci nechci bydlet na Malé Straně.“
Myslím, že ani Maláčová nemůže všem slíbit nadstandardní bydlení z
. ![]()